9.Kapitola

1.1K 84 9
                                    

Život ve Stark Tower plynul rychlým tempem a náš společný měsíc se blížil ke konci. Myšlenka, že se budeme muset rozloučit, mě den od dne víc tížila. Jednou jsem se s touto svou obavou svěřila i Tonymu, ale on mě utvrdil v tom, že nikam neodejdu. A tady nastal další problém. Má rodina nevyžije pouze z mámina příjmu.

,,Tony? " zeptala jsem se, když jsme jednou seděli v obýváku a koukali na televizi. Tony mě objímal kolem ramen a já si jeho blízkost neskutečně užívala.
,,Ano zlato?" zeptal se a pohlédl mi do očí. Ty jeho byly najednou plné strachu a starostí. Nedivím se mu. Kdyby na mě někdo promluvil jako já na něj, asi bych nervozitou pukla.
,,Musím chodit do práce," sdělila jsem mu a on se hlasitě rozesmál, v očích se mu zračila úleva.
,,Už jsem se bál, že je nějaký opravdový problém. Copak si myslíš, že budeš muset pracovat, když spolu chodíme? Mám tolik peněz, že je do smrti nestihnou využít děti našich dětí," sdělil mi. Usmála jsem se nad jeho přirovnáním... Děti našich dětí... Kéž by to bylo možné.
,,Tady nejde o mě, ale o mou rodinu. Bez mého příjmu to nezvládnou."
,,Jak to myslíš, že nezvládnou? " vyletělo Tonyho obočí nahoru.
,,Když můj táta umřel, máma zůstala sama se 4 dětmi. Neměla šanci nás sama uživit, a tak jí finančně vypomáhám od té doby, co jsem dokončila střední. To je taky pravý důvod, proč jsem tehdy nešla na MIT. Tony, ty jsi nikdy nestrádal z hlediska peněz... Nevím, jestli to dokážeš pochopit. Chci svým sourozencům zajistit alespoň trochu hezký život," povzdechla jsem si. Tony mi vážně hleděl do očí.
,,Zůstala volná pozice mé sekretářky. Plat je slušný, měsíčně činí po zdanění zhruba 2000 dolarů. A taky by to řešilo to, že tě od sebe už nenechám odejí," zazubil se.
,,Co ta práce obnáší? " zeptala jsem se, ale už byla rozhodnutá, že ji přijmu.
,,V podstatě nic závratného. Jen mě budeš doprovázet na akce a sem tam se podíváš na nějaké ty papíry, " pokrčil rameny.
,,Dobře, beru to," přikývla jsem a musela se usmát.
,,Když už tady tak sedíme, nechceš si to trochu zpříjemnit? " začal mě líbat na krku. Přivřela jsem oči.
,,Nejsem proti."
,,Ehm, ehm... " odkašlal si někdo ode dveří.
Tony mě přestal líbat a stejně jako já se podíval ke dveřím. Stáli tam Avengers. Všichni...
,,Přišli jsme na návštěvu," řekl Steve a podrbal se na zátylku. Začala jsem se smát, až mi začaly téct slzy.
,,Ty si teda umíš vybrat moment," chechtala jsem se a on zrudnul. Tony se začal smát se mnou.
,,Omlouvám se, " utřela jsem si slzy smíchu a přešla k Avengers. ,,Jmenuji se Grace Johnesová, " podala jsem jim každému ruku.
,,Tony nám většinou své děvky nepředstavuje," odfrkla si Natasha a já se na ni vyčítavě podívala. Nadechovala jsem se k nějaké peprné odpovědi, ale Tony situaci zachránil.
,,To je má přítelkyně, Natasho. Chodíme spolu, " objal mě kolem pasu a já se na všechny zazubila.
,,Gratuluji, Starku. Objevil jsi opravdu překrásnou děvu. Nechť jsou vaše společné dny stejně dlouhé jako Ásgard sám," pravil Thor a já se nejistě usmála.
,,Děkujeme Ti, Thore, " řekl Tony a přitisknul si mě blíž.
,,Jo, Zlato, tohle je Thor, taková naše zlatovláska. Tenhle podivín je Clint Barton, ale asi ho znáš pod jménem Hawkeye. Já preferuji označení Legolas. S rampouchem už se znáš, Natasha už se ti předvedla v plné kráse a tohle je Bruce Baner, náš Hulk," jal se představování Tony a já měla konečně možnost všechny poznat.

30 podob Antonyho StarkaKde žijí příběhy. Začni objevovat