Chapter 11

359 14 0
                                    

~week later~
Ik loop de school in. Gelukkig is de ruzie tussen mij en Owen weer bij gelegd. Hij had zijn excuus aangeboden. Tot grote opluchting van Sanne want in de pauzes was de spanningen vaak om te snijden. Want Owen en ik waren te eigenwijs om ergens anders te gaan zitten. Gelukkig is het nu gewoon weer goed. Ik ga naast Owen zitten als ik het lokaal in loop. Engels een vak waar ik een vreselijke hekel aan heb. "Heb je het huiswerk gemaakt?" vraagt Owen meteen. Ik knik "mag ik het alsjeblieft overschrijven ik had gister iets voor MainStreet." Owen kijkt mij met een pruillip aan. Ik grinnik zachtjes. Ik pak snel mijn boeken en schuif mijn schrift naar Owen. Hij kijkt mij dankbaar aan en begint als een gek over te schrijven. Hij heeft geluk dat de leraar nog wat dingen aan het opschrijven is op het bord. De leraar draait zich om en Owen schuift het schrift weer terug. "Thanks Ing," ik glimlach vriendelijk. "Ik kom vandaag controleren of jullie het huiswerk hebben gemaakt," roept de leraar de klas door als de bel is gegaan. Sommige leerlingen schieten in de stress. "Nu ben ik je nog meer dankbaar," fluistert Owen zachtjes. Ik glimlach de leraar komt langslopen en kijkt in onze schriften en knikt. Owen zucht opgelucht. "M'n handschrift is nog nooit zo slordig geweest hoe kan die dat niet zien," mompelt hij. Ik haal mijn schouders op. "Het gaat er bij hem toch meer om of het er in staat of niet," antwoord ik. Owen knikt instemmend. "Daar heb je wel gelijk in," zegt hij nog als extra bevestiging.

"Inge ik weet dat ik er niet weer over moet beginnen maar..." ik kap Owen af. "Je moet er zeker niet weer over beginnen Owen ik ga er toch geen antwoord op geven." "Dus er is een andere reden dat jullie elkaar niet mogen?" vraagt hij. Ik zucht diep. "Niet zo zeuren wil je ook een tosti?" ontwijk ik zijn vraag. Owen zucht en knikt dan. Hij pakt 4 euro uit zijn tas. "Hier ik betaal ook wel voor jouw," zegt hij. Ik glimlach en geef hem dankbaar een knuffel. Ik loop naar de kantine wacht tot de vrouw weer komt. Als ze eindelijk komt aangelopen bestel ik twee tosti's. Gelukkig heeft ze de tosti's al klaar. Ik neem ze aan betaal en loop dan terug naar Owen. Ik geef zijn tosti en ga weer op mijn plek zitten. "Wat heb je gister gedaan voor MainStreet?" vraag ik oprecht geïnteresseerd aan Owen. Hij haalt zijn schouders op. "Gewerkt aan het nieuwe album, beetje gepraat met de andere." Ik geef Owen een teken dat hij door moet praten. Hij schud zijn hoofd. "Ik mag niet zoveel zeggen voor het geval dat het uitlekt. Ik zucht diep. "Hebben jullie al een nieuw liedje opgenomen?" vraag ik. Hij knikt. "Heb je het op je mobiel staan ofzo?" vraag ik door. "Nee Ing zoals ik al zei niks mag uitlekken dus er staat niks op mijn mobiel," ik trek een pruillip. "Arme meid toch je mag het wel horen als het album uit is goed?" ik knik gelijk. "Als eerste?" vraag ik. "In zover als dat kan mag je dat als eerste horen," ik glimlach. "Je zal er alleen niet onderuit komen dat Rein ook mee zingt," zegt hij. Ik haal mijn schouders op. "Daar kan ik wel mee leven," antwoord ik. Dan ga ik weer veder met mijn tosti eten. Ik kan daar heel goed mee leven maar dat hoeft Owen niet te weten. Zolang hij niet door heeft dat ik Rein echt leuk vind is er niks aan de hand.

Heei,
Jullie krijgen snel te weten waarom Inge Rein nou eigenlijk echt haat. :) volgende week heb ik PWW :( mijn bedoeling is om dan gewoon normaal te activeren. Maar als dit niet lukt weten jullie de reden. Ook wil ik jullie vragen of jullie misschien tips kunnen geven?
X

The small line between love and hate || Rein van DuivenbodenWhere stories live. Discover now