Part 3

145 13 3
                                    

Vi var i 'boksen' den åpnet seg og King suste av gårde. forbi de andre, han ledet med en hestelengde, han vant. Jeg stoppet han. "nok for idag" sa jeg og klappet han på halsen. Jeg dro hjem igjen med Kolgrim. Olivia kom. "hei Jenny, Pita er gravid!" sa hun glad. "så kult!" utbrøt jeg. Mamma kom ut med et trist ansiktsuttrykk. "Hva er det?" spurte jeg. "Vi må flytte" sa hun. "Nei! hvorfor?!" spurte heg og Olivia i kor. "Jeg blir forfulgt av faren din sin familie, de tror at jeg drepte han" sa hun gråtkvalt. det gikk kaldt nedover ryggen min, "Hva med hestene?!" spurte jeg oppspilt. "De må stå på et ridesenter, det koster bare 200kr i månden" sa hun oppmuntrende. Det hjalp ikke stort. "når flytter vi?" spurte jeg, "og hvor?" spurte Olivia. "Vi flytter i morgen, og vi skal flytte til (random)" sa hun. "men det er jo kjempelamgt" sa jeg. "jeg vet" sa mamma og gikk. Vi gikk og pakket. Hva om jeg aldri får se King igjen?!

NESTE DAG

Vi lastet hestene inn i den kjempestore hestetehengeren. Jeg lastet på Kolgrim og satte meg i bilen. Olivia satt og skrev i dagboken sin. Jeg stirret dyster ut av vinduet. Mamma satt på fult på radioen for å få opp stemningen. Truckers hitch var på, den nye sangen til Ylvis. Stemningen ble bedre og vi sang med.

I DET NYE HUSET

Jeg berte koffertene mine inn på det nye rommet mitt. Det var stort, to vinduer, Walk in closet og lyse, lyse blå vegger. Jeg pakket ut. Mamma og Olivia hjalp meg med å få inn senga. Når jeg var ferdig slang jeg meg ned i den myke dobbeltsenga mi.

NESTE DAG

Mamma kjørte oss til stallen, "hade!" sa vi da hun satte oss av, "hade!" sa hun og kjørte. Jeg gikk rett bort til Kolgrim. Noen hadde malt han!! Han var ikke gråblak lenger, neida! han var lyserosa!!! Jeg satte han i vaskespiltet. To oversminkede jenter fniste litt da de så Kolgrim. Bare vent...

Jeg vasket ferdig Kolgrim og tørket han. Det kom en dame mot meg. "hei jeg er Inger, stalleieren" sa hun og håndhilste, "hei jeg er Jenny, dette er hesten min, Kolgrim" sa jeg og klappet Kolgrim på halsen. "så fin han er! Er han god å ri?" spurte hun, "ja, og han er veldig rask" skrøyt jeg. "kan jeg få se når du rir han?" spurte hun. "klart det!" sa jeg og tok på Kolgrim hodelag, jeg leide han ut på ridebanen. "skal du ikke ha sal?" spurte hun. jeg ristet på hodet og steg på. Jeg varmet opp. Inger stirret på Kolgrim. Nesten som om vi var i en dressur konkuranse. Jeg skjenklet fram i trav, phew! han oppfører seg bra. etter noen runder med trav fattet jeg gallop og Kolgrim suste fram som en kanonkule! Plutselig gikk det fortere, nesten som et ekstra gir! Jeg stoppet han "rolig". Inger stirret med store øyne. "D-det er den raskeste hesten som noen gang har satt din hov på dette ridesenteret" Jeg smilte og klappet Kolgrim på halsen. Jeg skrittet av og salte av Kolgrim og satte han ut på privatbeite, Pita, Klaus, Rita og Stardust stod der. Jeg slapp Kolgrim løs og gikk for å snakke med Inger angående hva som hadde skjedd med Kolgrim da jeg kom. Jeg runder hjørnet og snublet i en person "unnskyld" sa jeg. "nei det var min skyld, unnskyld" sa personen, jeg så inn i to nydelige grønne øyne, "det går bra" sa jeg og reiste meg.

3. Kongen på veddeløpsbanen (hest)Where stories live. Discover now