17.rész

2.5K 118 67
                                    

*Alexander szemszöge*

- Szóval kurva nagy mázlink volt. Simán vissza értünk Tommal mielőtt faterék felkeltek - nevetett Pete a telefonba. Az ilyenek mulattak, az ilyen meg veszekedett tegnap este.

- Mázlista geci. Pedig reménykedtem benne, hogy nem fogtok - mosolyogtam - az a kocsi apád mindene

- Amúgy van dal ötletem - közölte Pete mellékesen miközben pakolt kifelé. Erre csak következtetni tudtam a recsegésből.

- Alexnak is. Meglestem néhány jegyzetét amíg aludt. Rá sem ismersz majd - szólt közbe Dave. Én meg közben 10 féle gyilkossági műveletet játszottam le magamban. Mi az, hogy turkál a cuccaim között?

- Na akkor majd össze dobjuk a dolgokat - mondta semlegesen - ugye nem fogod hozni Noelt?

- El kell hogy szomorítsalak - mondtam miközben magamra kaptam egy pólót.

- És mit fog csinálni? Ül és néz - kapta fel a vizet.

- És az téged miért zavar? - kérdeztem vissza idegesen. Kurvára nem tetszett ez a hangnem. Szó szerint felforrt a vérem. Olyan adrenalin túltengés jött rám a dühtõl, hogy képes lettem volna bármit szétkapni, ami a kezem ügyébe kerül. Nem beszélhet így róla. Nem engedem.

- Alex -nyitott be Amy mosolyogva - lejönnél egy kicsit? Keresnek

- Persze megyek - erőltettem én is egy mosolyt a számra és kimentem előtte, mert megvárta amíg kifáradok. Amint a lépcső aljára értem megértettem miért. A kis cseles. Próba szerencse alapon megfordultam és indultam volna vissza, de elém állt. Igazából pontosan erre számítottam.

- Ne légy szemtelen - fordított vissza és vállamat megfogva irányított lefelé.

- Egy próbát megért - motyogtam - Mit keresel itt? - álltam meg a lépcsõ alján és a korlátnak dőltem.

- A fiamat - állt fel Steve a kanapéról.

- A midet? - húztam fel a szemöldököm - mert olyanod nincs.

- Ne csináld Gideon kérlek - mondta kissé idegesen. Eskü szórakoztat.

- Na ide figyelj. Nem pofátlankodhatsz ide amikor csak akarsz - léptem hozzá közelebb - és nem vagyok Giedon. Mert ezt a nevet csak azért kaptam, mert te akartad. Én meg pont ezért utálom.

- Rendben. Bocsánat. De szeretném, ha este átjönnél - mondta semlegesen. Lehet megsértettem.

- Miért? - vettem fel vele a szemkontaktust.

- Vacsorára - mosolyodott el erőltetetten. Igen, határozottan megsérthettem. De egy fasz vagyok - várunk - ütögette meg kicsit a vállam és kiment.

- El kéne menned Alex - jött le Amy és megállt mellettem - ezt nem azért mondom, mert zavar, hogy itt vagy. Ennek nagyon örülök. Azért kéne elmenned , mert ennyit megérdemel. Én értem, hogy eddig nem volt ott neked, de most próbálkozik - simogatta meg a karom - talán élni kéne a lehetőséggel nem gondolod? Egy esély mindenkinek jár. Te mondtad nem? - kacsintott rám. Daaaave! Elmondta neki mi volt a parkban. Ezért megölöm. Újra az az ismerõs pezsgés az ereimben. Ugyan ezt éreztem tegnap este is

- Igazad van - mosolyogtam rá - átmegyek este.

- Rendben - mosolyodott el ő is és bemenet a szobába én meg fel Dave-hez.

- Na mi az? - nézett rám amikor beléptem.

- Steve - ennyit mondtam és bedőltem az ágyba.

- Gondolom akkor nem jó ötlet megkérdezni, hogy rendeződött-e már Noellel a helyzet a tegnapi balhé után - fordult vissza az író asztal felé. Most vagy stréber módjára tanul, vagy dalszöveget ír. Magától érthetődõ, hogy a második.

- Azt már tegnap megbeszéltük, amikor haza vittem. De tényleg bánom, hogy úgy kellett lezárnunk az estét, ahogy - túrtam a hajamba sóhajtva.

- Talán nem tetszett a kancsó víz a pofádba Jeremytől? - nevetett fel - Amúgy mit fogsz kezdeni vele?- fordult újra felém vigyorogva.

- Örülök, hogy jól mulatsz - mosolyogtam rá gúnyosan - és semmit. Eddig se kezdtem, ezután se fogok. Csak egy egyéjszakás volt Dave. Fasz gondolta, hogy pont ott pincér.

- Nem is lett volna az egészből nagy cucc, ha nem az elmúlt két hét valamelyik napján lett volna az a bizonyos egy éjszaka, amikor már jócskán Noel után mentél - kapott be egy rágót.

- Dave megbeszéltem vele oké? Megígértem, nem lesz több ilyen - fordultam felé.

- Egyéjszakásod vagy olyan, hogy össze fut egyel. Mert ha az utolsó nagy szarban vagy. Az utcán végig menve minimum hárommal találkozik - nevetett fel.

- Nagyon vicces vagy - forgattam meg a szemem - kaja?

- Kaja- bólintott és sprintben indultunk meg mind a ketten lefelé.

*Amy szemszöge*

- Blake nem érted miről beszélek igaz? - csaptam az íróasztalra - Alex William fiával van együtt.

- És mégis mit vársz Amy? Mit tegyek? - nézett rám idegesen.

- Bármit. Alkut kötöttél velük, hogy eltűnnek innen, mégis vissza jöttek - morogtam a fogaim között - ha ők megszegték, nekünk is lehet.

- Na figyelj. Megértem, hogy aggódsz. De a fiú szerintem ártalmatlan - nézett a szemembe - nyugodj meg szívem, Steve tudja, hogy mit csinál. Ha veszélyt jelentene ránk a srác nem engedné Mia közelébe - mondta lágyan és átölelt.

- Vagy csak simán kötött velük egy másik alkut - fordultam felé - Arthur is elég ideges.

- Arthur csak azért ideges, mert a fiától tudja. Ismered Pete-et. Mindent túl dramatizál - nyomott egy puszit a homlokomra.

- Vagy talán mégsem. Pontosan tudod, hogy milyen módon tudta meg az idősebbik Prescott gyerek, hogy mi a helyzet a családjainkkal és legfőképpen Alexel. Félek Blake, szerintem érthető miért, hisz ezek mindenre képesek - fogtam meg a kezét. Miért ilyen makacs ez a férfi? Ő is pontosan tudja, hogy milyen veszély fenyeget minket. Mit tudhat amit nekem nem mondott el?

- Ha már témába került Alex, figyelnünk kell. Ő is és Dave is már 18 évesek. Pontosan tudod, hogy ez mit jelent - simogatta a karom .

- Igen. Tudom. Alex nagyon közel áll hozzá - pakolgattam a papírokat az asztalon.

- Miből gondolod ezt? - kérdezte.

-Mert a legkisebb dolgon is felkapja mostanában a vizet. Mint a tegnap este. Dave elmesélte, hogy mi volt. Szó szerint tombolt, amikor ráborult a víz - néztem a szemében és most elõszõr olyat láttam benne, amit eddig soha. Félelmet.

Sziasztok! Ez a rész szándékosan lett rövidebb. Kérlek olvassátok el a következőket:
1, Semmi ötletem nem volt, régebben pedig olvastam egy könyvet Vihar címen (Brigid Kemmerer), ez adott egy ötletet, hogy mégis hogyan folytassam tovább a sztorit. Mivel a 3 könyv fő témájában folyó szálat könnyen beletudom beszélni az sztoriban lévő cselkedetekbe. Viszont az én ötleteimmel. Nem tudom ki olvasta ki nem, de aki olvasta annak kicsikét hasonlíthat majd.
Persze akkor ha elfogadjátok.
2, Úgy gondoltam ez egy átmeneti rész. Ha bejön marad, ha nem akkor megy. De erről jó lenne ha őszintén tájékoztatnátok.
3, Ha nem jönne be, szívesen várok ötleteket a rész alatt, mert nagyon ki van száradva a kút és nem látok jobb megoldást. 🤷‍♀️😂
Előre is köszönök mindnet. Nagyon imádlak titeket. 😍❤️

Only YouWhere stories live. Discover now