24.

325 14 3
                                    

Stigli smo u Zagreb, nakon sat i pol vožnje. Stali smo ispred moje kuće. Uzela sam kofere iz bunkera i zatvorila ga. Marko je došao do mene te smo se zagrlili.
" Znam da sam dosadna ali stvarno, hvala ti puno."- govorila sam dok smo bili još zagrljeni.
"Hvala tebi puno, i nadam se da ćeš još koji put ići samnom."
" Hoću ako me budeš zvao."
" U to budi sigurna."- rekao je te sam mu još jednom zahvalila i pozdravili smo se i krenula sam prema kući. Otvorila sam vrata te se Arthur zatrčao prema meni i skoro me srušio na pod. Pozdravila sam se s roditeljima i bratom te otišla do svoje sobe i pospremila sve stvari iz kofera. Odlučila sam otići pod jedan hladan tuš. Pripremila sam sve što mi treba i krenula u kupatilo. Nakon kratkominutnog osvježavanja, izašla sam iz kade, obukla se, osušila kosu i sišla u dnevni gdje su bili svi.
" Molim vas sjednite."- rekla sam im ozbiljno i pokazala rukom da sjednu za stol.
" Je sve uredu?"- upitala me mama jako uznemireno.
" Da da. Samo sam vam htjela reči, da se ubrzo selim u Koprivnicu jer mi treninzi i utakmice počinju ranije, već 23.7. tako da moram naći stan."- rekla sam te je mama došla do mene, zagrlila me i počela plakati.
" Mama, molim te, nemoj plakati, ne idem na kraj svijeta, Koprivnica nije baš blizu ali nije ni toliko daleko."
"Molim te, obećaj nam da ćeš dolaziti mada budeš mogla."
" Potruditi ću se."- nakon mame naravno došao je i tata. Zagrlio me čvrsto čvrsto.
" Vjerujem u tebe dušo."- rekao mi je ne puštajući me iz svog čvrstog zagrljaja. Kada me pustio, otišla sam u sobu i legla na krevet, naravno odmah za mnom je došao i Arthur. Cijelo vrijeme sam gledala u strop i razmišljala niočemu. Tako sam i zaspala.

Budi me nekakvo drmanje po krevetu. Kada smo otvorila oči vidjela sam da se Arthur igra na mom krevetu. Lud pas. Uzela sam mobitel i vidjela da je 9:16. Baš sam se uspavala. Otišla sam u kupatilo, obavila svu higijenu, obukla se, zavezala Arthura i krenula prema Vedrani. Nakon par minuta sam stigla ušla sam i pustila Arthura.
" Došla sam!"- zaderala sma se kako bi me Vedrana čula. Prva mi je dolazila Luna. Zaletila se meni u zagrljaj i na sam je uhvatila.
"Ljubavv!"
"Seleee!"- čvrsto sam je zagrlila te sam ju pustila.
" Di je seka?"
" U sobi."- rekla je te smo zajedno otišle do njene sobe. Ušla sam te se zaletila na nju koja ne ležala na krevetu i slušala muziku.
" Pa krmačice vratila si mi se."
" Naravno krmačo."
" Falila si mi."- rekla mi je još u zagrljaju.
" I ti meni kozice."- odvojile smo se uz zagrljaja i pogledala sam je ozbiljno.
" Vedrana, moram ti nešto reči."
"Je to ono što ja mislim?"- pogledala me s velikim smiješkom na licu.
"Vjerovatno nije. Pa ovako, za par dana se selim."
" Molim?"- pogledala me tužno-zbunjeno.
" Treninzi mi počinju ranije, odnosno 23.7., pa moram biti tamo."- rekla sam te su joj suze krenule na oči, kao i meni.
" Zašto Sele zašto?"- pitala je u plaču, ja sam joj samo odmahnula glavom.
" Kako da to kažem Luni? Kako će to podnijeti?"- govorila je uspaničeno
" Ja ću joj reći. Nemoj biti tužna, znam da je teško ali nije preko svijeta, vidjet ćemo se koliko god budem mogla. Dolazite ću ovdje kad stignem, znam da se nećemo viđati svaki dan ali preživjeti ćemo to."- kimnula je i glavu naslonila na moje rame.
" Je ti treba pomoć?"
" Ne treba hvala, klub mi me već našao stan tako da ne trebam ništa tražiti."- neko vrijeme smo ležale na krevetu i šutile. Digla sam se sa kreveta i odlučila otići do Lunine sobe. Pokucala sam i ušla.
" Došla si!"- rekla je i poletila mi u zagrljaj. Pitala me hoćemo li se igrati i pristala sam. Neko vrijeme smo se igrale te sam trebala već polako krenuti kući. Uzela sam Arthura i krenuli smo. Nisam Luni ništa rekla, nisam imala srca. Danas je 17.7, što znači da Marko kreće sutra. Avion mu je u 15:30. Došla sam doma. Nije bilo nikoga. Otišla sam do sobe i bacila se na krevet. Uzela sam mobitel i malo listala po Instagramu. Ništa zanimljivo. Jako mi je dosadno. Trenutno je 11:25. Ne znam što da radim. Pošto mi je bilo jako vruće, odlučila sam otići u bazen koji je ispred kuće, da se malo osvježim. Obukla sam kupaći i izašla van. Zaletila sam se i skočila u bazen. Voda je jakoo ugodna. Inače, dobila sam ujutro poruku od Podravke gdje su mi napisali da su mi našli stan gdje mogu imati životinje, tako da je to odlično. Odlučila sam malo izaći iz bazena kako bi se malo sunčala te sam uzela mobitel. Vidjela sam da imam jedan propušten poziv od Vedrane i Marka. Pošto me Vedrana prije zvala odlučila sam nju nazvati.
" Hej,što se ne javljaš?"- upitala me Vedrana.
" Ma bila sam u bazenu pa nisam čula mobitel."
" Aha, ovaj, zvala sam te ako možda želiš ići samnom i Markom u šoping da se ne dosađuješ, nama je jako dosadno pa nam je to palo na pamet."
" Ne bih hvala, meni je lijepo ovdje, ako želite možete i kod mene doći na kupanje, voda je stvarno odlična."
" Može dobra ideja, vidimo se onda kod tebe."
" Može ćaoo."- nakon završenog razgovora sa Vedranom odlučila sam nazvati Marka.
" Hej, sorry što ti se nisam javila, nisam čula mobitel."
" Ma, sve ok, htio sam te pitati ideš li možda sa Vedranom i Markom jer su i mene zvali da idemo svi zajedno."
" Ne, ali oni će doći kod mene, pa ako želiš dođi i ti, da se malo osvježiti jer ćemo se u bazenu kupati. Bilo bi mi drago da dođeš."
" Hvala na pozivu, doći ću kroz par minuta."- rekao je te smo se nasmijali. Pozdravili smo se te poklopili. Nakon toga ja sam se još jednom zaletila prema bazenu i bacila. Obožavam skakati u vodu. Nakon par minuta samostalnog uživanja primjetila sam da neki auto ulazi u dvorište kuće i parkira se. Iz njega su izašli Vedrana i Marko. Skinuli su se u kupaći i bacili se u bazen.
"Bok krmačice."- rekla je Vedrana.
" Bok i tebi."- rekla sam i skočila joj u zagrljaj.
" Pa šta ima?"- upitala sam gledajući prvo u Pjacu pa onda u Vedranu.
"Kod nas ništa, bolje pitanje je šta ima kod tebe."- oglasio se Marko, te me pogledao sa nekim čudnim smiješkom dok je s obrvama mrdao gore dolje.
" Mah, ni kod mene ništa nema"
"Ahaa."- rekli su sumnjičavo Vedrana i Marko u isti glas. U tom trenu došao je još jedan auto te se parkirao do Pjacinog. Bio je to Marko.
" Oj ljudi."- pozdravio nas je Marko.
" Ćao."- odvratile smo Vedrana i ja u isti glas.
" Pa desi brate."- rekao je Pjaca te su se pozdravili. Marko je skinuo majicu te je krenuo prema bazenu. O Bože.
" Šta si blenula?"- rekla mi je Vedrana i počela se smijati na to. Sva sreća ova dvojica nisu čula.
" Ja?"- pravila sam se blesava.
" Ne ja."- rekla je mrtvo ozbiljno.
" Aha dobro onda."- rekla sam te je ona zakolutala očima.
"Bejb, šta smo se za to dogovorili?"- upitao je Pjaca Vedranu, misleći na njeno kolutanje očima.
" Sori bejb, neću više."- je samo meni smetaju ti užasni nadimci.
" E ljudi, šta kažete da se obaranja?"- predložila je Vedrana.
" Ha?"
" Znači dvoje se bori dok su na leđima od drugih dvoje i koji par prvi padne izgubio je i mora napraviti neku kaznu."- objašnjavala je Vedrana.
" Može!"- rekla sam. Vedrana se popela na Pjacina ramena a ja na Rogova. Počele smo se gurati. Nakon par sekundi naguravanja, Vedrana i Pjaca su pljusnula u vodu. He he, slijedi im kazna. Marko i ja smo izašli iz bazena kako njih dvoje nebi čuli naše dogovore.
"Što kažeš da ih natjeramo da odu u kupačima na cestu, i stopiraju?"- predložio je Marko.
" Odlična ideja."- rekla sam i dali smo si pet. Izašli su iz bazena i otišli na cestu. Mi smo ih iz daljine promatrali i smijali se. Na našu sreću a na njihovu žalost, bilo je jako puno autiju i prolaznika pa je bilo još zanimljivije. Svi su ih čudno gledali.
" Možemo li prestati?"- upitao je očajno Pjaca. Marko je pogledao prema meni te sam kimnula glavom.
" Možete."- rekao je Marko te su oboje odahnuli.
" Vi niste normalni."- rekla je Vedrana na rubu snage. Mi smo im se samo smijali.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Evo ljudi nastavka, znam da sam rekla da ću preko praznika više objavljivati, ali jednostavno se ne sjetim pisati, a i nemam neke inspiracije. Sviđa li vam se priča i odnos između Marka i Selenie? Hoće li se desiti nagli preokret? Pratite u sljedećim nastavcima priče "Ljubav na svjetskom prvenstvu"
Ok službeno, reklamski😂.
Oprostite na greškama i
Lya🖤

Ljubav na svjetskom prvenstvuWhere stories live. Discover now