Bonus Č. 2

838 66 7
                                    

Tony seděl na pohovce a koukal do prázdna. Byly to už rok, co Grace zemřela a on svěřil malou Emily své tchyni. Od té doby svou dceru viděl jen jednou a psychicky tu situaci neunesl. Den ode dne byla krásnější a čím dál víc podobná jeho ženě.
Přes srdce nemohl přenést i fakt, že teď Grace slýchá každý den a viděl ji v iluzích od Wandy. Musel nainstalovat Friday, protože Jarvis se, dá se říci, vtělil do Visiona, i když tohle není přesně řečeno. Každopádně kvůli tomu musel vytáhnout disk s Friday. Tento den se mu vryl do paměti víc než kdy dříve, jelikož se spustil záznam ze dne, kdy nahrávali hlas a vyznali si vzájemně lásku.

,,Jarvisi, zahaj nahrávání hlasového modulu, " mávnul na Grace Tony a ona přišla blíž k němu.
,,Prostě mluv," usmál se na ni.
,,Takže ahoj F. R. I. D. A. Y, tady Grace Johnesová," začala  opatrně. ,,Tady kolega Tony Stark tě vytvořil za pomoci Jarvise. Tony si přeje, abys měla můj hlas. Je to skvělý člověk a ty můžeš být ráda, že tě vytvořil právě on, " usmála se. Tony k ní přistoupil. ,,Myslíš to vážně? " zeptal se a koukal dívce do očí.
,,Samozřejmě. "
Tony ji objal kolem pasu a zastrčil jí neposedný pramen vlasů za ucho. Svou dlaň nechal na dívčiné tváři. A pak se zahleděl na její rty. Srdce Grace bušilo tak nahlas, že to snad musel slyšet. Kdyby ji pevně nedržel, pravděpodobně by ji její nohy neudržely. Co s ní tento muž dělal... To je prostě zázrak.
Sklonil se ke Grace a jemně se otřel svými rty o ty její. V břiše se jí rozletěl milion motýlků. Přivřela oči. Když viděl, že neprotestuje, spojil jejich rty v jedny. Byl opatrný, jako by se mu měla rozplynout. Bylo to kouzelné.
,,Tohle jsem chtěl udělat od chvíle, kdy jsem tě spatřil, " řekl Tony, když se odtáhnul. Její tváře nabraly sytě rudý odstín, sklopila pohled k zemi. Jemně jí pozvedl bradu a pohlédl jí do očí. Tolik vřelosti v jeho pohledu ještě neviděla.
,,Od první chvíle, kdy jsem tě spatřil, jsem pocítil něco, co ještě nikdy dřív mé tělo nenaplnilo. Bylo to zvláštní, ani s Pepper jsem takové pocity neměl. Ne, tohle bylo intenzivnější a já nevěděl, jak se k tomu mám postavit. Proto jsem se choval jako pitomec, " ušklíbnul se.
,,To je slabé slovo," zasmála se a spojila své ruce za jeho krkem. ,,Zpočátku jsem si myslela, že jsi arogantní a egoistický miliardář, který nevidí dál než na špičku vlastního nosu. Pak se ale něco zlomilo a já zjistila, že Tony Stark je vlastně dobrý člověk," zašeptala a políbila ho. Netušila, co to do ní vjelo. Prostě to v ten moment tak cítila. Zaskočila tímto svým krokem nejen sebe, ale i Tonyho.
,,Instalace hlasového modulu je dokončena," oznámil jim Jarvis a Grace s Tonym propukli v hlasitý smích.
,,No, doufám, že jsi z mého předchozího proslovu pochopila, že tě mám rád... Hodně rád."
Byla dojatá. To jí ještě žádný muž neřekl, když nebudeme počítat jejího otce.
,,Tony, " zašeptala, ,,taky tě mám ráda."

Tonymu tekly potoky slz po tvářích, jak sledoval hologram, kde se oblímal a líbal s Grace.
,,Všem nám chybí," ozvala se Natasha za Tonyho zády.
,,To se nedá ani zdaleka porovnat s tím, co cítím já," povzdechl si a setřel si slzy.
,,Kdybys nedal Emily pryč, bylo by ti mnohem lépe, " řekla přísně Natasha, která nepřenesla přes srdce to, že Tony dal to nebohé dítě pryč.
,,Nat má pravdu, " ozval se z ničeho nic Steve, který se vynořil ze stínu společně se zbytkem Avengers.
,,Nechť její duch klidně odpočívá v síních Valhaly, " zaburácel Thor. ,,Ale to bys prvně musel dodržet své slovo. "
,,Nechte mě na pokoji!" vykřiknul a odešel.

30 podob Antonyho StarkaKde žijí příběhy. Začni objevovat