Hoofdstuk 4 (✔)

201 14 1
                                    

 

quotes: Best friends are like stars. You don't see them, but you know they're always there.

FOTO NATHAN

PARIS PIONT OF VIEUW

(✔)

Iggy en ik had afgesproken na school. Het was vrijdag dus ging ik bij haar logeren. Ik was aan het inpakken om te gaan vertrekken. Ik was plan om aan Iggy te vragen over de stratentunnel. Het klonk angstaanjagend. Ik hoorde de stem van het meisje. "Je weet wat ze zeggen over de stratentunnel, wanneer je belandt in de stratentunnel verlaat de ellende niet meer." Ik voelde mij erg schuldig. Ik mag Jack Morten niet maar ik was niet wreed. Hij vocht de dag wanneer ik en hij 'ruzie' hadden Het was alsof hij zo boos was op mij en zijn boosheid ging laten uitbarsten door te gaan vechten. Wat als hij gewond was? Of erger nog iets gebroken? Ik hoopte dat er niks ergs was met hem. Ik wist niet wat de stratentunnel was. Ik was nieuwsgierig eraan. Mon père (mijn papa) was in de studio. Hij ging laat komen. Mon père(mijn papa)  vond het een goed idee dat ik ging logeren bij Iggy. Hij wou niet dat ik alleen thuis bleef. Ik controleerde mijn spullen of ik als had.

Ik klopte op de deur van Iggy. Het duurde ongeveer 12 seconden voordat de deur open ging. Iggy kwam tevoorschijn. Ze droeg een konijnen pyjama en haar haren waren gevlochten. "Paris, je bent er." Iggy begroette me met een grote beren knuffel. "Kom binnen." Ze nam mijn pols en trok me naar binnen. De ingang was wit. Samen gingen we naar haar kamer Iggy ‘s kamer zat vol met rapper posters. Alle kleuren en varianten. "Wow.", Fluisterde ik. Het was eigenlijk geen wonder dat Iggy van rap muziek hield. Haar bed was tegenover een grote raam. Bij het raam had een uitzicht van de straat." Ga jij maar op het bed zitten. Ik ga wat iets te eten halen uit de keuken en wil je pizza bestellen?” "Oui (ja), tuurlijk." Iggy vertrok naar de keuken en ik nam mijn gsm bij de hand. Ik bestelde pizza veggi en pizza quattro stagioni. Iggy kwam terug met snoepjes en snacks in haar handen. Ze kwam naast me zitten. "We mogen niet veel lawaai maken." Ik keek vragend naar haar. "Mijn moeder slaapt. Ze is .... ziek."  Ik knikte begrijpelijk. Ik merkte in haar gezichtsuitdrukking iets. Ik kon het niet verstaan. Droevig? 

 Ik en Iggy aten snackjes, snoepjes en keken de film if I stay. Halverwege ging de bel. "Dat is waarschijnlijk de pizza man. “Zei Iggy. Ze ging opstaan maar ik hield haar tegen. "Ik ga wel. "Zei ik. Iggy zette de film op pauze. Ik ging terug naar de witte ingang. Ik deed de deur open. Het was zoals ik dacht de pizzabezorger. Hij droeg een uniform. Met een vrolijke stem zei hij:" Twee pizza's. Ene pizza vegetarisch en quattro stagioni.” “Jup.” Hij gaf me de 2 dozen pizza’s. “Dat is dan 15 euro maar." Hij keek naar zijn horloge." Ik was 20 minuten te laat daarom krijgt u 50 procent korting. Dus 7.50 euro." Ik legde de pizza's op de schoenenkast die naast de deur stond. Dan nam ik mijn portemonnee. Ik haalde er 10 euro uit. Ik ging de deur open sluiten. "Wacht is even." Hij controleerde me top tot teen. Ik keek de pizzabezorger vragend aan. "Bent u Mike Moore's dochter?" Vroeg hij. Ik lachte nerveus. "Ja." Kwam alleen met een piepstem uit mijn mond. "Mag ik alstublieft een selfie ?" Ik knikte. "Een voorwaarde." Ik stak mijn wijsvinger in de lucht. “Je mag absoluut niet het adres door vertellen.” "Pinky promise." Hij en ik staken onze pinken in de lucht.

"Het duurde wel lang. “Mompelde Iggy."Excuzes-moi (excuseer mij)." Ik ging naast Iggy zitten. Ik legde de pizza's tussen ons. Toen Iggy de pizza's zag, likte ze aan haar lippen. Ze opende de dozen als een leeuw. Wanneer ze de dozen open deed nam ze 2 verschillende pizza's en rook ernaar. "Het ruikt onwijs lekker. “Fluisterde Iggy. Toen stak ze de 2 verschillende pizza's in haar mond. Kreunend en met mond vol zei ze: “Jij hebt echt smaak voor pizza’s.”

"Iggy." Maakte ik een braak geluid. Integendeel luisterde Iggy niet. Ze deed haar mond helemaal wijd open. Het voedsel zag behoorlijk eng uit. Na al de viezigheid van Iggy keken we verder naar de film.

 "Het einde was slecht. Ik bedoel wat gaat er gebeuren met Mia en Adam gebeuren? Gaan ze trouwen en kinderen krijgen of gaan ze uit elkaar?" Mompelde ze triestig. Ik keek grijzend naar haar. "Er is een vervolg." Iggy's ogen werden super groot. "Het heet als ik blijf." Ging ik verder. Iggy nam haar laptop van haar bureau en typte wat dingen in. "Wat doe je?" Nieuwsgierig keek ik mee. "Ik ga het boek reserveren van de bibliotheek.” Tevreden deed ze haar laptop weg.

Heel nerveus vroeg ik: “Iggy wat is de stratentunnel." Iggy schrok. Ze begon te hoesten. "Hoe kom je daarbij?" Ik begon haar te vertellen over alles wat ben ik wist. Iggy luisterede en toe maakte hmm geluiden. "Wel mijn Frankrijks Franse Parijse Mon Paris de Stratentunnel is gevaarlijk. Er is een ring waar ze illegaal kickboksen. Er is maar een regel in het spel: er zijn geen regels. In de stratentunnel zijn er verschillende mensen. Mensen die in de gevangenis zaten, junkies, ... Jack is gevaarlijk.” Ik ga toch sterven door jack, dacht ik. Ik vroeg haar iets gevaarlijk: "Zullen we naar de stratentunnel gaan. Ik ben nieuwsgierig?” Ik wist wel dat het gevaarlijk was. Ik werd heel erg nieuwsgierig. Iggy bleef twijfelend staan. "Oké, maar we mogen niet zo gaan." Ze wees naar onze kleren. Ik begreep het al. Iggy rende de kamer uit. Ze kwam na paar minuten terug. Ze had in haar handen een grote doos. Ik zag dat ze moeilijk zat. Ik hielp haar. Samen legden we de doos op de grond. "Oké." Begon Iggy. Ze deed de doos open. In de doos zaten kleren in. Kleren die ik heel erg anders vond. "Mijn mama was ze een punker." Ze haalde al de kleren uit. Iggy combineerde voor me.

Hier zaten we dan. Ik droeg een gescheurd T-shirt, een zwart en gele gestreepte rode rok, Zwarte knie kousen en gele laarzen. Mijn make up was donker. Helemaal niet naturel. Oh en niet te vergeten een knal rode en paarse pruik om ons 'identiteit' te verbergen.

Iggy droeg een leren legging, een krop topje en naaldhakken die ik nooit in mijn leven zal kunnen lopen. De knal paarse pruik maakte haar hoofd kleiner. Het grappige was dat het Iggy ‘s moeder kleren was. Het paste gewoon. Verassend.

Iggy ‘s moeder sliep nog steeds We moesten voorzichtig zijn. "Als mijn moeder dit weet krijg ik huisarrest rest van mijn jonge tieners leven." Fluisterde. "Maar één keer rebels doen mag wel." Iggy dacht na. "Wacht is ik ben meer dan één keer rebel geweest."

 We gebruikten mijn auto. Mijn auto is een Mini Cooper. Het was eerste liefde op het gezicht. Ik moest rijden omdat ik mijn rijbewijs had en Iggy niet. In Frankrijk leer je op je 15de de theorie en op je 16de mag je gaan rijden. Iggy beschreef de straten.

We kwamen aan op een lege plek. We stapten uit de auto. "Ik zie niks." Mompelde ik. Iggy zweeg. Ze wees naar de grond. Er lag iets ronds op de grond. Ik weet de vierkantigs bestaat niet. Iggy heeft een groot effect op mij.

"Dat ronde metaal  is de poort naar de stratentunnel.” Iggy wachtte even. "Ik ben zo trots op je. Je woordenschat maakt ons soulmates." Ze beet op haar onderste lip en knikte boven naar beneden. "Ja, dat is het we zijn soulmates. We zijn bestemd voor elkaar darling. Hoor je me? We zijn bestemd voor elkaar. Toch?" Ik grijnsde. "Inderdaad we zijn bestemd voor elkaar ooh en  Iggy Bitchy bitchest bitch." Iggy knuffelde me als een teddybeer. "Ik hou ook van jou."

Iggy deed de vierkantigs ding die op de grond lag open. Ik schrok. "Kom je nog?" Ze deed een gebaar met haar handen. "Oui (ja), Ik kom." 

Iggy ging als eerste naar beneden. Er was een ladder. Wanneer ze een kwart beneden was ging ik ook. Heel voorzichtig mogelijk ging ik per stapje naar beneden. Het feit dat Iggy hoge hakken aanhad maakte me bang. "Paris weet wat ik me realiseerde?" Iggy was bijna beneden en ik bij de helft. “Wat?" "Dat jij mooie billetjes hebt." Ik was terug op de grond. Gelukkig. "Bedankt, Iggy” Iggy gaf een kletste aan mijn platte billetjes. "Graag gedaan." De stratentunnel was dus ondergronds dacht ik. Er was maar een weg. De weg was belicht met LED-lichtjes en kaarsen. Hoe dichterbij we waren, hoe meer lawaai. "Jack." Hoorden we op het ritme. Ook hoorden we "oooh" "Aaah" "Auuwss" Het was niet prettig. Iggy merkte op en gaf een kneepje aan mijn handen. We waren aangekomen op onze bestemming. Het was groot. Achteraan was er een bar. Er speelde luidruchtig muziek. Toen zag ik het. Midden in was er een ring. Jack vocht tegen een gespierde man. De gespierde man had een bloed neus en een blauw oog. Honderden mensen omsingelden de ring. Ik trok aan Iggy ‘s pols. "Kom we gaan dichterbij."

Ik en Iggy schrokken erg van de beelden. Er is maar één regel: er zijn geen regels. Het was bepaald niet gezond om zulke dingen te zien. Krak. Jack brak zijn tegenstanders been. Niemand schreeuwde. Ze juichten alleen maar. "Paris, ik moet braken." Voordat ik antwoord kon geven stond Nathan aan de andere kant van de ring. Hij zag ons. Vragend keek hij ons aan.

"Shit." Zeiden we tegelijkertijd.

-------------------------------

 

Superstars DaughterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu