hatszor

167 28 0
                                    


Kékség.

Lee Jieun. A kékséged okozója Lee Jieun volt.

Honnan jöttem rá? A képe még mindig ott pihent az ágyad melletti éjjeliszekrényen. 

Hibátlan holdföld bőre az arcát körülölelő koromfekete hajával egy rejtélyes éjjeli eget reprezentált. Mint egy törékeny játékbaba. Furcsamód gyöngéden nézett ki ahhoz, hogy rossz szándék burkolózzon szemeiben. Illett hozzád.

A kopottas polaroid jobb alsó sarkában lézengett a név, illetve egy dátum: Kétezer-tizenöt szeptember elseje.

Négy éve, hogy elsüllyesztette hajódat és eggyé tett a méllyel. De hogyan? 

Én már eleget vártam. Eleget ültem bekötözött szemmel a víz alatt ahhoz, hogy az örökös fürkészésem épp akkor hagyjon magamra. Utánanéztem, hátha találok valamit a lánnyal kapcsolatban. 

Nem csalódtam, a név egyből több száz linket hagyott maga után, én pedig az elsőre kattintva rögvest megbántam gyermeteg kíváncsiságomat.

https://busannapihirek.org/2015/LeeJieun/autobaleset 

A cikk szerint összetalálkozott az ittas állapotú másik féllel. Szörnyű frontális ütközés, a helyszínen talált rá a halál, a sofőr pedig túlélte. Milyen kegyetlen. 

Gombóccal a torkomban kutattam tovább. A lány két évvel volt idősebb nálad, csakúgy mint én. Az interjúkban megszólalt barátok szerint egy kedves és jószívű emberre lelhettek benne, aki még egy fránya légynek se tudott volna ártani.

Úgy döntöttem elásom a témát aznapra. Rég folyóként zúdultak csatornáimból a könnycseppek, s ahogyan fejemet nekidöntöttem ágyam háttámlájának, el kellett ismernem valamit:

Önzőbb voltam, mint azt valaha gondolni mertem.


HOLNAP UTÁN(국‎태)Where stories live. Discover now