netizenlerin amk

724 92 70
                                    

Sana son instagram gonderisi yuzunden linc yiyor. Sana'nin gonderideki aciklamasi:
"Heisei doneminde dogdugum icin donemin bitmesi biraz huzunlu geliyor, tesekkurler Heisei! Taze bir baslangic icin Heisei'nin son gununu ferah bir gun yapalim! #TesekkurlerHeisei #Tesekkurler"

Peki Heisei nedir? Heisei, Japon imparator Hirohito'nun olumunden bir gun sonra oglu Akhito'nun tahta gecmesiyle baslayan donemdir. 1989-2019 yillari arasindaki donemi kapsar.

Japonya, nazist Hitler yonetimindeki Almanya ve fasist Mussolini yonetimindeki Italya ile birlik olarak 2. Dunya Savasi'na katildi. Japonya'nin savasa katilma amaci Asya ulkelerini isgal edip ham madde ihtiyacini karsilamakti. Hirohito'nun yayilmaci politikasi sebebiyle Japonya, Asya ulkelerine iyice yayilmis durumundaydi.

Hirohito'nun bu politikasi diger Asya ulkeleri tarafindan olumsuz karsilandigi icin Sana'nin Heisei Donemi'nin bitisini kutlamasi tepki aldi.

Sana'nin kutladigi sey Hirohito'nun izledigi politika degil, sadece ulkelerinde 30 yili kapsayan ve kendisinin de dogdugu bir donemin sona ermesiydi.

Sana'nin gonderisine gelen yorumlar:

"Utanmalisin"

"Japon yanlisi bir grup muydu? Neden Kore'de aktifsiniz o zaman..."

"yo rum yap mak is te mi yo rum"

"Guney Kore yasa!"

"Hayir kkk Japon krali ve kralicesi zaten empreyalizmin ta kendisi. kkkkk Nesin ha sen boyle daha iyi olacaksa Japonyana* (cok kaba bir tabir kullandi) git ve bir radyasyon dusu al"

"Sana-ya Japonlar Kore Yeterlilik Sinavi 1.testi bile gecemiyor. Sen Korecede iyisin ya ebs* (bizdeki tonguc akademi gibi dusunun) Choi Tae Sang Hocanin dersine git! Duzgunce tarih dersi ogren ve neyi yanlis yaptigini anla ve adam akilli ozur dile!!!"

"Utanman gerektigini bil"

"Sabah haberlerine bakacagim. kkk cok calisiyorum ben cunku."

Sana'nin gonderisine gelen netizen yorumlari:

"Bunu neden resmi hesapta paylastigini anlamiyorum...Lutfen televizyona cikmadan once tarih ogren."

"Imparatorun Kore'yi sevmesi umrumda degil, niye resmi Kore hesabinda paylasti bunu? Kendi hesabi da degil ki. Dusuncesizlik yapti."

"Twice hayranlari fena savunma yapiyor. Ne kadar utanmalari gerektigini fark etmiyorlar. Aptal hayranlar, hic mi gururunuz yok? Dahyun Marymond tisortu giydigi icin Japonlardan nefret almisti ama siz Sana'yi savunuyorsunuz. kkkkkkkk Sizin de benim gibi Koreli olmanizdan utaniyorum."

"Sana-ya burasi Kore. Sen Kore'den para kazanan Kore'li bir grubun uyesisin. Attigin gonderi gercekten munasip miydi sence???"

"JYP surekli karakter egitiminden bahsediyor ama tarih egitimini onemsemiyorlar galiba. Bunu kendi hesabinda degil resmi hesapta paylasti... Hayranlarin "Biz de bir devirin bitisine uzuluyoruz." demesini mi bekliyordu?"

"Niye resmi hesapta paylasti anlamiyorum..."

"Gercek su ki bunu resmi hesapta paylasmasini gerektirecek hicbir sey yoktu."

"Sana'yi seviyorum ama hayal kirikligina ugradim."

"Japonya'nin verdigi tarih
egitimindeki yanlislari gosteren bir ornek bu"

"Gercekten de bir Japon... Insanlari ofkelendiriyor ama yine de gulumsuyor kkk"

"Bir anda her seyi kaybedersin. Unlulerin bu kadar utanmaz olmasinin arkasinda bir bilim dali olmali."

"Lutfen bir seylerin farkina var..."

"Eminim TWICE uyeleri neler oldugunun farkindadir. Hicbir sey olmamis gibi onunla fotograf cekmeleri tuylerimi diken diken ediyor."

TWICE BAŞARILARIWhere stories live. Discover now