A ravaszak háza

2.2K 133 8
                                    

Reggelire mindketten betoltunk egy műzliszeletet, felkaptunk egy almát, és elindultunk a bájitaltan terem felé, ahol először életünkben hivatalosan is belemerülhetünk a mágiába. Az alsó szint páratartalma nagyon magas volt, és olyan dohos szag kerintett a levegőben, hogy hirtelen azt hittem hogy Sirius ládájában vagyok. Remus és Peter már a terem elött álltak, ahogyan még sok sok griffendéles és mardekáros. Észrevettem közöttük Alina Whiteot. Lily mellet ő a legjobb barátnőm, és nagyon sajnálom hogy a mardekárba került. Ha valaki okosabb mint én az évfolyamból, az ő. Remus és Pettigrew helyett most őt választottam. Odamentem hozzá. Elvoltunk míg az óra el nem kezdődött, amikor is, Horatius Lumpshluck professzor behívott minket a terembe, ahol a mágia egyik legveszélyesebb fajtáját fogjuk elsajátitani.
- Jónapot kívánok, kedves gyerekek. Lumpshluck professzor vagyok, a mardekár házvezető tanára és bájitaltantanár. - a professzor nem tudta végigmondani, mert kicsapódott az ajtó és két griffendéles fiú rohant be rajta. Szinte elsüllyedtem szégyenembe. Sirius kócos volt, a talárját nem tudom hogyan, de fordítva vette fel, és szeme csak úgy sárgállot a csípától. James nem különben, csak éppen annyi különbséggel, hogy neki nem a talárja, hanem a szeművege volt fordítva. Hónuk alá csapva egy egy táskával nagyon szánalmasan néztek ki.
- Elnézést a késésért tanár úr, az úgy történt hogy éppen....öhmmmm...... borotválkoztunk, igen ez az, éppen borotválkoztunk amikor...öhmm..... Sirius szemébe csöppent a víz, és ezért nem látott és a másik irányba mentünk el....... az a lényeg hogy itt vagyunk.- fejezte be James a mondókáját, ami, mondanom se kell, nem volt valami szavahihető. Ilyen helyzetekbe, ha lehetne, letagadnám a bátyámat. Komoly retorzióra számítottam. Azt hitten a professzor levon vagy tíz pontot a két fiú előadásáért. Ezért lepett meg, amikor a professzor elkezdett nevetni: - Foglaljanak nyugodtan helyet. Naszóval. Hol is tartottam? Na megvan! Szóval nálam könnyen lehet pontokat veszíteni, de szerezni is. Például most. Ki tudja megmondani, mit kapunk, ha ürömteába őrölt aszfodéloszt keverünk?- a kérdés egyszerű volt, legalábbis nekem. Fel is raktam jó magasra a kezem, hogy majd kiestem a padból, de senki nem követte a példámat.
- Nos, akkor halljuk Miss...
- Black, uram. Ha ürömteába őrölt aszfodéloszgyökeret keverünk, az altató hatású, méghozzá annyira, hogy pár bab levével hozzákeverve élő halál esszenciának is nevezzük.
- Kiváló Miss Black. Nagy reményeket fűzök magához, a jövőjét illetően. A válaszáért pedig 10 pont a Griffendélnek. De folytassuk az órát. Itt, nálam, csapatban fognak dolgozni. Négyes csapatok lesznek, és együt fogom osztályozni magukat. Találnak a saját asztalukon egy egy papírt. Kérem irják fel a nevüket, és dobják bele ebbe a süvegbe!- mindenki csinálta amit a professzor mondott. Én voltam az utolsó aki bedobta a nevét. A profeszor felrázta a süveget és olasni kezdett: - Nos az első csapat; Mr. Lupin, Mr. Black. Mr. Potter, és Mr. Pettigrew! A második csapat; Mr. Malfoy, Miss Narcissa Black, Miss Bellatrix Black és Mr. Lestrange. És a negyedik, egyben utolsó csoport; Miss White, Miss Black, Miss Evans és Mr. Piton. De ha jól hallom ki is csöngettek. Mivel itt lesz a második órájuk is, kérem a szünetre fáradjanak ki a teremből.
Mindenki felállt és kiment. Elégedett voltam a csapattal. Alina okos, Lily gyorsan tanul, Perselus meg ért a bájitaltanhoz. Menni fog ez nekünk. Aztán a folyosón amikor éppen Lilyvel beszéltem, odajött a mardekáros csapat, Luciussal és Bellatrixal az élen. Lucius fennhélyázó volt, mint mindig.
- Ah, Ariana, sajnálom hogy az ilyenekkel kerültél egy házba. A süveg bizonyára a bátyád miatt bizonytalanodott el. De valljuk be, mindig is Sirius volt családunk rothadó gyümölcse. Nem teremj túl közel hozzá, mert a kór rádtapad.
Nagyon mérges lettem. Utálotam Luciust teljes szívenből, és ha kiderülne, hogy az álmom igaz volt, bátran kijelenthetném, hogy elöbb leszek egy vérfarkas barátnője, mint Luciusé.
- Köszönöm a tanácsot, Lucius, biztos tapasztalt lehetsz. Ami pedig az almákat illeti, aranyalmák csak a mesékben léteznek, rossz az ízük és csak külsőleg valakik. Ellenben a rodhadt almából pálinka lesz, ami viszont boldogítja az embereket. Viszlát.
Ezzel ott is hagytam a mardekáros négyest. Tettünk tíz lépést, és Lily elnevette magát. Arca még pirosabb volt, mint általában.
- Eszküszöm, Ana, belőled vagy alkoholista vagy biológus lesz.
- Mi az a biológus?
- Mugli foglalkozás, azokat nevezzük így, akik a természettel foglalkoznak.
- Ha mugli páját kéne választanom, elöbb lennék író vagy politikus.
- Jobban is illene hozzád. De ígérj meg valamit.
- Mit?
- Ha egyszer híres politikus leszel, legyen az a jelszavas hogy almából pálinka lesz!
Ezen mindketten nevettünk, és a következő, alapjában véve dögunalmas elméleti bájitaltant is sikerült végig vihorásznunk. Ám amikor vége lett a napnak, a szobámba érkezett egy levél, ami nem csak a jókedvemnek, de a szüleim iránti tiszteletnek is véget vetett.

Alohomora Where stories live. Discover now