canavarlar

248 54 2
                                    

az önce, affedilmeyecek şeyler listesi'nde yedinci insan olarak programa çıktım. sözlerim bitmedi. bitmiyor. susturamıyorum kafamı.

bugün öğlen vakti yatağıma uzandım. instagram'da geziniyordum. bir hashtag gördüm. 

#eminebulut

kafam karışmıştı. gündemde ne vardı? kötü bir şey miydi? siyah ekranda olduğuna göre kötü bir şeydi. ne olabilirdi?

derken başka bir gönderiye tıkladım. bir video.

hayır. bir vahşet. 

yalnızca beş saniye. beş saniyelik bir kayıt. 

ekranı kapattım ve yatağımın üzerinde ellerim boynumda donakaldım. sanki biri boğazıma bıçak saplamıştı. sanki yanımda bana ölmemem için yalvaran bir kızım vardı.

bir kez daha izledim. kanıma işledi. bir kez daha izledim. nefes alamıyordum. nefes alamıyordum. bu neydi? bu daha önce hiç izlemediğim korkunç bir şeydi. 

kendime gelemedim. kanımı dondurmuştu. böylesine bir vahşet nasıl gerçek olabilirdi? bu insanlar sağır ya da kör müydü? kanlar içinde kalan kadını göremiyorlar mıydı? o canavar neredeydi? onu neden öldüresiye dövmemişlerdi? 

hayır, onu neden öldürmemişlerdi?

inanmak istemedim. kabul etmek istemedim. bu kadar iğrençleşebileceğimizi, bu kadar insanlık yoksunu olabileceğimizi kabul etmek istemedim.

bazen keşke diyorum, keşke elimde bir defter ve kalem olsa. tıpkı death note gibi. keşke tek tek bu insanları dünyadan silebilsem. keşke onların canını misliyle yakarak öldürebilsem. 

sözlerin kifayetsiz kaldığı bir yer vardır hep. işte şu an oradayız. evet, emine abla öldürüldü. evet, kızı bunu izledi. evet, o canavar hala yaşıyor. evet, adalet hiçbir zaman tam anlamıyla yerini bulamayacak. ama sonra ne olacak? unutacağız. unutup incir çekirdeğini doldurmayan şeylere canımızı sıkacağız.

bir başka unutulacak şey de şu, emine ablanın kızının asla ufak dertleri olmayacak. asla bizim gibi takıntıları olmayacak. asla kabuslardan kurtulamayacak. 

polis akademisi başkanlığı'nın raporuna göre Türkiye'de son üç yılda 932 kadın öldürülmüş.

932 can.

kafanızda canlandırın. 932 tane kadın cesedi. 

932 kadın dövülüyor.

932 kadın ağlıyor.

932 kadın yalvarıyor, yapma, diye.

932 kadın korkuyor.

932 kadın bağırıyor. bağırdıkları için daha çok dövülüyorlar.

932 kadın yere yığılıyor.

932 kadın ölüyor.

diyaloglarWhere stories live. Discover now