↯6. Kviddics

553 33 0
                                    

- Olyasmit kellene mondanod, hogy nem érted mire ez a nagy felhajtás...

- Ú... pont Rose-nak? Hogy szenvedhetsz ettől, drágám.

- Köszi, Alice. Nem fog menni, Lily. Egyszerűen... nem. - Lily bosszankodva nézett bizonytalannak látszó barátnőjére. Érezte, hogy valami elkezdett változni a lányban, de nem teljesen értette, mi. Rosie a pár nappal korábbi esetre gondolt, amikor Sirius úgy féltette őt. Azóta mintha szorosabbá vált volna a kapcsolatuk. És most a kviddicsről kellene hazudnia? Hiszen Rose oda meg vissza volt ezért a varázslósportért.

Alice, Lily és Rose a fejüket összedugva beszélgettek a következő csínyről. A klubhelyiség egyik félreeső sarkában álldogáltak, amikor Sirius, már tetőtől talpig kviddicsmezben mögéjük lépett.

- Mi nem fog menni? - A lányok összerezzentek a nagyon is ismerős férfi hangra. Egyszerre vágták rá saját válaszukat.

- Semmi... - Alice.

- Csak egy háziról beszélgettünk... - Lily.

- Nem bírom a bátyám menyasszonyát, akárhogy próbálkozom is megszeretni... - Rose. Közben próbált nem elsüllyedni a szégyentől, ilyen vaskos hazugság miatt.

Sirius nem értett sokat a szituációból egyébként. Főleg, mikor a lányok megismételték egymás mondatait.

- Ö... én, vagyis Rose bátyja, Dennis nyáron esküszik egy libával - Alice. - Vagyis semmi.

- Öö... Semmi... - Lily.

- Csak egy nehéz házi - mosolygott angyalian Rose. - Vagyis semmi. Ne aggódj! - kérte, és rögvest adott is egy puszit Sirius arcára. Lily és Alice vetett egy jelentőségteljes pillantást egymásra, és megállapodhattak abban, hogy ezt a kviddicstémát ejtik. A lilahajú lány ezt azonban csak remélhette, nem tudta. A reggelinél pedig Lily szóba hozta a kviddicset.

- Miről beszéltek, Lily?

James -ahogy a fél kviddicscsapat- pontosan tudta, miről beszélnek a lányok. Kissé dühös is volt, hiszen fél óra múlva a pályán kell lennie a csapatnak, és nem akarta, hogy bárkinek a figyelme elterelődjön. Márpedig Sirius figyelme könnyen elterelhető volt mostanában, főleg Rose felé és a lány miatt.

- Csak arról, hogy felesleges a kviddics - jegyezte meg csevegő hangon.

- Szinte csak hátrányos... Kiélezi a házak közötti ellenségeskedést, és felesleges feszültséget kelt.

- Egyébként is könnyű sérüléseket szerezni egy meccs alatt. Persze Madame Pomfrey nagyon jól érti a dolgát, de azért nem a legjobb dolog kiesni egy-két hétre a tanulásból - fűzte tovább Lily, és meg is borzongott. 

Rose megpróbálta a tenyerébe rejteni hitetlenkedő arcát. A kviddics nagyon is kell! Minden sejtje tiltakozott az ellen, amit mondtak. Nagy levegőt vett, hogy helyesbítse a szavait, de végül becsukta a száját. Nem tudta kimondani. Nem tudott beszélni. És nem is lett volna jó. James szemöldökét ráncolva nézett a lányra, igen, elsősorban Rose-ra, kissé számonkérő tekintettel, de az megvonta a vállát. Úgy érezte, rajtakapták egy hazugságon. A máskor tetőtől-talpig griffendéles ruhába bújó Rose-n ugyanis nem volt semmilyen - az ég világon semmilyen- jelzés, ami elárulhatta volna, hogy valójában odáig van ezért a világhírű sportért. Leszámítva persze azt az aranynyakláncot, amit még a nagypapája hagyott rá és egy gurkót formált. De azt elrejtette a pólója és a sálja alá.

- Lehetséges, hogy le se megyünk megnézni - tette hozzá még Alice is, aki végig figyelte a beszélgetés menetét.

Jamestől csak egy sóhajtásra és rosszalló szemöldökráncolásra tellett, mert ezt hallva Sirius majdnem félrenyelte a töklevét, így Ágas a legjobb barátja felé fordult.

Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt? [Sirius Black version]Where stories live. Discover now