Poglavlje 8

527 30 1
                                    

“Rekla si da me nikad neces ostaviti i da ces uvek biti uz mene. Cemu sve ovo Marry?”- glas mu je podrhavao, dok su mu se na vratu ocrtavale vratne zile. Rukom je pocesao neobrijanu bradu, vrativsi je minut kasnije natrag na sto. Moja paznja je bila usresredjena na Niall-a koji je samo sedeo na svom mestu u kaficu pokusavajuci da bude nevidljiv. 

“Zayn..”- zavapila sam. 

“Uspeo si da mi pruzis ljubav, vatru da zapalis u mom telu i dusi, da me nateras da izgradim sopstveno ja, ali...” - zastala sam na tren, pogledavsi ga u oci. 

“Ali sta?”- upitao je. 

“Nisi mi pruzio osecaj sigurnosti.”

“On jeste?”- upitao je pokazavsi prstom ka Niall-u koji je i dalje samo cutao. Promeskoljila sam se na njegovu podignutu ruku, jer sam znala sta ta podignuta ruka u trenutku besa moze sve da uradi. Uhvatila sam ga za tu istu i rekla “Nemoj.”

“Marry...”- rekao mi je pogledavsi me ocima punim bola. 

U sebi sam govorila da to ne cini, jer sam osecala njegovu tugu, za koju sam bila ja kriva. Neodlucna sam, jer stojim izmedju dvojice muskarca do kojih mi je stalo. Sa jedne strane Zayn koji je spreman uciniti i najvecu ludost zarad ljubavi, sa druge Niall koji je gasio vatru koju je Zayn palio i pretvarao je u poverenje i ljubav. 

“Promenila si me Marry. Uspela si da ponovo obasjas nebo koje je bilo prekriveno tamom, da mi sakupis delove srca koje je bilo rasparcano u sitne delove, na izgled nemoguca misija u spajanju. Ali, ti si uspela. Uspela si da zapleses sa demonima u mojoj dusi i da se plase, da se plase tvoje ljubavi. Da me izvuces iz tame i dna. Ti si svesno bila uz mene, cak i kada je tvoj otac zahtevao da me ostavis, bila si uz mene kada sam posetio majku...” 

Zastala sam na tren.

“Kako sam to bila uz tebe?”- upitala sam dok mi je celo bilo naborano.

“Bio sam tamo onaj dan kada si je posetila u Londonu.”

/Dom porodice Malik, Zayn-ova strana price/ 

Oblio me je hladan znoj dok sam stajao preko puta meni jako poznate kuce. Nista se nije izmenilo za ovih par godina, mozda je samo izgledala gore. Secam se kada sam bio mali da sam majci obecao kako cu joj kupiti veliku i lepu kucu u mirnom delu Londona, ali sve sto sam joj pruzio je hladna zatvorska celija i tuga.

Stigao sam u London posle toliko godina, i nije mi ni malo lako. Znoj me obliva, dok mi je disanje tesko , a bol u grudima ne jenjava. Bacio sam pogled na sat. Jedanaest i petnaest, jos 45 minuta i mama ce ici na terapiju. Vec treci dan kako stojim ovde pokusavajuci da skupim hrabrost da je posle toliko godina posetim, pogledam u lice ili pak zagrlim i osetim onu majku koju sam nocima sanjao dozivajuci je u pomoc, a nije dolazila. Ali, danas 3 dana nakon stajanja preko puta, krijuci se u kolima odlucio sam da je pogledam i zagrlim. 

“Cekaj ti si samo tamo stajao, kako si znao da sam ja tamo unutra?” - upitala sam prekinuvsi ga u prici.

“Marry 3 dana sam motrio na kucu, skupljajuci hrabrost da stanem preko puta, tvoja poseta mi je samo ulila vise snage i energije. Jer znao sam, da ako ista podje po zlu ti ces biti tu da me zaustavis u necemu. Svesno si otisla tamo i ako si znala kako cu da reagujem kada mi to budes kazala, ako si uopste imala nameru. Svesno si isla glavom kroz zid, zbog mene Marry. Zbog mene.” 

Stavio je akcenat na “mene” sto je Niall-a nateralo na blago kasljucanje. Ja sam skrenula pogled sa Zayn-a ne zeleci da padnem pod uticaj njegovih misli, reci ili pak tugu. Toliko silno sam zelela da zaglim coveka koji mi je nekoliko puta zadao bol u zivotu, bez preterane brige o posledicama. Ali, takve smo mi zene dobre iskoristimo, a lose volimo. Sto se u mom slucaju definitivno moglo primetiti. Loseg sam volela i zelela, a dobrog koristila. 

Between good and bad boyWhere stories live. Discover now