Hlas magie

47 9 10
                                    

Ne...
Jediné slovo, jež dokázalo rozeznít její srdce neskutečnou bolestí.
Ne...
Jediné slovo, které jí dokázalo zlomit.
Jediné slovo, které jí tepalo myslí jako zvuk válečných bubnů.
Snažila přijít na jiné myšlenky, v hlavě se jí vynořila otázka.
Proč?
Otázka, jež otřásla její psychikou a přivolala další proud slz... V zápětí se však objevila jiná, ještě bolestivější:
Jak?
Jak se ze mě stala loutka...?
Utápěla se v sebelítosti, v lítosti nad všemi lidmi, kterým zničila naději... Zdálo se jí, že je zmítána v nekonečné temnotě, ztratila pojem o čase, nevěděla, zda je noc či den, zda ještě žije nebo je již mrtva. A skutečně - přiblížila se stavu velice blízkému smrti, jen ležela, její tělo se otřásalo vzlyky, až jí nezbyla žádná energie. Bloudila v mdlobách po neznámých koutech své mysly, bdění splývalo s bezvědomím, sny s realitou.
Náhle se jí však zdálo, že v té nekonečné tmě zaplál oheň. Pocítila něco, co už dlouho ne - vztek, ne však na sebe, nýbrž na Temného mága, ovšem co bylo ještě podivnější, cítila, že to není pouze bezmocný cit, který bude zanedlouho nahrazen jiným, bylo to něco víc, neboť spolu se vztekem přišlo i odhodlání a naděje...

                                       .../---/...

,,Jedno si musíš zapamatovat, jakmile vstoupíš na cestu magie, není cesty zpět, musíš se jí oddat a zasvětit jí svůj život, jinak se ti můžou dveře k ní uzavřít a ty navždy ztratíš cestu zpět." Nénia se odmlčela, vzápětí však opět promluvila. ,,Aby jsi se jí mohla naučit ovládat, musíš ji nejprve pochopit, je jako pramen vody, protékající naším tělem, koluje v krvi každému tvoru, každé bytosti na světě, stačí pouze do proudu položit dlaň a využít jeho sílu, nesmíš však do něj spadnout, neboť pokud tě proud unese, následky mohou být katastrofální... " v jejích očích se zaleskl smutek, který však zmizel tak rychle, až si Lenea nebyla jistá, zda si jej nevymyslela.
Nénia pokračovala.
,,Nejprve je potřeba zjistit, pro jaké odvětví magie máš nadání. Existuje totiž mnoho možností, magie elementární, kinetická,  energetická, psychycká a jiné... Každý druh magie má své vlastní podmínky, některé lze ovládat pouhou myšlenkou, jiné například pomocí artevaktů, magických knih, zaříkadel... Také závisí na člověku samém, jaký způsob si zvolí. Na zjištění schopností existuje jednoduchý test: uvoni se, zavři oči a zhluboka se nadechni. S výdechem vyprázdni svou mysl. Soustřeď se na tok magie uvnitř své duše. Až jej ucítíš jasně, sáhni po něm a nech se jím obklopit, něco spatříš, něco, co určí tvou další cestu."
  Lenea jí poslechla, posadila se, uvolnila všechny své svaly, z hluboka se nadechla a s výdechem nechala odplout všechny starosti i všechnu bolest. Zaposlouchala se do hlasu magie, náhle si uvědomila, že tady byl vždy, tak známý a zároveň vzdálený. Jako šumění horského potůčku na ukryté louce. Soustředila se na onen zvuk, který jakoby stále sílil. Šumění se změnilo v hlas, hlas, který k ní promlouval z hlubin její duše jazykem, jež neznala. Čím více se na něj soustředila, tím byl zřetelnější. Najednou se jí zdálo, že je uprostřed proudu, který ji svírá a víří kolem v nekončných spirálách. Pak ji oslepila vidina. Zlatavé tvary v podobě všemožných mandal a obrazců, byla to krása, ze které se tajil dech. Její uši byly naplněny jediným slovem:
Feä-náre...
Otevřela oči.
Chvíli jí trvalo, než se zorientovala, a zjistila, kde se nachází. Pohlédla do Néniiných očí a spatřila v nich očekávání. Vylíčila, co viděla, slyšela i cítila. Nénia vypadala překvapeně.
,,To poukazuje na energetickou magii, což je velice vzácný a mocný druh kouzelných schopností... ale také velice nebezpečný..."  její pohled byl jakoby zastřený podivuhodnou směsicí překvapení, hrdosti, ale také bolesti, její oči hleděly do prázdna, jakoby vzpomínala. Lenea se lekla, jestli je v pořádku, ale na druhou stranu ji nechtěla vyrušovat. Nénia se však po chvilce opět zahleděla na dívku před sebou a usmála se.
,,Výborně, zítra začeme s učením. Zatím se musíš rozhodnout, zda na cestu magie opravdu chceš vstoupit, neboť, jakmile se jednou rozhodneš, tvé rozhodnutí bude nevratné."
Lenea přikývla, ale věděla, že ono rozhodnutí již dávno učinila...

Konečně jsem tady s další kapitolou :-D!
Do konce týdne by mohla vyjít ještě jedna, jestli ne, bude nejdřív až 12.8. Jedu totiž na tábor a nejsem si jistá, kolik času tam budu mít...
Snad se kapitola líbila. Za případné chyby a překlepy se omlouvám 😊.

Isilien

TanečniceWhere stories live. Discover now