Kvidics válogató

1.3K 104 2
                                    

Iden sok ember akart bekerülni a csapatba. Volt másodévestől kezdve végzősig, mindenki. James nagyon lelkes volt, ahogy a bátyám is. A csapatkapitány elkezdett beszélni.

- Az idén is csak a legjobbakat fogjuk beválogatni. Meg kell nyernünk a kupát, mert tavaly és tavaly elött zsinórban nyert a mardekár. Idén egy fogót és két hajtót választunk ki. Az, hogy ha valaki idősebb, nem feltétlenül előny. Először is, álljanak elő azok, akik fogónak akarnak jelentkezni!- mondta.

Csak négyen álltak ki a tömegből. Köztük James is. Első ránézésre azt mondta volna az ember, hogy neki van a legkevesebb esélye, de ő nem foglalkozott vele. A csapatkapitány elővett egy aranycikeszt.

-  A feladat egyszerű lesz. Aki elkapja a cikeszt, az a fogó.- magyarázta a fiú, majd elengedte az aranylabdát.- Fel!

A négy jelölt egyszerre szökkent a levegőbe. A labdát nem látta senki, ezért céltalanul bolyongtak a levegőben. Aztán James elindult az egyik karika felé. A többiek utána. James vett egy éles mozdulatot, és elindunk orral a földnek. Már csak két méterre volt a fűtöl amikor a többiek utolérték.

Ekkor ágas visszafordult és a többiek lezuhantak. Amikor a fiú felhúzta a seprűt, megpillantotta a cikeszt. Pár másodpercen belül el is kapta és önelégült vigyorral szállt le a földre.

- Az idén a griffendél csapat fogója: James Potter.

Mindenki tapsolt. A hajtók feladata hasonló volt. Tíz rálövésből minnél többnek be kellet mennie.

Ekkor jelent meg Lily Evans. Bocsánatot kért a késésért és beállt közénk. Lilyvel együt öten szálltunk a levegőben. A vöröshajú lány kezdett, és tízből tizet dobott.

- Úgy látszik, az egyik hajtónk Lily Evans!- mondta a  kapitány. Mi Siriussal a végére maradtunk. A maradék két ember gyászos teljesítményt nyújtott. A legjobb eredményük tízből három lett. Én következtem.

- Lődd be mind, és akkor én hagyom magam!- mondta nekem a bátyám. Én bólintottam, de eszem ágában sem volt megtenni. Sirius régi álma volt, hogy híres kvidicssező legyen.

Odarepültem a kijelölt helyre. Igyekeztem a nyomorék gyerek látszatát kelteni, és így sikerült tìzből hatot dobnom. Bíztam a bátyámban, és tudtam, rá fog jönni hogy ez az ő lehetősége.

Sirius jött. Felém nézett, arca nagyon sápadt volt. Kezébe vette a kvaffot és dobott. Méghozzá tízből tizet.

- A griffendél másik hajtója Sirius Black! Gratulálok. Az első edzés időpontjáról értesítelek majd titeket.

Remus és Peter lerohantak a lelátóról, és felemelték a bátyám.

- Szép volt a tied is Ari, csak négyet elszúrtál.- bíztatott Remus.

- Miattam csinálta Holdsáp. Ha én nem lettem volnék, tízeset dobott volna.- magyarázta Sirius.

- Nembaj. Legalább több időm lesz a tanulásra. Nagyon zavaróak lehetnek ilyen szempontból.- válaszoltam.

- Persze, de számodra az is zavaró, drága egyetlen húgom, hogyha nem tudsz valamit kétszáz százalékosan.- mondta a bátyám.

- Pontosan.- válaszoltam vigyorogva.- És így leszek majd egyszer Wizenghamot tag. De a család és a barátok mindig az első helyen állnak.

Alohomora Where stories live. Discover now