Začiatok školského roka

5 0 0
                                    


Ahoj, volám sa Josh , mám už 18 rokov a som v poslednom ročníku na strednej škole. 

V našej škole som veľmi populárny, hrajem za náš futbalový tým, mám za priateľku tú najkrajšiu žiačku na škole a mám kamarátov, kde je oko dohliadne.

Ale nie srandujem, v skutočnosti mám iba jedného kamaráta, volá sa Nikolas, poznáme sa už od detstva . Je jediný, ktorý vie o mojom veľkom tajomstve, a to je to, že som mág. Mág v dobrom, moji rodičia ma učili, aby som žiadnemu človeku neublížil. A to je na tom najťažšie, musím stále čeliť posmechu mojich spolužiakov a hlavne šikanu od toho najväčšieho idiota Adama. Ten hajzel mi po telocviku ukradol šaty, takže som musel ísť cez celú chodbu iba v ručníku!

Ale jediná moja motivácia, prečo stále s radosťou chodím do školy je ona! Carmen! Ona určite ani nevie, ako sa volám, ale raz, keď sme boli na výlete so školou, tak sa náhodou dotkla mojej ruky! Od tej doby som sa do nej zamiloval.

Moji rodičia sú tiež mágovia a, čo je ešte horšie, sú to aj učitelia na mojej škole. Otec je telocvikár a mama chemička. V našej rodine je všetko celkom fajn, iba jediné nám strpčuje život, a to je pravidlo o nečarovaní. Nesmieme čarovať , iba ak ide o život človeka alebo nás.

Ako som zistil, že som mág? Teraz ste si asi mysleli, že my to povedali rodičia, ale nie. Práve, že rodičia nechceli, aby som ním bol, ale raz som si v knižnici čítal knihu o kúzelníkoch a, keď som sa tak začítal, tak som zistil, že v tej knihe je aj moje meno. Nechápal som, myslel som si, že je to nejaká tlačová chyba, ale, keď som si to stihol zistiť, tak prišiel Adam, aby mi tu knihu zobral a roztrhal. Pretože vedel dobre, že z toho chcem urobiť projekt. Nahneval som sa na neho, bol som tak nahnevaný, že som silou mocou chcel, aby sa Adam pošmykol a spadol do toho koša on sám! Stalo sa, pred vlastnými očami som videl, ako sa predo mnou vytvorila z ničoho nič mláka a Adam spadol do toho koša hlavou.

Rýchlo som utekal za rodičmi a povedal som im, čo sa vtedy stalo. Povedali mi, Sadni si, už si asi pripravený to vedieť'' Vysvetlili mi to, že, keď dávnymi rokmi žil náš predok Sander, potomok Merlina. Bol to veľký čarodejník, ktorí bojovali proti zlu a chránil celý svet svojimi kúzlami, ktorými zachraňoval každého nevinného a slabého. Žiaľ bol porazenou starobou. Ale na smrteľnej posteli prisahal, že každý potom s jeho rodu bude vykonávať dobro v prospech celého sveta.

Nechcelo sa mi to veriť, myslel som si, že si z mňa rodičia robia srandu, ale otec vstal a premenil sa na potkana. Na druhý deň som sa začal učiť kúzla z Merlinovej tajnej knihy, ktorá, keď sa dostane do zlých rúk, tak nastane koniec mieru medzi ľuďmi a mágmi. Neišlo mi to na prvý pokus, každý deň som cvičil, rodičia mi prezradili aj iných mágov, napríklad som nevedel, že, aj môj bratranec Patrik z Holandska je tiež kúzelník! Má iba 11 rokov a už sa nevedel premiestniť!

Ako sme mali rodinnú poradu, tak som musel prisahať, aby som o tom nikomu nepovedal. Ani môjmu najlepšiemu kamarátovi, ktorý mi bol ako vlastný brat, ktorého som nemal. Pýtal som sa, že prečo, ale rodičia mi len odpovedali, Nechci to vedieť, Nechápal som to, mal som svojmu najlepšiemu kamarátovi klamať do očí? ,že som nebol v škole celý mesiac len kvôli tomu, že som bol na mesiac v Holandsku pracovať?! Či sa mi chcelo alebo nie, musel som. On o tom ani nevedel.

Ale bol som rozhodnutý, že raz mu to poviem. Je mi predsa ako brat.

Mág na strednejWhere stories live. Discover now