33. BÖLÜM - "Kartal Kartı"

26.2K 1.7K 607
                                    

Tanıtımda asıl hikaye Alisa'nın kim olduğunu öğrendiği zaman başlayacağını yazmıştım. Sanırım başlıyoruz :) yazım hataları için üzgünüm.

Keyifli okumalar.

Günün bu saatelerinde kütüphane oldukça sakindi. Sınav haftası olmasına rağmen çoğu öğrenci yurdunda çalışmayı tercih etmiş gibi duruyordu. Henüz çalışmaya başlamamış olmam içler acısıydı ama başıma üst üste gelenlerden sonra başlayamamış olmam normaldi. Bunları düşünmeyi bırakıp şekil değiştirenlerle ilgili kitabı elime alıp boş masalardan birine doğru ilerledim.

Sırt çantamı yanımdaki sandalyeye bırakıp kitabın kapağını araladım. Bu annemlerin kitaplığındaki kitabın aynısıydı. İlk cildiydi. Bir kaç cildi daha olduğu için aradığımı bu kitapta bulmak adıma dua ettim ve aramaya başladım.

Çeşit çeşit şekil değiştirenlerin olduğu sayfaları hızlıca atlarken şimdiden yorulmuştum. Tam bir sayfa daha atlayacaktım ki aradığım başlığı gördüm.

Karakuş

Sayfanın yan sayfasındaki resme baktım. Bu benim dönüştüğüm şeydi. Siyah kadife kanatları vardı. İki resim vardı ve biri erkek bir kadındı. Hemen bakışlarımı açıklamada gezdirdim.

Karakuşlar Kartal kadın ya da Kartal erkeklerin diğer adıdır. Ayrıca bilinen adıdır. Karakuşlar kainatın en tehlikeli yırtıcılarından olup oldukça nadir canlılardır. Omuzlarının üzerinde başlarını kaplayan şeffaf sarı parlak ışıkla çizilmiş kartal başlığı vardır. Tırnakları kartal pençesi gibi uzundur ve siyah kadife kanatlara sahiptirler. Elementlere hükmeden nadir şekil değiştirenlerdendir. Havaya hükmedebilirler. Şekil değiştirenler sınıfının en güçlülerindendir ve saf kan olanları kendi içinde daha güçlüdür. Sarı parlak gözleri vardır ve özel yetenek olarak iyileştirme gücüne sahiptirler. Diğer türlerde de olduğu gibi Karakuşlar başka bir Karakuş'u kanıyla ölmek üzere olan hemcinsini ölümden döndürebilirler.

Koruyucu kanat kolyesi onların gücünü baskılayan tek eşyadır. Uzun yüzyıllar önce üretilmiştir. Bir çeşit soylarını koruma aracıdır çünkü Karakuşların soyları tükenmek üzere olan türler arasındadır. Karakuşların anne ya da babasından en az birinin diğer türlerdeki gibi aynı türden olması yani Karakuş olması gerekir. Anne ve babasının ikisi de Karakuş olanlar saf kan Karakuşlardır.

Dudaklarım öğrendiklerimle aralanırken kitabın kapağını yavaşça kapattım. Anne ya da babanın en az birinin Karakuş olması... Annem ya da babamdan biri Karakuş muydu ? Bunu bana neden daha önce söylememişlerdi. Karakuş olsalar kitaplıklarında süpürgeleri olur muydu ?

Elim alnıma giderken yavaşça ovaladım. Saf kan... Simten saf kan olduğumu söylemişti. Öyleyse anne ve babamın ikisininde Karakuş olması gerekiyordu. Ama biri büyücü diğeri cadıydı. Yoksa... Hayır. Diğer ihtimali düşünmek istemiyordum. Bu doğru olamazdı. Beni kandırmış olamazlardı. Gerçeği onlardan öğrenmeliydim ama önce benden bu gerçeği saklayan arkadaşlarımla hesaplaşmalıydım. Hepsi benim ne olduğumu biliyorlardı ama benden saklamışlardı. Şimdi onlara güzel bir şekilde haber vermem gerekiyordu. Mirza'nım çetesindeydim değil mi ? Öyleyse çeteye yakışır şekilde haber vermeliydim.

🦅 ❤️ 🐲

Elimdeki işaret kartlarına gülümseyerek baktım ve Destina'nın sınıfına doğru ilerledim. O ve Doğu kafeteryada oldukları için işim daha kolaydı. Destina'nın sırasının üzerine bir tane işaret kartı bıraktıktan sonra Doğu'nun sınıfına gittim. Onun da sırasına işaret kartı bıraktıktan sonra aynısını Uras hariç diğerlerine de yaptım. Uras ile aramda anlamlandıramadığım bir öfke vardı ve onun sırasına işaret kartı koymamın iyi bir şey olacağını düşünmüyordum.

KARAKUŞ - 1 "MERCAN"Where stories live. Discover now