2. BÖLÜM

3.2K 269 479
                                    


Bölüm 2: Bravery İksiri

Elinde zarif bir hareketle çevirdiği asasından saniyeler önce karanlık büyüler yağdıran, göz bebeklerinde kırmızı parıltıların dans ettiği, dimdik duruşuyla ve alev saçan öfkesiyle karşısındakine korku veren genç adam konuştu; "Bir daha tekrar et, Dolohov."

"Emirlerinize hiçbir zaman karşı gelmeyeceğim, Lord'um." Dedi Antonin titreyen sesiyle, ve ardından da yalvardı, "Ne olur affedin..."

Tom Marvolo Riddle umursamaz bir tavırla yerde diz çökmüş oğlana baktı. "Sol kolunu aç, Dolohov."

Antonin'in endişeli gözlerle efendisi olarak kabul ettiği büyücüye baktı, fakat verilen emri hemen yerine getirdi.

"Ve şimdi," Dedi Riddle tekrardan nefretle harmanladığı sesiyle. "Orada ne gördüğünü söyle."

Antonin yutkundu ve karasızca birkaç kelime mırıldandı, fakat sonra düz bir sesle "Karanlık işaret, Lord'um." Demeyi başardı.

Marvolo, sanki cevabı hiç duymamış gibi davrandı; el hareketleriyle Dolohov'a ayağa kalkmasını söyledi. Antonin yorgun ve acı çeken bedeninin bunu başaramayacağından korkarak yerden destek aldı ve birkaç saniye sonrasında ise nihayet dik durmayı becererek kalktı.

Riddle yavaş bir yürüyüşle ona yaklaşmaya başladı. Her adımını kusursuz atıyordu; tedirgin edici, zarif ve tam bir lidere yakışır şekilde.

Sonunda Antonin'in yanında durdu ve onun kulağına doğru eğildi. Aralarında neredeyse bir karışlık boy farkı vardı. "Sence bu işareti hak ediyor musun, Dolohov?"

İşte o an Antonin daha fazla dayanamadı ve yine diz çöker konuma gelecek şekilde yere yığıldı. "N'olur bana bir şans daha verin Lord'um..." Yalvarışı, acısıyla bütünleşmiş sessiz hıçkırıklarının İhtiyaç Odası duvarlarında yankılanmasını sağladı.

Marvolo gülümsedi. Karşıdan bakan bir insanın onlarca anlam çıkarılabileceği bir gülüştü. Tehlikeli ve ıssız, korkutucu ama sakin, alaycı fakat memnun.

Antonin'e saatler kadar uzun gelen bir sürenin sonunda Tom konuştu, "Çıkabilirsin Dolohov."

Antonin kısık bir sesle efendisine teşekkürlerini sundu: "Sağolun Lord'um, bu büyüklüğünüzü asla unutmayacağım..."

Marvolo yeniden zümrüt yeşile dönmüş gözlerini devirerek bıkkınca cevap verdi, "Unutmayacağından eminim, Dolohov. Tıpkı benim, senin saygısızlığını unutmayacağım gibi." Ardından da kapıyı işaret etti. "Artık defolabilirsin."

____________


Profesör Slughorn asasını salladı ve az önceden beri öğrencilere bahsettiği Bravery* iksirinin özellikleri ile yapım aşamasının ayrıntılı bir anlatımı tahtada belirdi.

"Bu İksirin ne olduğunu bilen var mı?" Dedi tüm sınıfa doğru dönerek.

Esta gözlerini kıstı ve hatırlamaya çalıştı. Bu soruyu bilmeli, öğretmeninin şimdiden gözüne girmeliydi. Anılarını kurcaladı, bir yerde o iksiri okumuştu, bundan emindi... Ama sonra, o daha düşünmeyi bitiremeden sol taraftan biri elini kaldırdı. Tom Riddle.

"Söyle bakalım Tom." Dedi Slughorn en iyi öğrencisine gülümseyerek.

"Bravery iksiri, bir tür cesaret ve özgüven verici karışımdır. İçen kişiyi 'neredeyse' korkusuz yapar." Profesör Slughorn onaylar bir şekilde kafasını salladı ve Tom devam etti, "Ne kadar çok alınırsa, onu kullanan insan üzerinde de o kadar çok etkisini gösterir. Ama yine de, bir gün içerisinde üç kaşıktan fazla içmek tehlikelidir."

KİLİT (TOM MARVOLO RIDDLE)Where stories live. Discover now