Bölüm 3. "Beyaz anlaşma"

1.1K 142 36
                                    


                 (6 Ay sonra)

"Lusi! artık benden kaçmayı bırak, bu derin uykudan uyan ve gerçekle yüzleş" Karanlıktan gelen ses ona fısıldıyor ve yapmasını istediği şeyi söylüyordu.

Lusi Titreyen vücuduyla "Hayır" diyerek gerçekliğe açılan beyaz ışıkla kendine gelmeye çalıştı. Son zamanlarda artan bu sesler artık onun için dayanılmaz bir boyut almıştı.

"Uyan, evdesin." Terlemiş halde kabustan kurtulurken, kendine telaşlı gözlerle bakan arkadaşını gördü.

"Sena"

"İyimisin, şu haline bak su gibi olmuşsun"

"İyiyim, iyiyim. Sadece kabus. Sen bu saatte neden ayaktasın"

"Biliyorsun bugün eğlence var, senin için bi değişiklik olur diye düşündüm ama istemiyorsan?" Dediğinde, Lusi derin bir nefes alarak Sena'nın yüzüne baktı.

"Geliyorum, sanırım buradaki hayatıma uyum göstermem gerek."

Sena'nın gözlerinin dolduğunu görünce, kendini toparlayarak arkadaşına gülümsedi. "Heyy! Ne oldu şimdi, geliyorum dedim ya."

"Seni öldürecekler sandım"

"Bana iyi değilsin diyenede bak, asıl sen iyi değilsin. Bana bak, yüzüme, karşındayım ölmedim, sen şimdi aşşağı git ben üzerimi değiştirip geliyorum"...

Sena odadan çıkınca derin bir düşünce aldı. "Gerçekten iyi olabilecekmiyim?" Derken gözleri önüne gelen geçmişi onu ürküttü.

Odası uzun dikdörkendi ve hole açılan kapının yanında banyosu vardı, tam karşısında bolkonu, onun yanında'da yatağı bulunuyordu, ayak ucuna doğru beyaz kıyafet dolabı, başucunda ise çalışma masası vardı.

Ayağa kalkarak dolabın kapısını açıp içinden beyaz askılı elbiseyi aldı, kıyafetini değiştirerek aşşağıya mutfağa indi...

"Günaydın anne."

"Günaydın bebeyim gel" Rone kızına sıkıca sarılıp yanağına bir öpücük kondurarak sanyalyeyi çekti "Otur bakalım, senin için krep yaptım bolca ye, Sena'cım sen çay koyup verirmisin, içerde biraz işim var" dedikten sonra dolmuş gözlerle mutfaktan çıkarak banyo'ya gitti.

Aynaya baktığında, kızının yaşadıklarını ve başına gelenleri hatırladı. İçinden "Keşke farklı bir zamanda olsaydık diye geçirirken" hüzünlüydü.

Rone normal dünyada 24'ünü gösteren bir kadın gibiydi. Bu dünya 5 aşamalı İnsandan oluşuyordu. Askin'ler, Gerya'lar, Orlan'lar, Nevi'ler ve Surya'lar.

Askin'ler 29, Gerya 26, Orlan 24, Nevi 20, 22 arası ve son aşama Surya'lar yani çocuklar 5,6 yaş gösterir ve hep öyle masum kalırlardı.

Rone yüzünü temizleyerek tekrar mutfağa gitti ...

"Evet, güzel olmuşmu?"

"Çok güzel bayıldım."

"Peki akşam gidecekmisin?"

"Evet"....

"Tamam ozaman kendine dikkat et, iyi eylenin. Sena'cım bana biraz yardım edermisin"

"Tabiki, bir saniye." Sena Lusi'nin yanından geçerek mutfak kapısında duran Rone'nin yanına geldi "Ne yardımı?"

"Yaklaş biraz" dedikten sonra yüzüne eğildi. "Bak canım o eskisi gibi değil biliyorsun. Lütfen yanlış birşey yapmasına engel ol, sana emanet ediyorum"

"Siz hiç merak etmeyin, ben bir saniye bile yanından ayrılmam." Rone fısıldayan sesini Lusi'yle konuşurken yükseltti.

"Bebeğim ben gece geç gelirim, sen erken gelmeye çalış dışarda fazla kalma."

YA SONRA % SINAVWhere stories live. Discover now