▼roznést na kopytech▼

627 42 3
                                    

Ginny ležela na koberci uprostřed obývacího pokoje a hleděla na strop, kde poletovaly stříbrné vločky. Molly Weasleyová měla ráda třpytivou výzdobu. Hermiona seděla v křesle a četla si. Ron jedl sušenky. Harry pospával.
,,Mě to nebaví," postěžovala si Ginny.
,,Co tě nebaví?" zeptala se Hermiona. Ginny místo odpovědi máchla rukama ve vzduchu. Harry otevřel oči a zívl.
,,Mohli bychom něco podniknout," napadlo ho. Harry nebyl zvyklý na nudná odpoledne. Celý jeho život se něco dělo. Buďto se ho někdo snažil zabít, nebo se ho někdo snažil zabít. Takže byl pro jakoukoliv akci, neuměl odpočívat.
,,Ven nejdu, je tam hnusně," řekl ihned Ron. Hermiona se zasmála a souhlasně přikývla. Celý včerejšek strávila stavěním sněhuláka a ještě teď byla promrzlá.
,,Zahrajeme si šarády?" navrhla.
,,To bychom mohli," odsouhlasil Harry. Ron nespokojeně zamručel, ale nakonec s nápadem souhlasil.
,,Sežeňte Charlieho, já dojdu pro Percyho," řekla Hermiona, kvapně vstala a vydala se do posledního patra Doupěte.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Zaklepala na dveře a po pár vteřinách vstoupila. Percy ležel na posteli a četl si. Pohlédl na ni tázavě.
,,Hrajeme šarády. Budeš hrát taky?" zeptala se Hermiona rozzářeně. Percy několikrát zamrkal. Skutečně ho zvala ke hře?
,,Ne, děkuji. Čtu si," odpověděl. Představa, že se zapojuje do společenské zábavy, ho děsila. Nevěděl by, jak se chovat, jak se tvářit, co říkat...
,,Pojď," vyzvala ho Hermiona a zhoupla se z pat na špičky a zase zpátky. Rozkošné a trochu dětinské gesto. Tomu skoro ani nešlo odolat, ale Percy se držel své osamělosti zuby nehty.
,,Ani nevím, s kým bych hrál," namítal Percy. Nebyla to lež. Věděl přesně, jak by se všichni rozdělili a děsilo ho, že by zůstal sám a potupně musel odejít.
,,Budeš hrát se mnou," odpověděla Hermiona, jako kdyby to bylo všechno tak hrozně jednoduché. Percyho ústa se změnila v přímou (skoro neviditelnou linku), hleděl na ni tiše a uvažoval.
,,A co Ron?"
Hermiona pokrčila rameny a lhostejně odvětila: ,,Bude s Charliem." Percy si musel odfrknout a zavrtět hlavou. Nemohl přece hrát hru. On byl Percy. On byl ten, kterého se nikdy nikdo nezeptal, jestli by si nezahrál hru. On byl... sám. ,,Percy," oslovila ho jemně Hermiona, ,,prosím, zahraj si s námi. Věřím, že budeme skvělej tým. Jsem soutěživá a chci vyhrát. S tebou vyhraju."
,,Se mnou?" zeptal se Percy slabě a vydal ze sebe něco jako sebenenávistný skorosmích.
,,Nepodceňuj se," napomenula ho Hermiona. ,,Jsi nejchytřejší z Weasleyových. Jestli si něčeho na lidech cením, tak je to inteligence." Percy na ni mlčky hleděl. Nevěděl, co by měl říct. Tohle se mu nikdy nestalo, nikdo neoceňoval jeho inteligenci, nikdo ho nechtěl ,,ve svém týmu".
,,Sehnali jsme Charlieho!" ozval se hlas Ginny.
,,Prosím, prosím, prosím... Percy! Dlužíš mi to za ten dárek."
,,Touché," uznal Percy. Zaklapl knihu, vstal z postele a vydal se na smrt.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Hermiona ukazováčkem a prostředníčkem nejdřív namířila do svých očí a pak do Percyho na znamení - sleduj a buď na stejné vlně jako já. Její soutěživost Percyho překvapila a uchvátila. Hermioniny oči žhnuly pekelným soustředěním a tváře jí zrudly pod náporem adrenalinu.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

,,Tohle nemá cenu," zakňoural Ron a podepřel si bradu.
,,Ty máš co říkat!" zvolal Charlie. ,,Kdybych byl s Hermionou, tak bych vyhrával!"
,,No jasně! Sveď to na mě!" osopil se na Charlieho Ron.
,,Nechte toho oba dva!" okřikla je Ginny přísně. Oba mladíci zmlkli a Ron dokonce zahanbeně sklonil hlavu. Za dalších pár kol už bylo jasné, který pár je vítězný pár.
,,Já to věděla, že vyhrajeme. Nebyla možnost, abychom nevyhráli," řekla radostně Hermiona a trochu žďuchla do Percyho. Ten se nesměle usmál a sklopil oči.
,,Gratulujeme," pravila Ginny a podala ruku nejdřív Hermioně, pak Percymu. ,,Teď bychom mohli zase chvíli jen tak odpočívat."
,,Já se půjdu projít," řekl Percy a zvedl se na nohy.
,,Můžu tě doprovodit?" zeptala se Hermiona. Percy se na ni zahleděl, chvíli to vypadalo, že oněměl, ale nakonec souhlasil.

Jenom fráze ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat