Moroiul

1.5K 45 1
                                    

Povestea am auzit-o de la un fost coleg de liceu. Cica la cateva case de unde statea el a murit o femeie. Era o persoana din aia de are o pata alba de par in cap de la nastere, care dupa moarte se zice ca se transforma in strigoi. Ritualul simplu ce trebuia indeplinit dupa ce a murit era sa-i infiga, un tarus in inima. Numai ca sotul raposatei nu credea in superstitii si nici nu vruia sa-si mutileze nevasta asa ca a renuntat la idee.

Eh, si cum e traditia la noi sa stai sa priveghezi mortul, printr-a doua noapte numai ce observa unul dintre oamenii care o plangeau pe ici pe colo pe moarta ca asta zambeste. Si zambea moarta cu gura pana la urechi vorba aia. Acum s-a speriat omu nostru si l-a chemat pe sotul moartei. Asta ca o fi ca o pati, ca e vre-un rictus ca una alta, tot n-a vrut sa-i bage tarusul in inima. Numai bine ca in dimeata zilei urmatoare l-au gasit pe unul din cei care priveghea mort. Cheama doctoru, cheama politita, da-i invarte-l, miroase-l, gadila-l.. pana la urma concluzia unanima: mort din cauze naturale.

Babele de pe langa casa incepusera sa vorbeasca, ca-i moarta, ca e strigoi ca da-i cu tarusul. Barbatuso nimic si nimic nici sa n-auda de asa ceva. Si mai trece o zi, ultima ca trebuiau sa o ingroape dimineata.

Dimineata vine popa, vin oamenii si "minune" inca unu din cei care o vegheasera noaptea mort langa mortaciunea zambitoare. Iar politie, iar doctor aceeasi concluzie. Popa cu matanii, cruci elea elea, babele una si buna cu tarusul si sotul moartei o tine-a pe-a lui ca nu si nu. Pana la urma l-au imobilizat cativa din sat si a scos popa un arac, l-a pus pe pieptul moartei si i-at dat una de a trecut prin ea pana-n partea ailalta. Povestea prietenul asta al meu cum a tasnit sangele din ea de ziceai ca-i cisterna si ca s-a mai auzit un tipat scurt si i-a disparut zambetul de pe fata la mortaciune. Si-au facut toti cruce si au purces cu inmormantarea.

Dupaia liniste si pace.
Morala.. daca are smoc de par alb in cap.. tarusul adanc in inima ca altfel va mor aia de stau de priveghi.

Sursa: legendeurbane.blogspot.ro

Legende Și Mituri, Urbane Sau NuWhere stories live. Discover now