INVESTIGATIA

5 0 0
                                    



Cateva zile le-am petrecut tot in biroul meu, acest caz nou imi devenise o obsesie. Noaptea am pierdut-o studiind dosarul cu foi galbene cu numele raposatei pe el. La primele orele ale diminetii, profitand de faptul ca ploaia a incetat pentru cateva momente, m-am afisat la usa familiei.

Am batut si mi-a deschis acelasi om carunt. Invitat inauntru am observat ca ceea de afara parea o casa mare, veche si cu stil, se dovedea un adevarat conac boieresc. Mobile vechi, in stilul anilor 1975, perdele de matase, vaze scumpe, tablouri semnate de mari pictori, cunoscuti sau proaspat debutanti. Totul de un lux exagerat. M-am pierdut in dorinta de a gasi o fisura in toata aceasta perfectiune de fatada, fiind asistat la fiecare pas de valet. Vocea lui m-a trezit din aceasta cautare.

-Domnul vrea sa il servesc cu ceva? O cafeluta sau poate un ceai? Intreba el sfios.

-Nu... e bine asa.. am raspuns evaziv inca prins de ceea ce imi puteau vedea ochii in sufrageria imensa.

-Atunci domnul vrea sa ii chem pe domnii casei?

-Sigur, trebuie sa vorbesc cu fiecare in parte. In sfarsit spunea si el ceva ce ma facea sa fiu atent.

-Imediat domnule C. Ma duc sa ii chem pe domni din camerele lor.

Si a disparut pe o usa mica. Cu atat mai bine, acum aveam linistea necesara pentru a-mi face treaba cum stiu mai bine. Deasupra semineului era o pictura cu toata familia. Fratele doamnei lipsea. Posibil sa fi aparut in casa imediat ce sotul ei si-a dat duhul. Profitabil ce-i drept.

Doamna V era o femeie frumoasa, blonda, creata si cu ochi albastri. Din poza fiul ei i-a mostenit trasaturile. Daca nu as fi stiut ca valetul este un copil adus de mila in casa atunci puteam jura ca e copilul din flori al sotului ei, asemanarea era uluitoare.

Au aparut cei doi barbati pe care ii asteptam. Pareau apropiati de varsta la prima privire. Asta sau fratele raposatei se tinea foarte bine. 

Unica soluțieWhere stories live. Discover now