Varcolaci

5 0 0
                                    

1. Cuvantul ,,Werewolf" provine din vechea engleza in care ,,Were" inseamna om(Man) iar ,,Wolf" lup (wolf).

2. Cu siguranta varcolacii au un nume in latina, dar nu cred ca va pasa. Aceasta poveste dea varcolacii a inceput pe vremea lui Herodotus, care a mentionat un trib care anual luau forma de vercolaci, dar dupa un timp isi schimbau forma la loc.

3. Un alt grec pe nume Galen din Pergamon a descoperit o ,,boala" care ii face pe oameni sa creada ca sunt varcolaci sau alte bestii.

4. Exista un asazis sindrom al Varcolacului, acest sindrom face sa iti creasca mai repede parul.

5. Varcolaci au devenit populari in Europa astfel fiecare tara avand propriile sale povesti despre aceste bbestii.

6. In nordul Europei, unde zvonul cu varcolacii a devenit foarte rapsandit, s-au facut legende cu oameni care se transform in ursi sau alte animale (Stiti cine sunt in nord... Rusiiiiii, acum stim dc e asa cunoscuta faza cu ursii in Rusia)

7. Nu in toate locurile varcolaci erau niste fiinte rele, in Latvia si Lituania, niste creaturi numite ,,vilkacis" care le aducea comori. Idea cu Varcolaci buni a folosita si in ,,Twilight" unde varcolaci protejau oamenii de vampiri.

8. Vampiri si Varcolaci au fost oarecum asociati unu cu altu. Uni credeau ca atunci cand varcolacii mor devin vampiri. Cuvantul slavic Volkodlak (Varcolac) este tradus in sarba drept vampir.

9. Similar cu poveste cu varcolaci este si o legenda a vichingilor, care credeau ca exista oameni imbracati numai cu blana de lup. Se zice ca ei puteau captura spiritul lupului, care i ajuta in lupta facundul incapabili sa simna durerea sau sa fie ucisi. 

10. Ideea ca varcolaci sa poata transmite mai departe acea ,,boala" prin muscatura are adevarate transmiteri ca si rabia, care este transmisa prin muscatura.

Io zic ca e destul, scuzati pt greseli.

FactsWhere stories live. Discover now