15. Bölüm

700 70 38
                                    

Shikamaru & Temari 

Büyük bir sessizlik... Shikamaru ve Temari'yi anlatan en iyi şey buydu şu anda. Sanki tüm o kalabalık ve gürültülü caddeden, özel bir duvarla ayrılmışlardı ve hiç sesleri çıkmıyordu.

Temari o anda aslında Shikamaru'yla konuşacak pek fazla şeyi olmadığını fark etti. Hep kalabalık ortamlarda birlikte oldukları için -ya da öğretmenler görevlendirmeler için onları seçtiğinde biraraya geldiklerinden- bunu hiç fark etmemişti. Onunla her hangi bir ortak yönleri var mıydı ki?

Ortak yönleri olmasa bile Sai ve İno sürekli konuşuyorlardı. Her ne kadar içerik biraz değişik olsa da... Aynı şekilde Lee ve Sakura da öyle. 

Yol uzadıkça Temari Shikamaru'ya olan hislerinden uzaklaştığını hisetti. Bu gerçekten olabilir miydi? Yani onların birlikte olması? Kulağa imkansız geliyordu. 

Ne olursa olsun Temari mantıklı bir kızdı. İyi düşünebilirdi ve şimdi göğsü sıkışmaya başlamıştı. Derince nefes aldı. Kafasını sallayarak düşünceleri aklından uzaklaştırdı ve ellerini ceplerine soktu. 

''Naruto'nun başa bela olmayacağından emin miyiz?''

Shikamaru omuz silkti. ''Sanırım.''

İşte bu kadardı. Hepsi bu. Temari denemesinin başarısız olmasıyla iç geçirdi. 

''Gaara nasıl?'' dedi bir anda Shikamaru. Temari ilk önce şaşırdı. Neden birden her gün gördüğü birini sorma gereği duymuştu ki?

''Bildiğin gibi.''

''Yani aşırı depresyonda?''

Temari onun neden böyle düşündüğünü anlamamıştı. 

''Bu da ne demek?''

''Bir kaç haftadır suratı her geçen gün kötü bir hal alıyor. Gerçekten kötü görünüyor.''

Temari de bunu fark etmişti ama sebebinin pek iyi uyuyamadığından dolayı olduğunu düşünüyordu. Ara ara abisine olurdu bunlar. Ama Shikamaru'nun cümlesinin altında başka imalar yattığını düşünüyordu. 

''Uykusuz olmalı. Sen neden bu konuya takıldın?''

''Bir şey yok,'' dedi Shikamaru, yüzünde şüpheci bir bakış vardı. ''Sadece bir şeyler hissediyorum.''

Temari güldü. ''Tamamen akla ve mantığa dayalı bir insan olduğunu düşünüyordum. Hislerin var mıydı?''

Cevap almak için sormamıştı. Zaten cevapta gelmemişti.

Bu kısa konuşmanın ardından yüzlerinde hafif bir tebessüm yürüyorlardı. Shikamaru bir anda durunca Temari geldiklerini düşündü. Ama yanılıyordu. Başını kaldırınca onunla karşılaştı. Bu Shikamaru'yu seven kişiydi. Yui.

Yüzünde geniş bir gülümsemeyle el sallaya sallaya yanlarına geldi kız. Shikamaru ne kadar sıkıntı hissediyorsa Temari onun on katını hissediyordu. Kız anında geldi ve Shikamaru'nun koluna girdi.

''Shikamaru-kun! Burada ne işin var?''

Temari gözlerini devirdi. Kız onu görmezden geliyordu. 

''Bir arkadaşımızla buluşmamız gerekiyor da,'' diye açıkladı basitçe ve kızı yavaşça kolundan itti. Yui ise bunu önemsemiyor gibiydi.

Yui sonunda Temari'yi fark etti. Bakışlarıyla onu iyice süzdü. Bu kızı elbette tanıyordu. En başarılı öğrencilerden biri olduğu gibi oldukça fazla talibi vardı. Onun olgun güzelliği erkeklerin dikkatini çekiyordu. Yui bakışlarını tekrar Shikamaru'ya çevirdi. Ve yeniden güldü.

Farklı HislerWhere stories live. Discover now