8. Kapitola

2K 116 7
                                    

Právě jsme se vrátili z akce. Mně ani Teddymu se nic nestalo, ale pokud vím, tak asi dva bystrozorové to schytali. Do konce směny mi zbývala ještě zhruba půl hodiny. Unaveně jsem se posadil na židli.
,,Dneska jsi toho chlápka dobře vyřídil." Teddy ke mně přistoupil a obkročmo si na mě sedl.
,,To on vyřídil mě. Zato ty vypadáš hodně živě." Pobaveně jsem se ušklíbl a paže obmotal okolo jeho pasu.
,,Já jsem už zvyklý." Teddy se šibalsky usmál a políbil mě. Hned na to se ozvalo zaklepání na dveře a jejich následné otevření. Rychle jsme se od sebe odtrhli a podívali se ke dveřím. Ve dveřích stál můj táta. Nejprve se tvářil šokovaně, potom nechápavě a nakonec naštvaně. Vešel do naší kanceláře a hlasitě zabouchl dveře. Teddy ze mě rychlostí blesku slezl.
,,Co to má znamenat?!" Táta přišel k mému stolu. ,,Ne, ne. Nechci to vědět. Za dvacet minut končíš, stavím se u tebe. A ty tam jdeš taky, Edwarde! A jestli tam jeden z vás, nedej Merlin ani jeden nebude, tak si vás odchytím v práci. A bude to mnohem horší!" Táta naštvaně zavřel oči, potom je otevřel a s vražedným pohledem odešel.
,,No... To bude zajímavé," okomentoval jsem situaci.

,,Takže... Okamžitě chci vysvětlení. Okamžitě!" Táta rychlým krokem přecházel sem tam po pokoji. Teddy se ke mě nervózně tiskl. Neříkám, že já nervózní nejsem, ale na tváři jsem měl lhostejný výraz, ruku majetnicky okolo Tedddyho pasu.
,,Jenom než začneme s tím vysvětlováním, chci abys věděl, že ať se stane cokoliv, ať se dozvíš cokoliv, ať řekneš cokoliv, nic to na našem vztahu nezmění." Neústupně jsem se tátovi podíval do očí.
,,Vztahu? Takže spolu chodíte?! Copak jsem vás nevychoval jako bratry?!"
,,Vlastně jsem do patnácti Teddyho jako bratra bral," pokrčil jsem rameny.
,,Od patnácti?! Vy jste spolu tři roky?!" Táta na nás vyjeveně zíral.
,,Ne. Jsme spolu asi dva měsíce. Já jsem Jamese přestal brát jako bratra v osmnácti. A miluju ho od dvaceti." Ted se na tátu nervózně podíval. Překvapeně jsem se na něj otočil. On mě miluje dva roky a já myslel, že se zblázním po roce.
,,Miluješ..." Táta se těžce posadil na křeslo v mém bytě a promnul si spánky. ,,Jamesi?"
,,Hm....?" Zvědavě jsem se na tátu podíval.
,,Chci tvou verzi." Měl jsem chuť ho poslat do háje. Přemýšlel jsem, jestli ho tam poslat, nebo nedělat problémy.
,,Proč chceš slyšet moji verzi, když nejsem tvůj syn? Teddy je tvůj syn, toho verzi bys měl chtít znát." Nasadil jsem ostrý tón a probodl tátu pohledem. Teddy do mě naštvaně strčil. Nechápavě jsem se na něho podíval.
,,Jamesi.... Já tě varuju." Táta po mně hodil varovný pohled.
,,Před čím? Sám jsi mi to řekl!" Odůvodnil jsem naštvaně.
,,Před tím, že tenhle vztah může pěkně rychle skončit!" Začal vyhrožovat táta. Zatnul jsem zuby a stiskl ruku v pěst.
,,Jsem plnoletý! Nemůžeš mi nic zakázat," vyštěkl jsem.
,,Ale můžu zařídit, abyste spolu nepracovali," navrhl táta klidně. Bojovně jsem vystrčil bradu.
,,Stejně se ke mně Teddy stěhuje. Takže myslíš, že nám to bude vadit?" Sladce jsem se na tátu usmál. ,,Běž pryč, prosím." Táta rychle vstal a rozešel se ke krbu. ,,A neříkej to mámě. Chci jí to říct sám." Táta se na mě bez emocí otočil a potom se zadáním adresy zmizel v plamenech.
,,Proč jsi to udělal!? Mohlo být všechno v pohodě, kdyby jsi nezačal zase rýpat! A já se k tobě nestěhuju! A teď spolu nebudeme v práci! Jamesi-"
,,Teddy. Já to prostě musel říct. Doufejme, že táta to neudělá. Pro jistotu zítra zajdu za tetou Hermionou a všechno jí vysvětlím. A s tím stěhováním.... Chtěl jsem se tě zeptat, jestli bys.... Třeba nechtěl.... Víš, byli bychom.... Víc spolu a kdyby to ten táta udělal.... Vídali bychom se víc..." Nervózně jsem se podrbal na temeni a nejistě se na Teddyho usmál.
,,Mám to brát jako pozvání na trvalou návštěvu?" Zeptal se s úsměvem Teddy.
,,Ehm.... Jo. I tak se to dá říct," zasmál jsem se nervózně.
,,Ještě si to rozmyslím. A buď v klidu. Nervozita mi k tobě nesedí."


Lidi, strašně se omlouvám té malé troše, co to čte, že kapitola nevyšla včera, ale zapomněla jsem na to. A prosím omluvte mě za to, jakého hajzla dělám z Harryho, ale já si ho jako hodného tátu prostě nedokážu představit.

Flares [Jeddy]Kde žijí příběhy. Začni objevovat