23

260 13 0
                                    

Могат ли да ме видят? — Шана наблюдаваше опърпаното множество от вампири през прозореца.

Това означаваше, че Роман все още се опитва да спасява хората, а шотландските бойци все още се борят за справедливи каузи. Шана се зачуди какво ли прави сега Роман. Той дори не се опита да се види с нея, след като й каза, че я обича. Може би беше осъзнал, че тяхната ситуация е безнадеждна. — Е, как става тази работа?

— Разделихме ги на две групи — Грегори посочи групата отляво. — Тази група ще изслуша презентацията на пауър пойнт и ще отговори на въпросите за ресторанта. Втората група ще пробва различните формули и ще ги оцени по вкус. Когато свършат, двете групи си разменят местата и повтарят същото.

— Какво искаш да направя?

— Те ще пробват напитките тук, точно пред стъклото. Ще оценяват всяка от тях поотделно, но аз бих искал да наблюдаваш техните впечатления и да запишеш реакциите им.

Шана забеляза пет различни поставки.

— Пет питиета ли има?

— Да, трите нови формули, които Ласло направи, и после Кръв лайт и шококръв. Просто слагаш отметка под надписите «Харесва», «Неутрално» или «Не харесва». Става ли?

— Разбира се — Шана взе един молив. — Давайте вампирите насам.

Грегори се ухили.

— Благодаря за помощта, Шана — той отвори вратата и влезе в стаята с участниците.

Шана го чу как се отдаде на дълги обяснения по отношение на новия ресторант. Тогава дойде първият вампир да дегустира напитки. Той беше стар човек, облечен в изцапан дъждобран. По лицето му се извиваше зигзагообразен белег, който стигаше чак до сивите му мустаци. Той изпи първата чаша, а след това се оригна.

— Това отрицателно ли е? — попита Шана.

— Неутрално — отговори Конър.

— Аха — тя отбеляза със знак в листа и проследи с поглед стария вампир до следващата напитка. Той изпи съдържанието й на един дъх и после го изплю по целия прозорец.

— Гадост — Шана отскочи назад. Кръвта беше навсякъде.

— Бих казал, че това беше отрицателно — каза Конър.

Шана изсумтя.

— Брилянтна наблюдателност, Конър.

Той се ухили.

Как да се омъжиш за вампир милионер     книга 1Where stories live. Discover now