"6"

1.6K 168 113
                                    

"sen benim şarkılarımsın."

-

Derin bir iç çekişin ardından olduğu yerde kalmaya karar verdi genç kız. Okuldaki herkesin kendisine olan bakışı o kadar kötüydü ki bu bakışların altında ezilmek onu üzüyordu. Anonim çocuk geldi aniden aklına. Gerçekten seviyor muydu onu? Yoksa bir şaka mıydı? Ama yazdığı şeyler, ettiği iltifatlar o kadar güzeldi ki, o çocuğun kalbini kırmak istemiyordu Eftelya.

Anfide oturmuş herkes bir şeyler fısıldaşıp Eftelya'ya bakıyordu. Okulun en az bir senelik dedikodu malzemesini karşılamıştı genç kız. Gözlerini önce gökyüzüne dikti, kulaklığı kulağındaydı. Şarkıyı değiştirmek için gözlerini yukarıdan çekmek zorunda kaldı. Ve ilk görüş alanına giren kişi Barış oldu.

Tebessüm etti Eftelya. Ha Barış, ha gökyüzü, ikisi de aynı şey, diye düşündü. Sonra Barış'ın yanındaki Öykü'yü gördü. Öykü ona heyecanla bir şeyler anlatıyordu, Barış ise gülümseyerek dinliyordu. İkinci senelerine gireceklerdi onlar. Barış, Eftelya onu öptüğünde sırf kırılmasın diye itmediği için Öykü ile araları bozulmuştu. Tabii sonra barışmışlardı.

Bir zamanlar Öykü ile ne kadar yakın olduklarını anımsadı. Öykü, Eftelya'ya, Barış ile yaşadıklarını anlarken belli etmemek için kendi ile savaşa girdiği kalp ağrısını hatırladı.

Mesaj bildirimi gelmişti, hemen açtı mesajı.

0554..: öyle güzel tebessüm ediyorsun ki tüm ülkeye çay ısmarlayasım geliyor yemin ederim.

Derin bir iç çekti yeniden. Ne çok isterdi Barış'ın ona bunları söylemesini. Sonra bir umutla baktı Barış'ın olduğu yere. Gürkan ile konuşuyordu Barış. Kaşlarını çattı, kız, ama yine de bakmaya devam etti. Sonra Gürkan ile Barış aynı anda Eftelya'ya dönünce genç kız telefonu ile ilgilenmeye devam etti.

eftelya: röntgenci misin?

0554..: sevdiğini izlemek röntgencilik mi?

0554..: sen gülünce güneşim doğuyor kızım benim nasıl görmeyeyim o gülüşü

eftelya: abartı sanatısın.

0554..: tabii neden güldüğünü anlayınca içimi bir sızı kaplamadı değil

eftelya: o sızıdan bende de var.

Barış, çocukluk arkadaşına baktı. Aralarında öyle güçlü bir bağ vardı ki, imrenirdi herkes. Gürkan kırgındı, Barış ise kızgın. Aralarındaki fark hep buydu. Barış, Gürkan'a kaşlarını çatarak baktı. "Ciddi misin Gürkan?" diye mırıldandı. Eftelya hala onlara bakıyordu ve deli gibi merak ediyordu acaba ne konuşuyorlardı?

Yan sınıflarından Mert geldi yanlarına. "Okeye dördüncü arıyorsanız ben buradayım," diyerek pat diye daldı. Gürkan gözlerini devirdi. "Bir sululuk yapma ben oğlum!"

Mert sırıtarak Eftelya'ya baktı. "Sizinki size bakıyor," dedi. Gürkan sinirle baktı Mert'e. Mert sırıtırken, Gürkan öfkeyle ilerledi. Yarası vardı ve Mert yarasına tuz basıyordu. Barış, Mert'i dürterek, "Bön bön bakmasana kıza," dedi. "Harbi güzel kız ama," dedi.

"Öykü daha güzel," deyince Barış, Mert kahkaha attı. "Ben zaten Öykü'den bahsediyordum," diyerek çenesiyle arkadaşı ile sohbet ede Öykü'yü gösterdi. Eftelya, Öykü'nün hizzasında ama bayağı bir ileri mesafede oturuyordu. "Senin aklın kimdeyse artık.." deyince Barış sertçe vurdu ensesine Mert'in. Mert koşarak oradan uzaklaştı çünkü kalsa dayak yiyecekti. Sınıfın kapısının önünde durdu.

Koştuğundan mıdır bilmiyordu kalbi çok hızlı atıyordu. "Hadi Mert, kantinde oturalım Dido ısmarlayacağım sana!" deyip onu çağırdı arkadaşı. Kafasını sallayarak yürüdü kantine doğru.

Eftelya dayanamayıp mesaj attı Anonim'e. İyice merak ediyordu, kimdi bu çocuk?

eftelya: bana seninle ilgili bir ipucu ver.

Çok geçmeden yanıt geldi.

0554..: nasıl yani?

eftelya: adınla ilgili işte

0554..: adımda a var

eftelya: gerizekalı

eftelya: burdan 3 kişiye sorsam üçünün de adında a harfi vardır

0554..: bilemedim ki şimdi ne söylesem...

0554..: buldum

eftelya: bekliyorum

0554..: bir zamanlar çok yakındık

eftelya: ne

0554..: hep aynı ortamdaydık

eftelya: ben herkesle hep aynı ortamdaydım

0554..: hayır bizimki farklıydı

eftelya: anlamıyorum

0554..: benden bu bu kadar güzelim.

-

040919

napsam bi bölüm daha mı atsam sknfksdakjdks

denizkızı [texting]Where stories live. Discover now