6. KTO JE CHUDOBNY?

23 6 0
                                    

Jedného dňa sa bohatý otec rozhodol, že ukáže svojmu synovi, ako žijú chudobní ľudia.  Zobral ho na niekoľkodňový výlet po krajine, aby navštívili tie najchudobnejšie farmárske rodiny, u ktorých aj pár nocí prespali. Po tom, ako sa vrátili z výletu, otec sa spýtal syna, ako sa mu páčil výlet. Syn mu odpovedal: „Výlet bol úžasný oci!“ A otec mu na to položil otázku: „Videl si, ako sa ťažko žije chudobným ludom?"
,,Ooo ano" povedal syn s úžasom v hlase
„Takže synak, čo si sa ponaučil z výletu?“ Otec sa znova spýtal syna. Syn odpovedal: „Všimol som si, že my máme jedného psa a oni majú štyroch. My máme bazén, ktorý siaha len do polovice našej záhrady, ale oni majú potôčik, ktorý nemá konca kraja. My máme umelé záhradné lampy a im v noci záhradu osvetľujú milióny hviezd.  

My máme kúsok pozemku, na ktorom žijeme a oni majú obrovské polia, na ktoré ani voľným okom nedovidíme. My máme sluhov, ktorý nám slúžia a oni slúžia a pomáhajú iným.

My si jedlo musíme kupovať v obchodoch a oni si vypestujú vlastné. My máme ploty okolo nášho domu, aby nás chránili a oni majú priateľov, ktorí ochraňujú ich.“ Chlapcov otec zostal v nemom úžase. A potom syn ešte dodal: „Naučil som sa, že to my sme vlastne chudobní.“

Príbehy na ZAMYSLENIEWhere stories live. Discover now