Bir Güvercin Misali

80 46 57
                                    


İnsan da bir güvercin misali değil midir? Hem siyahı vardır hem beyazı.

Olay insanlık ta bitmez mi ne çok gördük kendi içimizden olanların insanlıktan çıktığını,kaç kez şahit olduk bizden beyaz dediklerimizin bir hain çıktığını. Kimseyi dış görünüşüyle yargılamayın. Gün gelir o yargıladığınız insan yargılamadıklarınızdan yediğiniz darbenin altından kurtarıverir sizi. 

Neden bizim yapmadığımız şeyleri yapan insanlara hep kötü gözle bakıyoruz neden hep bizim yaptıklarımızı yapmasını bekliyoruz? Kimse bir değildir herkesin düşüncesi de kendi gibi farklıdır. Sana doğru olan bir şeyi başkasına ispatlayamazsın çünkü o senin doğru bildiğin şeyi yanlış olarak görür. Ne için bu kabul ettirme doğrusu? 

Lafta özgürüz,herkesin iradesi var,kimse kimseye karışamaz değil mi? O zaman neden herkes kendi bildiği doğruları yapmayan birine aşılamak istiyor. Bu insanlığı hala kavrayamamış olduğumuzdandır. Gün geçtikçe bilinçlendikçe geçmişte yaptığımız yanlışların farkına varırız. Mesela bir insan senin yapmadığın bir şey için dışlamamalı yada o işi yapıyor diye kötü gözle bakılmamalı. Bu hayatın neler getireceğini bilemiyoruz belki de o dışladığınız insan kendi içinden olandan daha samimidir sana daha içtendir kim bilir belki onsan daha çok değer veriyordur sana. Sen sırf o senden değil diye dışlamak sadece ona değil kendine de kötülük yapmış olmaz mısın?

Bu siyah beyaz meselesi sadece zencisi,türkü olarak değil düşünce farklılıkları da buna bir örnek. Sen onun düşüncesi farklı diye ona kötü gözle bakamazsın o kişinin nasıl biri olduğunu senin düşünceni desteklememesi ile belli olmaz. Hangi birimiz şuana kadar bunu yapıp düşüncesi farklı olan kendi gibi düşünmeyen birinin yanında olmuştur ki? Kimse farkında değil sadece düşüncesi farklı belki de insaniyeti seninle aynı değerde.

Hangimiz birilerine zorla düşüncemizi kabul ettirme çalışmadık ki? Hangimiz yağmuru sevmeyen arkadaşımızı bir daha arayıp aynı yağmurda durmak istediğimizi söyledik belki söylesek her şey öncekinden farklı olacaktı. 

Bu hayatta tek doğru siz değilsiniz ki, biz değiliz o zaman neden yanlışlarımız yüzümüze vurulduğunda bir güvercin misali başka dallara konuyoruz?  Neden karşıt düşüncelere tahammülsüsüz. Belki de farkında olmadan sırf bu karşıt düşüncelere düşmanlığımızdan ağlamışızdır bu yüzden üzülmüşüzdür. Kim bilebilir belki de en sevdiğimiz arkadaşımızın ağzından bizim duymak istemediğimiz bir şey çıktığı için bitirmişizdir arkadaşlığımızı.

Bizim kabul etmediğimiz şeyler özellikle en yakınlarımızın söylediğiyse annemizin,babamızın,kardeşimizin,eşimizin,çocuğumuzun,ninelerimizin,dedelerimiz vs... bilin ki o en doğru şeydir neden biliyor musunuz? Bize yanlış yaptığımızın doğrusunu en yakınlarımızdan başkası düşünüp söylemez. Bir belaya bulaştıksak,bir suç işlediysek bile arkamızı yalandan sıvazlayanlar dışarıdan olanlar ama bize yanlış olduğunu o yoldan dönmemiz gerektiğini söyleyen kişi sadece en yakınlarımız olacaktır. Bu hep böyle olup böyle devam edecektir. 

Ben insanları güvercinlere benzetirim her yönünden neden bilir misiniz? Kanatlarımız olmasa da başka bir dala çabucak konuşabiliriz. İstemediğimiz yerden kanatlanmış gibi uçup başka yerlere  gidebiliriz neden güvercin derseniz her rengi güzeldir. Siyahının kendine has bir özelliği beyazının kendine has güzelliği vardır. Siz de insanları ayırmayın, düşünceleri ayırmayın, değer verin kulak verin doğru bildiğiniz şeyler yanlış çıkabilir kaçmayın yüzleşin. 

Hep doğrusunuz diye bir şey yoktur. Hiç bir insan hep doğruya gitmez herkes bir kez yanlışa gitmiştir o zamanda doğruyu dinlemeyi bilmeliyiz. 

Bir güvercin olup doğru dallara gitmeniz dileği ile...


Kendini Sev #Wattys2019Where stories live. Discover now