INVESTIGATIA

4 0 0
                                    


-Buna ziua domnilor. Va asteptam. Condoleante...am zis cu o nota slaba de nerabdare in glas.

-Buna ziua domnule C, ne bucuram ca ati venit sa vedeti ce s-a intamplat. Multumim.

-Imi puteti spune va rog cand s-a intamplat mai exact tot? Cine a fost in camera doamnei V in seara in care a murit si ce a facut, ca sa fiu mai clar. E punctul de unde vom porni. Voi vorbi cu fiecare din dumneavoastra in parte.

-Sigur. Hai sa mergem in cealalta camera domnule C. imi spuse fratele.

Fara niciun cuvant sau vreo incuviintare l-am urmat. M-a intampinat aceeasi impozanta. Ne-am asezat. El pe canapea si eu pe fotoliu.

-Bun domnule, am cateva intrebari pentru dumneavoastra. Din cate am observat nu ati locuit inainte in aceasta casa. Nici o poza care sa arate contrariul.

-Da corect, nu am locuit aici pana inainte ca sora mea sa ma anunte in legatura cu tragedia de anul trecut care s-a sfarsit cu moartea cumnatului meu. Un accident groaznic de masina dupa care ea a fost devastata, isi iubea enorm sotul.

-Si de ce nu ati locuit aici si inainte?

-Nu eram in relatii foarte bune cu sotul surorii mele, el credea ca umblu doar sa profit de pe urma bunatatii ei. Zicea ca tin sa pun mana pe casa cu orice pret. Tinea mult la mine si am fost singura ruda care i-a ramas aproape la batranete.

-Cati ani avea doamna?

-Implinise 60 in ziua respectiva.

-Interesanta coincidenta... am zis mai mult pentru mine. Unde ati fost in seara cand ea a murit?

-Conduceam musafirii spre iesire, ea a zis ca e obosita si ca se duce sa se odihneasca. Oricum nu mai ramasesera decat vreo cateva persoane. Apoi am urcat la ea sa vad cum se simte. Mi-a cerut un pahar cu apa sa ia o pastila de durere. Am coborat si m-am intors cu apa. Am lasat-o in pat intinsa ca sa ii treaca ameteala.

-Am inteles. Stiti cumva de la ce I s-a facut rau asa brusc?

-Domnule, sora mea are probleme cardiace si o incapatanare extraordinara. Pe langa asta e si o petrecareata innascuta. Nu a stat locului toata seara oricat am rugat-o, a consumat si alcool. Toata aceasta agitatie a obosit-o probabil.

-Am inteles. Deci nu credeti ca otrava a fost pusa in bautura sau in mancarea ei cat a stat la masa?

-Nu cred. Va spun sincer ca nu inteleg ce s-a intamplat si cum, nu inteleg cine i-ar vrea raul pana la urma urmei. Eu va spun ce s-a intamplat dupa ce toata lumea a plecat. I-am dus paharul cu apa si dupa m-am retras in camera mea pentru ca era déjà tarziu.

-Multumesc. Atat pentru acum. Va rog sa il trimiteti pe fiul doamnei dupa ce iesiti.

-Imediat.

Si a plecat pe usa mare si grea de lemn. Auzeam sfada de afara, probabil abia acum luau si ei in considerare ca ar fi putut fi cineva de la petrecere. Cred ca la asta te-ai fi gandit prima data, nu? Dupa putinele lucruri aflate, fratele trezea destule suspiciuni. Mai ales de la faptul ca a fost in camera ei in acea seara. Otrava putea fi usor pusa in apa sau chiar sa fie pastila pe care raposata a luat-o sperand sa isi calmeze durerile.

De ce ar fi crezut sotul ei ca fratele tine sa puna mana pe casa? Sa fie doar o aberatie a unui batran speriat de faptul ca isi putea pierde locuinta din mult prea marea bunatate a sotiei? Sau poate chiar e purul adevar si inceputul unei crime premeditate?

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 21, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Unica soluțieWhere stories live. Discover now