Capitolul 1- Petrecerea Baldwin

127 20 25
                                    

Jocurile de societate nu au fost mereu un punct forte al oamenilor din înaltă clasa din Manhattan. În special nu cele în care viața oamenilor este în joc. Undeva în străfundul acestui loc, se află ceva ascuns. O latură întunecată a celor mai bogate districte de acolo. Iar nimic nu poate sta ascuns o veșnicie, nici cele mai grele păcate și viciile cele mai grele ale oamenilor din înaltă clasă. Viața lor nu e mereu roz, iar când ajungi să ai un renume, nimic nu se poate afla.

Se cunosc de la începutul liceului, și de atunci niciodată nu s-au despărțit. Au fost mereu acolo unul pentru celălat. La un liceu de elită, e greu să ajungi printre cei populari care atunci când treci pe lângă cineva, să te gândești „mamă, uite-l pe X-ulică". Te chinui să rămâi în picioare, să supraviețuiești și să te asiguri că nu ești tu următorul care va cădea în dizgrațiile tuturor. Ura nu e mică, și ca să ajungi sus îți trebuie un miracol.

Pe holurile liceului Greenfield un grup de doi adolescenți, o fată înaltă, puțin plinuță, dar nu cât să atragă atentia, cu parul auriu și cu ochii albastru cenușiu, împreună cu un băiat cu părul închis la culoarea, de aproape aceeași statură ca ea și cu ochii caprui. Daca stai sa te gandesti, par a fi foarte apropiati unul de celalat. Se indreapta spre cantina liceului cu pasi inceti. Fata merge drept, salutandu-si colegii de clasa din jur, pe unii ii saluta, altora le multumeste pentru complimentele aduse jachetei ei maroniu deschis de la Prada. Baiatul insa, zambeste si bate palma cu colegii de echipa dn grupa de baschet a liceului.

— Te-ai gandit vreodata cum ar fi fost viata noastra daca parintii nostri nu ar fi fost cine sunt acum? o intreaba pe fata, intorcandu-si capul in directia ei astfel incat sa o vada.

— Daniel, te rog. Nu fi ridicol, ii raspunde fata dandu-si ochii peste cap si zambind. Acum hai pune pasul mai repede. Toata lumea sta dupa noi. Bine, ma rog, sase persoane.

— Alicia, ei doar stau jos. Noi mergem pana la ei. Fii serioasă, hai sa mai zăbovim puțin, zice poziționându-se in fata ei.

      Fata, Alicia, se uita la el venindu-i sa rada. Nu era prima data când Daniel o roagă sa mai stea cu el. Alicia se uită la el, sarutându-l după ușor pe obraz, astfel convingându-l sa mearga mai departe spre cantina liceului.

       Pașii lor răsună pe holurile liceului de parcă toată lumea e lor. Nimeni care nu e face parte din clasa oamenilor cu bani nu îndrăznește să le zică un cuvânt. În acel liceu, sunt invincibili. Nimeni și nimic nu îi poate doborî. Ajungând la masa unde prietenii lor îi așteptau, Alicia este cea care se așază prima la masă, urmând ca imediat după ea să se așeze și Daniel.

         — Anthony, ce faci in seara asta? Ia zi, vii în seara asta la petrecerea organizată de Kathleen? întreabă aplecându-se peste masă, curios Marco.

— Hmm, probabil. O faci tot acasa Kath? se uită în direcția lui Kath care caută entuziasmată o ținută pentru seara care avea să
aibe loc. Alicia așteaptă un răspuns, însă fata este prea preocupată de telefonul ei. Kath! iî flutură Alicia mâna peste față, strigând la ea.

        — Ce e?! țipă, enervându-se la rândul ei și fata brunetă cu pielea cafenie de la masă.

        — Unde e petrecerea? întreabă Alicia zâmbind.

       — La mine, unde naiba să fie? Nu e logic că e la mine? spune și se ridică de la masă, plecând să stea liniștită cu telefonul ei.

        Alicia se uită la ea în continuare, urmărind cum se îndepărtează. Tot restul grupului râde și povestește, însă Alicia rămâne blocată în gândurile ei. „Oare ce o fi având? Nu am mai văzut-o așa până acum." se gândește privindu-și prietena. Majoritatea petrecerilor din grupul lor sunt ținute de Kathleen. Toți din liceu o știu ca cea care organizează cele mai bune petreceri, iar toată lumea vrea să ia parte la ele, dar nu mulți sunt primiți. Familia Baldwin organizează seratele și petrecerile elegante la care toți oamenii cu bani iau parte. Petrecerile sunt de cele mai multe ori pe baza fundației pe care mama ei a înființat-o după ce fratele lui Kathleen a plecat în străinătate la liceu. De atunci fundația strânge bani pentru educația copiilor.

Fara pacateTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang