29. Amintiri

278 15 1
                                    

Ajung acasă. Ma închid în camera mea și îmi pun căștile in urechi. Trebuie sa cobor sa mananc. Nu s a mai întâmplat sa luam cina fără sa vorbim. Ma uit doar în farfuria mea pentru ca mi e rușine ca am vrut sa fug de acasă. Am vrut doar sa ma salvez. Sa ii salvez.
Merg înapoi în camera mea. Ma așez pe pat și ma uit la tavan. Pe tavan e lipita o poza cu Ștefan. Poate de aia ma gândesc la el. La sunetul focului de arma care nu îmi mai iese din minte.
"Foc de arma
M:A omorât o.....
D:Trebuie sa plecam acum!
Ma uit cu lacrimi în ochi la Ștefan. Nu pot sa cred ca m a trădat..."

Nu mai suport. Vreau doar sa se termine faza cu Dragoș. Sa plece din viata noastră pentru totdeauna. Dar visul e vis, nu?
Iau foaia din sertar și scriu. Scriu și iar scriu. Am terminat. Ies din casa pe furiș și merg pe  "câmpia" din spatele blocului. Iau bricheta din buzunar și ii dau foc.
"P:Puteti ieși puțin va rog? Vreau sa discut ceva cu Mara.
Părinții mei ies din camera.
P:Vrei sa îți spun un secret?
Dau din cap aprobator.
P:Iei o foaie. Scrii pe ea 3 calități si 4 defecte pe care le ai, apoi 3 motive pentru care ești mandra de tine, persoana pe care o iubești și 2 lucruri pe care vrei sa le schimbi la tine. Apoi îți scrii numele în josul foii și ii dai foc. Nimeni nu trebuie sa știe ce faci mai exact. Nimeni nu trebuie sa știe ce scrii. Asta dacă faci cum trebuie și nu mai iei pastile poți scapa de depresia care nu îți dă pace."

Foaia arde în totalitate. Iar eu ma uit la mana mea. La încheietura mâinii scrie îngroșat cu marker ul SKY. Obsesia mea fata de acest cuvânt.... nu o poate înțelege nimeni. Nici nu trebuie.
" Plâng. Nu mai suport bătăile.
M:Ce am făcut greșit? Vreau doar sa am grija de familia mea....
X:Asa eram și eu când eram o copilă... Îmi făceam și eu griji pentru toți. Asemenea copii sunt o binecuvântare. Cum te cheamă, fetito?
ma întreabă o bătrână care sta lângă mine.
M:M-M-Mara....
X:Nu trebuie sa îți fie teama. Vreau doar sa nu îți pierzi încrederea în tine. Am sa îți dau un sfat pe care mi l a dat și mie altcineva: o casa poate sa ardă, un acoperiș se poate dărâma, o familie poate muri, un prieten te poate lăsa și un lucru îl poți pierde, dar cerul nu te lasă niciodată... "
Nu e vorba de religie. E vorba de cerul în sine, dar eu prefer varianta în engleză. El m a ajutat sa nu îmi pierd speranța.
Îmi șterg lacrimile și ma întorc în casa. Merg în camera părinților mei și ma bag în pat și eu lângă ai mei. Lângă tata mai precis. El ma învelește.
T:Nu poți sa dormi asa i?
Lacrimile încep sa îmi curgă.
"De abia m am mutat în Craiova. Totul e nou pentru mine. Nu sunt obișnuită cu căldură în casa, cu mulți oameni în jurul meu. De acum sunt Mara Selaru. Fiica unui vlogger cu 4 mil.  de abonați. E furtună. Ies din camera mea. Nicu doarme. Merg în camera părinților mei și merg lângă tata. Ma uit insistent la el. Doarme. Ma așez pe parchet si continui sa ma uit la el. Încep sa plâng când aud cum tuna și fulgera ca naiba. Na, am 9 ani csf. Scancesc ca un cățel dat afara din casa. Tata se trezește.
T:Ce ai pățit merișor?
Continui sa scancesc. Nu vroiam sa îl trezesc. Dacă ma bate? Tremur toată.
T:Hei, hei, hei, de ce tremuri? Ți e frica de mine?
Dau din cap aprobator și îmi las privirea în jos.
T:Nu ai de ce. Uite, hai sa facem cunoștință. Eu sunt Andrei Selaru, un vlogger de succes, sunt de treaba, prietenos și am o fiica de care sunt mândru.
Eu încep sa zâmbesc chiar dacă nu se vede prin atâta întuneric.
M:Mara! spun și dau mana cu el.
Tuna din nou iar eu tresar.
T:Haide.
Îmi face loc în pat lângă el. Ma învelește și pun capul pe mana lui. Eu ii scriu în palma cu degetul SKY. Zâmbesc puțin, îmi șterg lacrimile și inchid ochii.....

Darkness - CONTINUARE "PROFUL MEU" FINALIZATĂWhere stories live. Discover now