8.kapitola- Je to pán se jménem: 'Omlouvám se, ale musím tě zabít'

126 9 2
                                    

Jess probudí paprsek slunce v jejím obličeji. Obličej mám tak mastný a tak moc horký, že bych si na něm mohla usmažit pár řízků. Pomyslí si. Protře si rozespalé očí a pomalu se na posteli posadí. Chytí se za bolavou hlavu.

,,Potřebovala bych sprchu a nejlépe celé balení aspirinu.'' Z úst jí vyjde dlouhý znechucený povzdech.

Chybí jí máma a její blbé kecy o tom, jak jsou cizí lidé nebezpeční. Kdyby jí poslechla nikdy by se nestalo to, co se teď stalo. Nikdy by neskončila v zajetí muže, který je vrah nebo podvodník nebo kdoví, co vlastně ten chlap dělá. Raději to ani nevědět. Jess, teď jen může doufat, že policie tu bude co nejrychleji, protože jak zná svojí matku tak stačí nezvednout tři telefonáty a neodepsat na dvě zprávy a už na její hledání matka volá FBI, CIA a další orgány aby její drahocennou dcerušku našli. Nakonec se do toho ještě vloží samotná máma a ta je schopná Jess najít i na druhé straně zeměkoule a o tom je už Jess taky přesvědčena bohužel. Tentokrát však bohudík.

Chybí jí i táta. Když jí bylo třináct a pohádala se s tátou, tak se sebrala a utekla večer do lesa. Zatím, co její máma už volala všechny policejní jednotky aby jí našli, tak táta vzal zbraň a šel svojí holčičku hledat do lesa sám. Nakonec se mu jí podařilo najít schoulenou u stromu a tak jí vzal do náruče a řekl jí aby mu to už víckrát nedělala, protože má o ní velký strach a kdyby jí hrozilo nebezpečí tak by za ní položil i život. Od té doby Jess už takové věci nedělala, protože měla strach aby se nedostala do takové situace kde by její táta mohl přijít k úrazu, ale stejně nakonec v jejich patnácti letech bez jediného slova zmizel. Žádný dopis na rozloučenou prostě nic. Jedině jeho věci po něm zůstali. Tenhle jeho krok byl od něj sobecký. Do teď mu to Jess vyčítá, a proto se zde do Kanady, do městečka Kodik Street vrátila. Chce zjistit, co se stalo z jejím otcem.

No, ale otce bude řešit až se dostane tady od pana: 'Omlouvám se, ale musím tě zabít'. Conor, je blbec. Jen jak ho oblbnout a utéct? Pomyslí si Jess a vzpomene si na telefon zabudovaný ve zdi v kuchyni kousek od visících pánviček.

Když se 'poplazím' a budu potichu tak by to mohlo vyjít. Nesmím se hlavně nechat chytnout. V případě nouze si půjčím nůž. Probere si v hlavě plán. Když má všechno nad míru naplánované, opatrně vystrčí hlavu ze dveří pokoje aby zjistila jestli je chodba prázdná. Trochu ji překvapí to ticho a tak vystrčí nohu na chodbu dokud neucítí pod nohou něco studeného a vlhkého tak se natolik lekne až zaječí a rychle za sebou zase dveře zavře. Děs rozdýchá, dveře zase pootevře a zjistí že to do čeho šlápla, je miska plná nakrájeného jablka, které jí tam nejspíš nechal Conor včera večer.

Když vyšla na chodbu stále nikde nikoho neslyšela. Bylo to zvláštní jako by dům byl prázdny. V pořádku se jí podařilo dostat do kuchyně zabavit nůž pod tričko a dojít k telefonu aby zavolala mámě.

,,Ahoj mami.''

,,Jess?! Jess, proč ses tak dlouho neozývala? Víš jaký jsem o tebe měla strach?!'' Začne na ní matka hystericky řvát.

,,Sakra, mami neboj, už mi je třiadvacet, nemusíš mě stále hlídat.'' Převrátí Jess oči v sloup.

,,Jo? A kde si teď?'' Zeptá se jí matka jako by něco tušila.

,,No, jsem...'' Jess se zasekne. Nemůžu ji přece říct, že mě u sebe doma drží nějaký vrah, však to by buď máma nerozdýchala a nebo bych to nerozdýchala já a Conor. Pomyslí si.

,,Jsem u kámoše. Proč zníš jako by si věděla, že nejsem doma?''

,,Protože mi volali z tvojí práce. Tedy přesněji mi volal Jack.''

Do prdele na to jsem úplně zapomněla. To bude problém. A to jsem dneska měla dodělat šéfovi ty papíry. Ten mě zabije. Povzdychne si Jess dlouze.

,,Dobře, zavolám tam pak. Mami musím končit ještě si něco musím vyřídit.''

,,Proč si nedostupná, kde máš telefon?'' Zeptá se máma těsně před tím než stačím ukončit hovor.

,,Ztratila jsem ho, takže ti teď nebudu volat tak často. Už musím jít, měj se. Mám tě moc ráda.'' Jess, telefon zavěsí a hned začne vytáčet číslo na místní policii. Než však stačí kdokoliv ze stanice hovor přijmout spojení se přeruší. Jess, telefon pustí a podívá se na přetržený drát vedle sebe.

 S hrůzou v očích se otočí za sebe a před sebou uvidí něco dost znepokojujícího. ..



Vlčí vášeň   [ -KODIAK STREET- ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat