κεφαλαιο 3

1.1K 90 56
                                    

Το μόνο που ένιωθα ήταν δύο ζεστά χέρια να με κρατάνε και μια οικία φωνή να μου λέει είσαι καλά Λίζα.Μην κλείσεις τα μάτια.

Ξύπνησα και δεν είδα κανέναν.Ημουν στο δωμάτιο μου.Μαυρο σαν την ψυχή μου.Απο τότε που πέθαναν οι γονείς μου για μένα όλα έγιναν μαύρα.Δεν θυμάμαι να ξανά γέλασα από τότε.
Σηκώθηκα προσεχτικά γιατί ζαλιζομουν.Σκηνες από πριν άρχισαν να παίζονται στο μυαλό μου οι μία μετα την άλλη μην μου αφήνοντας περιθώριο να το ξεχάσω έστω και λίγο.Ειχα πολλά ερωτήματα όπως το ποιοι ήταν αυτοί,ποιος ήταν πραγματικά ο Άλεξ και τι στο καλό έκανα στο τέρας που μου επιτέθηκε.

Βγαίνοντας από το δωμάτιο είδα την γιαγιά μου με τον Άλεξ να μιλάνε ψυθιριστα και μόλις με είδαν σταμάτησαν απότομα.Υποπτο σχεφτηκα αλλά δεν είπα τίποτα.

«γιαγια»φωναξα και γύρισε το κεφάλι της να με αντικρίσει.Αν και 70 χρόνων μικρό έδειχνε.Τα μακριά κόκκινα μαλλιά της έπεφταν ανέμελα στους κοκαλιαρικους ώμους της.Οπως και εγώ έτσι και η γιαγιά μου είναι μετρίου αναστήματος με πολύ λεπτό σώμα.Εχει καταγάλανα μάτια που σε μαγεύουν αλλά και σε ηρεμούν.Εχει ελάχιστες ρυτίδες οπότε όλοι την περνάνε για σαραντάρα.

«Λιζα ελα λίγο να σου μιλησω»μου είπε.«Εχεις σίγουρα πολλές ερωτήσεις για το τι σου συνεβει σημερα».Ειδα στο πρόσωπο της χαραγμένη την ανησυχία.

«Γιαγια ποιοι ήταν όλοι αυτοί;γιατί πήγαν να με χτυπήσουν;Το ξέρεις ότι έναν τον μετετρεψα σε στάχτη;Από που ξέρεις τον Άλεξ και γιατί έχει μαγικές δυνάμεις;»την ρώτησα χωρίς να πάρω ανάσα.

Όλη αυτήν την ώρα ο Άλεξ δεν έλεγε τίποτα.Καθοταν αμίλητος με το κεφάλι του σκυφτό και νευρίαζα ακόμα περισσότερο που κανείς δεν μου εξηγούσε τι γινόταν.

«Καθησε κορίτσι μου να σου πω,είναι πολύ μεγάλη ιστορία».Τρομαζα ακόμα περισσότερο γιατί η γιαγιά μου δεν ήταν ποτέ σοβαρή εκτός άμα γινόταν κάτι πολύ τρομακτικό.«Θες κανένα κουλουράκι να μασάς καθώς θα σου λέω;είναι και πολλά...».«Γιαγια»!την μάλωσα.Φαινοταν ότι ήθελε να το καθυστερήσει όσο μπορούσε αλλά αυτήν την φορά δεν θα την άφηνα.

«Πριν πολλά χρόνια..»ξεκινησε να λεει«Στον κόσμο μας υπήρχαν τέσσερις υδρητριες οικογένειες οι οποίες κατείχαν και ένα από τα τέσσερα στοιχεία.Τα τέσσερα στοιχεία ήταν η φωτιά,το νερό,ο αέρας και η γη.Καθε οικογένεια περνούσε το στοιχείο της στους απογόνους της οι οποίοι ζούσαν αρμονικά μεταξύ τους χωρίς διαμάχες.Μοναδικος τους κανόνας ήταν να μην ερωτευτούν παιδιά διαφορετικής οικογένειας μεταξύ τους και δημιουργήσουν απογόνους».
«Γιαγια τι λες;»μου φαίνονταν ανήκουστα όλα αυτά.
«Μην με διακοπτεις»με μαλωσε«Που ήμουν;Α ναι,όλα λοιτουργουσαν ωραία και ομαλά μέχρι που δύο παιδιά,από το στοιχείο της φωτιάς και του νερού ερωτεύτηκαν.Οι γηραιοι ήταν εναντίον τους και προσπάθησαν να τους χωρίσουν αλλά αυτοί το έσκασαν πράττοντας την μεγαλύτερη τους ιεροσυλία,φέρνοντας δηλαδή στον κόσμο ένα μωρό».
«Τι εννοείς γιαγιά;»αρχισα να τρέμω ξαφνικά «Ποιοι ήταν αυτοί που ερωτεύτηκαν;τι απέγινε το μωρό;»κανεις δεν μιλούσε και άρχισα να ταράζονται περισσότερο«Αλεξ μιλα»του φώναξα αλλά αυτός απλώς έσκυψε περισσότερο το κεφάλι του.
Πήγα να σηκωθώ να φύγω αλλά τότε με πρόλαβε η γιαγιά μου.
«Τα παιδιά είναι οι γονείς σου και το μωρό είσαι εσύ Λίζα»
«Τι;»ανοιγοκλεισα μερικές φορές τα μάτια μου για να χωνέψω αυτό που μόλις άκουσα αλλά ήταν αδύνατον.
«Το αποτέλεσμα της αγάπης τους ήσουνα εσύ.Ηξεραν βέβαια ότι θα βρισκοσουν σε μεγάλο κίνδυνο άμα το μάθαιναν οι γηραιοι για αυτό και σε πήραν από εκει,σε έκρυψαν και προσπάθησαν να σε κρατήσουν μακριά από τον κόσμο τους αλλά τους ανακάλυψε ο...θείος σου...»
«Ο ποιος μου;»
«Ο θείος σου Λίζα μου,ο αδερφός του πατέρα σου.Οταν έμαθε για την γέννηση σου ήθελε να σε σκοτώσει γιατί εσύ κουβαλουσες στο αίμα σου δύο στοιχεία και η δύναμη σου προβλεπόταν να είναι τεράστια»
«Πλεον όλοι οι μάγοι του κόσμου μας σε έχουν αποδεχτεί αφού είσαι γνωστή».
«Γνωστη;»Τι γνωστή καλέ;εγώ γνωστή είμαι μόνο στο ζαχαροπλαστείο απέναντι που πάω κάθε μέρα για τούρτα σοκολάτα.
«Ναι αγάπη μου γνωστή.Επειδη όταν ο θείος σου προσπάθησε να σε σκοτώσει μαζί με τους γονείς σου σε εκείνο το δυστύχημα,εσύ με έναν μαγικό τρόπο επεζησες και όταν το έμαθε όλος ο μαγικός κόσμος έγινες ηρωίδα».
«Δηλαδη μου λες ότι τόσα χρόνια πίστευα ότι οι γονείς μου πέθαναν από ατύχημα ενώ στην πραγματικότητα ήθελε ο θείος μου να με σκοτώσει αλλά τελικά σκότωσε αυτούς;»ειχα φρικάρει εκείνη την ώρα.Η γονείς μου πέθαναν εξαιτίας μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτό.
«Λιζα,επειδή ο θείος σου από ότι κατάλαβες δεν θα σταματήσει στους γονείς σου και θα προσπαθήσει να σε σε σκοτώσει, θα πας μαζί με τον Άλεξ στο καταφύγιο».
«Στο καταφύγιο;»τι είναι πάλι αυτό;όλα είναι τόσο καινούργια για μένα.
«Ναι,στο καταφύγιο.Το καταφύγιο είναι ένα μέρος για χαρισματικά παιδιά σαν εσένα,τα οποία κατέχουν ένα στοιχείο και εκπαιδεύονται να ελέγχουν της δυνάμεις τους αλλά και το πώς να πολεμούν αφού πλησιάζει η ώρα που θα ξεσπάσει ο πιο χαοτικός και τρομακτικός πόλεμος στην ιστορία της μαγείας».
«Γιαγια δεν θέλω να φύγω.Ειναι τόσα πολλά που δεν καταλαβαίνω.Σε παρακαλω».Δακρυα απειλούσαν να φύγουν από τα μάτια μου αλλά συγκρατηθηκα,δεν ήτανε η στιγμή να δείξω το πόσο αδύναμη είμαι.
«Πηγαινε να κοιμηθείς Λίζα,αύριο φευγεις».Αυτα ήταν τα τελευταία λόγια της και εγώ ηττημένη και συνχησμενη πήγα να κοιμηθώ.Με περίμενε μεγάλη μέρα αύριο.

Γεια σας κορίτσια 😃❤️👋👋
Αυτό είναι το καινούργιο κεφάλαιο,ελπίζω να σας άρεσε και άμα σας άρεσε μην ξεχάσετε να ψηφίσετε.❤️❤️

Τι είναι το καταφύγιο;

Τι λέτε να γίνει με τον θείο;

Τι λέτε να γίνει με τον θείο;

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

The Other World:The First ProphecyWhere stories live. Discover now