Capitolul 4

132 7 3
                                    

"Să imi aduci si o cafea" imi spun in gand pe un ton ironic. Oare cat de mult poti sa suporti o asemenea persoana?

Intru in curatatoria indicata de capcaun si ma duc la domnul in varsta din spatele tejghelei cu bonul inmanat de idiot inainte sa plec de la firma.
Nu stiu ce fantezii nebune are de a se razbuna pentru faza cu cafeaua dar trebuie sa imi pazesc bine pielea.
Pana la utma, nu cred ca va fi imposibil sa suport o persoana cu care aproape impart acelasi spatiu timp de opt ore pe zi si a caror pretentii sunt mai mari decat a unui mostenitor regal, nu?

Imediat ce imi inmaneaza hainele ma grabesc sa ies pe usa deoarece taximetristul pe care l-am rugat sa astepte e foarte morocanos si nu am nevoie de mai multi factori ce imi provoaca dureri de cap.

_________________________________________

Alarma idioata a telefonului pare a nu vrea sa intelegea ca dupa 10 amanari ar fi cazul sa nu mai insiste!
Ma ridic alene din pat! Ceasul este 05.30 si nu pot decat sa injur in gand motivul pentru care sunt treaza la ora asta!
Incerc sa nu pierd prea mult timp cu aranjatul si de mancat nici nu se pune problema! Nu am timp pentru asta acum. Ma voi duce sa las costumul capacunului dupa care ma voi intoarce acasa si voi manca chiar inainte sa plec spre serviciu.

_________________________________________

- Vad ca punctualitatea nu e punctual tau forte, imo reproseaza capcaunul in timp ce imi permitea as intru in apartment.

Trebuie sa recunosc ca imi place cum e decorat. In culori nude, nimic extravagant care sa atraga atentia in mid special, insa caldura cu care erai intampinat inca de la intrare si senzatia de "acasa" erau tot ce era necesar! Miroasea a citrice in tot apartamentul. Peretii erau predominati de cateva tablouri frumos pictate, iar canapeauna mare si neagra din mijlocul livingului parca te invita as iti intinzi picioarele pret de cateva secunde.
Piesa de rezistenta, in ceea ce ma priveste, nu era plasma uriasa agatata de perete, ci, mai degraba, biblioteca imensa ce se intindea de-a lungul unui perete! Adoram sa citesc si nu puteam sa nu admir o asemenea frumusete. Cine ar fi stiut ca regele capacunilor are gusturi atat de bune.
Si ca veni vorba....

-Despre ce vorbesti?! Am venit cand ai cerut! Ii spun in speranta sa inceteze cu critica.

- Ba nu, vine si replica lui. Am spus sa fii aici la 06.30, in cazul in care este chioara, ceasul de pe perete indica ora 06.40! Spune si imi face semn spre un ceas ce se afla fix in fata mea!

-Ceasul tau e defect! Indraznesc eu sa spun desi nu cred ca este cel mai intelept lucru sa il provoc pe capcaun la o discutie in contradictoriu dis de dimineata!

Acesta pufaie enervat dupa care incepe, din nou!

-Unde e cafeaua mea? Intreaba pe un ton jos si adoptand o privire dura!

Trebuie sa recunosc, daca nu l-as fi cunoscut as spune ca e gata sa ma omoare, desi nu garantez ca nu e gata sa faca lucrul asta si acum daca nu invat sa imi controlez gura asta mare. Ma baga in toate belele posibile.

- Chiar aici! Lunga si cu doua plicuri de zahar! Spun si ii inmanez paharul cu cafea ce il aveam inca in mana! Tocmai il cumparasem de la cafeneaua de langa colt, deci trebuie sa fie suficient de calda pentru el.

- Astazi am cateva intalniri inca de la ora 09.00 si voi avea nevoie sa stau cu mine toata ziua pentru a nota si tu in agenda ta toate datele ce mi se par importante cat si viitoare intalniri cu partenerii nostri de afaceri si subiectul discutiei.

-Am inteles, domnule. Spun stand inca in picioare aproape de usa de la intrare pregatita sa parsesc locul asta cat mai repede. Mai aveti nevoie de ceva de la mine sau pot pleca?

-Ar mai fi ceva, spune acesta in timp ce se indreapta cu pasi mici spre mine.

Ce naiba vrea sa faca?

Cu cat se apropie ma indepartez si eu, pas cu pas, dar asta doar pana ma izbesc de peretele din spatele meu.
Este atat de aproape de mine incat daca imi ridic putin capul pot sa il...

Nu! Inceteaza sa ai fantezii nebune cu capcaunul necioplit!

Acesta se apleaca din ce in ce mai mult spre mine, pana cand buzele sale se apropie periculos de mult se lobul urechii!

- Sa nu intarzii! Spune acesta apasand pe intrerupator si departandu-se rapid spre bucatarie. Ne vedem la munca! Spune dupa care face un semn rapid sa plec!

Sa te ia dracu!!!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 23, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Love me If you dareWhere stories live. Discover now