↱4. Petúnia levele

642 38 6
                                    

Az elkövetkező napokban Rose és Sirius rengeteg időt töltöttek el egymás társaságában - ez magával vonzotta azt, hogy a Tekergőkkel együtt voltak az idejük legnagyobb részében. (Ami egyébként Rose-t egyáltalán nem zavarta, és ez meglepte barátját.) Lily és Alice sokszor csatlakozott hozzájuk; főleg mivel Rosie nem volt hajlandó lemondani legjobb barátnője társaságáról és fordítva. A négy fős csapat így hat-hét főre bővült, és pár nap alatt olyan természetes volt együtt menni az étkezésekre, az órákra, mintha mindig is így lett volna. 

Azért persze nem volt ilyen idilli minden. Sirius újonnan a fejébe vette, hogy kicsábítja a kviddicsrajongó barátnőjét egy edzésükre - Rose bele is ment, mielőtt átgondolta volna. Tehát mindenféle kifogásokat keresve eddig mindet kihagyta, de úgy tűnt, több elől nem menekülhet.

- Délután gyertek ki megnézni minket!

- Hát... nem is tudom, Tapmancs - fintorgott Rose. - Elég hűvös van és még meg kell írnom a bájitaltan esszémet is... - nyafogott egy kicsit, de igazából az esszéje már régen az íróasztalán pihent.

- Eddig egyszer sem jöttél ki, és már csütörtök van - biggyesztette le a száját a fiú. Rose a fejét ingatta. Sírjon-e, vagy nevessen? Siriust egyre aranyosabbnak találta, és ez kezdte őt megijeszteni.

- Nálam ez nem válik be - kezdte volna, de Lily észrevétlenül meglökte, őt, és Siriusnak kellett elkapnia, hogy ne essen hátra. - Vagy talán mégis, he-he - vihorászott kicsit. - Lily biztosan szívesen kijön velem és Lizivel - mosolygott angyalian vörös hajú barátnőjére, mire James felkapta a fejét.

- Nekem is van még bájitaltan e... aú! Jól van, elmegyek.

- Ez a beszéd - vigyorodott el Rose. - A bájitaltan esszé még várhat!

- Csak ne várassa túl sokat, Miss Miller... - Rose felkapta a fejét, és meglátta, hogy Lumpsluck professzor épp akkor ment el mögöttük. Miért tartott pont most a griffendél felé? Rose majd' elsüllyedt szégyenében, és a tenyerébe temette arcát. Onnan nézett vörös hajú barátnőjére, aki még mindig a plusz program miatt neheztelt rá.

- Ezt még visszakapod - tátogta Lily. Úgy tűnt egyik fiú sem figyelt rájuk, mert Sirius éppen ételt szedett neki, James pedig teljesen lesokkolódott, hogy Lily is ki szeretne menni megnézni a gyakorlást. Az mintegy mellékes volt, hogy a lánynak ki kellett mennie; de nem igazán fűlött hozzá a foga.

És hogy mi volt az oka Lily pálfordulásának? Az, hogy Rose egy nagyot csípett belé az asztal alatt.

x Y z

- Ah, Marlene csodálatosan véd - Sirius szinte áradozott a vacsoránál az edzésükről. Barátnője gyenge kis mosollyal bólogatott, miközben a fiú szedett neki enni. Valahogy szokássá vált, hogyha a lány nem eszik, akkor is belediktál néhány falatot. 

Rose kikerekedett szemekkel meredt Lilyre. Ho-hó! Féltékenységi akció... egybekötve egy kis vegetáriánus esttel.

Rose hüppögni kezdett, ahogy a tányérjára nézett.

- Mi a baj, Rosie? - kérdezte Sirius.

- Én... nem... semmi - nyelt egy nagyot, és a töklé felé nyúlt.

- Hidd el, nagyon finom...

- Én... elhiszem - bólintott remegve. - És nagyon gusztusosan néz ki - mondta, és eltakarta a szemét. - Hová mész te, kisnyulacska... - énekelte, és Lilyhez fordult, aki simogatni kezdte a hátát.

- Micsoda? - tátotta el a száját döbbenten Tapmancs. Rose-nak el kellett takarnia a szemét, hogy ne lássa Sirius arcát, mert attól félt elneveti magát. - De hát egy-két hete még...

Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt? [Sirius Black version]Where stories live. Discover now