Konec

1.6K 67 0
                                    

Byla sobota ráno a my jsme se rozhodli jet na výlet do kempu. Přijeli jsme už v pátek, rozložili stan a všechno připravili. Všichni jsme měli spát v jednom stanu, ale já se Shawnem jsme si to rozmysleli a spali jsme pod širákem. Večer jsme si opekli buřty a povídali si. Spát jsme šli až ve dvě ráno. Všichni zalezly do stanu, jen my pořád seděli u ohně a povídali si a pozorovali hvězdy.

"Víš, přemýšlel jsem o tom. Chtěl bych, aby sis až tu nebudu našla někoho lepšího, než jsem já" řekl Shawn a já jsem si v tu chvíli vzpomněla, že mu zbývá měsíc, jeden jediný měsíc, svého života.

"Ale já nikoho jiného nechci, nikdo není lepší než ty. A hlavně, chci ti zůstat věrná."

"Prosím, slib mi, že si někoho najdeš, je to mé poslední přání" při slově poslední jsem se rozbrečela.

"Dobře."řekla jsem a zvedla se ze země a šla směrem ke spacáku, lehla jsem si a Sahwn přišel hned po mně. Chvíli jsem přemýšlela, o tom co mi řekl a nemohla se s tím vyrovnat. Nakonec jsem usnula.

Z pohledu Shawna:
Ležel jsem a nemohl usnout. Bylo mi jasné, že už tu dlouho nebudu, byl jsem vysílený a moje bledá pleť byla ještě bledší než normálně. Věděl jsem, že už to měsíc nevydržím, ale takhle jsem ji to přeci nemohl říct. Přemýšlel jsem, když se mi najednou udělalo špatně. Věděl jsem, že budu zvracet. Snažil jsem se zvednout že spacáku, ale nešlo to. Moje nohy mě neposlouchaly. Doplazil jsem se tedy co nejdál, ale vzhledem k mojí síle to bylo maximálně 10 metrů od místa, kde Kelly spala. Dolezl jsem k nejbližšímu stromu a snažil se postavit. Během chvíle jsem začal zvracet, nešlo to zastavit. Věděl jsem, že je to špatné znamení, nehledě na to, že jsem zvracel hlavně krev. Snažil jsem se být potichu, ale nešlo to.

Z pohledu Kelly:
Asi o hodinu později mě vzbudily nějaké divné zvuky, bylo to jako kdyby někdo zvracel. Zvracel? Kdo by to mohl být? Shawn... Už teď mi bylo jasné, že je něčí špatně, že se to zhoršilo a už dlouho tu s námi nebude... Rychle jsem se zvedla a šla za ním. Byl opřený o strom a vypadal hrozně.

"Co se stalo?" zeptala jsem se. Jen co jsem to dořekla, Shawn se složil k zemi. Šla jsme k němu blíž a viděla, že zvracel krev. Krev?!

Sedla jsem si k němu a po tváři se mi začaly kutálet slzy. "Prosím, Shawne, vydrž to ještě, nesmíš mě opustit, nesmíš mě tu nechat samotnou." říkala jsem mu, ale neodpovídal, byl v bezvědomí a já jediné co jsem udělala bylo, že jsem brečela a nezmohla se ani na to, abych zavolala sanitku.

Když v tom šla okolo Rose, uviděla nás a zavolala sanitku a potom šla všechny vzbudit, já jenom seděla vedle něj a držela ho za ruku. Sanitka přijela rychle, naložili ho a ja s Helen jsme jeli s ním. Bylo to nekonečné, nikdo nic nevěděl. Když v tom přišel doktor.

Kluk z děcákuKde žijí příběhy. Začni objevovat