Kapitola 31

2.2K 136 3
                                    

,, Tvoj kráľ si to buď zlezie dole alebo ho nechám guľometom odpáliť z tohto pobrežia," zavrčí namiesto mňa Maximus. Ostanem zarazene stáť. Nie je toto moja parketa vyjednávania? Nevenujem mu pohľad no mračím sa. ,, Ibaže..." opäť spustí muž, no môj lev vykročí vpred a výstražne zavrčí hrubým tónom. Vydáva typické levie zvuky naštvaného zvieraťa a ženie muža hore rebríkom.

,, Praskli ti nervy?" položím Maximusovi otázku  a sledujem ako sa zaskočený muž štverá hore rebríkom aby oznámil svojmu kráľovi že mladý kráľovský pár odmieta poddať sa jeho rozkazom. ,, Nie si veľmi dobrá v rozdávaní rozkazov," odpovie mi.

Otvorím ústa dokorán a niekoľko krát zaklipkám očami. ,, Prosím?" pozriem sa na jeho profil.

,, Ver mi že väčšina populácie bude viac akceptovať muža než ženu," podpichne ma tentoraz on. ,, Zrážaš mi sebavedomie?" spýtam sa ho.
,, Stopercentne," povie drsným hlasom a pozrie sa mi do očí. ,, Ibaže tu vládnem ja Maximus," zavrčím. ,, To ti neberiem," povie pokojným hlasom a stále mi skúma tvár, ,, no ešte pred pár minútami si mi sľúbila že ma nebudeš považovať za hrozbu."

Rafinovane sa zasmejem. ,, Ty pre mňa nie si žiadna hrozba Maximus."

,, Tak prečo sa ti prieči fakt že z muža jednoducho srší viac autority," tentoraz sa ku mne vytočí celým telom. Zarazená jeho prítomnosťou sa nestihnem otočiť a opäť sršíme svoje názory do svojich tvári.

Prerývane dýcham. To ako blízko sa tento muž nachádza vedľa mňa mi spôsobuje zimomriavky na tele. Viem že má pravdu, viem že muž je ten ktorý má držať ochranárske velenie nad svetom. Áno, tu prekypujúcu silu ktorá v ňom tkvie cítim, je to práve ona ktorá ma priťahuje a vábi ako slabú korisť. Ale ako mu to môžem uznať? Ak mu dovolím prebrať velenie, ak mu ukážem že v hierarchii smie byť nado mnou, neskončím ako matka?

Nič iné ma v tomto vzťahu nebrzdí viac, než spontánne myšlienky na manželstvo s ním. Čo ak ma zotročí, zahodí do kúta a využije len ako stroj na potomkov?

,, Dobre, toto preháňaš," zavrčí levica vo vnútri, no ja ju ignorujem. Mám strach. Mám strach dovoliť svojmu telu zamilovať sa do tohto princa, pretože sa bojím zamotania do siete z ktorej ma už nik nedostane.

,, To že z muža srší viac autority ako zo ženy mi pripomínať nemusíš. Bola som pokusným králikom na otcových experimentoch," poviem mu zarazene a otočím sa od neho. Ruky si nedôstojne prekrížim na hrudi a postavím sa na špičky akoby som sa chcela nadýchnuť viac slaného vzduchu. ,, Nie som ako tvoj otec," povie pomaly a hľadí na mňa spopod jeho hustých mihalníc. ,, To som ešte nemala časť zistiť," odvrknem mu. ,, Práve ti to dokazujem," odpovie mi pokojne.

,, Je divné že si Alfou a neprasknú ti nervy pri mojich útočných slovách," pozriem sa opätovne na neho. ,, Ak by som sa neovládal tak by som si veľmi tvoju dôveru nezískal," jeho pohľad opäť zakotví o ten môj.

,, Takže si výbušný," skonštatujem strnulo. ,, Tak ako každá Alfa," prizná sa.

,, Potom máš slušné znalosti o sebakontrole," premeriam si ho pohľadom. ,, Skôr len v tvojej prítomnosti," povie úprimne. Ignorujem to. Ignorujem ten hrejivý pocit pri srdci a snažím sa myšlienkami dostať čo najďalej. Niekam do bezpečia kde by ma jeho prítomnosť nedohnala do šialenstva. Započujem mužské hlasy a šplechot v rozbúrenej vode. Čoskoro si uvedomím že namiesto toho, aby kráľ nedôstojne zišiel z lode po rebríku, si radšej vybral inú cestu ktorá by ho pred vzácnou návštevou nezohavila.

Čochvíľa sa Zanzibarský kráľ spolu s družinou ozbrojených vojakov tiahne proti vlnám. Voda im nesiaha ani len po pás, ich výrazy sú drsné a nebezpečné. Vyzerajú ako nevzdelaný bojovníci ktorých náplňou je zabíjať a pochovávať mŕtve telá svojich vojakov. Kráľov plášť a polovica jeho šatstva je mokrá od vody, jeho výraz ma ale usvedčuje v tom že je mu to totálne jedno. Koruna na jeho hlave sedí perfektne, mierne svalnaté telo pravého bojovníka z frontu obopína kráľovská róba, a tmavé strnisko na tvári mu dodáva na mužnosti. Je prekvapivo mladí, pravdepodobne vo veku mojej matky. Z jeho výzoru ale nie som schopná vyčítať nič. Uvedomuje si vôbec prítomnosť Baurínskeho následníka trónu? Potomka kráľovstva ktoré je jeho úhlavným nepriateľom?

Zanzibarský kráľ dôjde niekoľko metrov od nás. Vietor nás šľahá do tváre, a my sa skúmame pohľadom.
,, Vitajte, princezná," osloví len mňa a Maximusa zámerne vynechá. Maximus je stále vytočený ku mne, a zdá sa, že nemá v pláne sa kráľovi otočiť tvárou v tvár. Namiesto toho, na neho zboku nepriateľsky zazerá. ,, Vítate ma na mojej zemi," podotknem so zdvihnutou bradou a snažím sa nadhodiť všetok rešpekt ktorý som schopná vyprodukovať. Lev vedľa mňa nespokojne prekročí z nohy na nohu a švihne chvostom.

,, Ach, áno," zasmeje sa kráľ a mávne rukou, ,, moja chyba. Chcel som sa len držať etikety," povie s úctou a pokloní sa mi. Neostáva mi nič iné, len vystrúhať menšiu poklonu aj voči jeho maličkosti. ,, A teraz keď sme si prešli všetkými formalitami by sme sa mohli dostať k veci," začnem vravieť ešte v podrepe.

Kráľ nadvihne obočie a súhlasne kývne hlavou. ,, Predstavoval som si to viac v komornej atmosfére," podotkne.

,, Vaše predstavy sú mi ukradnuté," syknem, ,, chcem vedieť prečo ste prišli na Densissimus."

,, Ostrá ako britva," nesúhlasne mľaskne jazykom, ,, tvoj otec na to doplatil."

,, K téme," zavrčím. Kráľ sa zhlboka nadýchne a zažmurká. ,, Prišiel som požiadať o ruku tvojej sestry."

Mám chuť sa zasmiať, vedela som že príde s týmto nápadom. Pokiaľ by som tu mala vojsko rozkázala by som ho dať zavrieť, no na druhú stranu nemôžem sa prestať správať ako žena. Nepomätiem sa ako môj otec. ,, To nepôjde," pokrútim hlavou a prešľapnem z jednej nohy na druhú.

,, Pokiaľ viem tak princezná Nyagaro ešte nie je zasnúbená," narovná sa,
,, mám syna v jej veku. Mohli by sme nadviazať správne konexie."

,, Pokiaľ ste prišli vyjednávať v diplomatickom duchu, tak sa to robí iným spôsobom a nie neohláseným príchodom do kráľovstva," chystá sa niečo povedať no zastavím ho rukou,
,, politika nášho kráľovstva spočíva v správnych konexiách. Pochybujem že vy by ste boli tým správnym rozhodnutím. Som zasnúbená s Baurínskym princom, Baurínsko je vaším verejne vyhláseným nepriateľom. Spojenci Baurínska sú tým pádom taktiež vaším nepriateľom. Pokiaľ sa nemýlim, tak práve teraz je Densissimus najhlavnejším spojencom Baurínska."

,, Ste sčítaná, to vám musím uznať princezná," nadvihne obočie, ,, no chýbajú vám roky praxe," očkom zazrie po Maximusovi. Ten stojí vedľa mňa ako soľný stĺp s napnutým svalstvom po celom tele a pohľadom prepaľuje kráľa Zanzibaru. ,, Chcel som sa s vami rozprávať osamote," zopakuje svoj výrok ešte raz. Keď na mojej tvári nezazrie žiadnu reakciu spraví krok vpred. Lev po mojej ľavici  s ním súbežne vykročí a výhražne vycerí zuby. Kráľ sa stiahne naspäť. Pokiaľ naše znamenia nie sú v našej mysli, strácame možnosť nad ich kontrolou. To čo môj lev predvádza, je jeho vlastný lojálny inštinkt.

,, Dostávate ma do nepríjemnej situácie princezná," vzdychne si kráľ, ,, obávam sa že sa z nej ale nejakým spôsobom budeme musieť vymotať."

,, Môj verdikt na vašu ponuku je nie. Inú odpoveď odo mňa nedostanete," poviem rozhodnuto.

,, Na vašom mieste by som zvážil vaše rozhodnutie," varuje ma. ,, Ibaže vy nie ste na mojom mieste," precedím pomedzi zuby, ,, mate hodinu na to aby ste odtiaľto odišli," prepálim ho pohľadom.

,, Nemeral som sem niekoľko hodinovú cestu len kvôli tomu aby som si vypočul vaše nie princezná," povie tentoraz drsný hlasom. Moje srdce vynechá údery. Nebojíš sa ho, nebojíš sa ho, nebojíš sa ho, opakujem si v mysli. Strach z mužov od môjho raného detstva sa pomaly začal drať na povrch. ,, Je to len ďalší hajzel, upokoj sa," levica sa postaví na rovné nohy a snaží sa upútať moju pozornosť.
,, Nezmôže proti tebe nič, s Maximusom ste príliš silný, uvedomuje si to," chlácholí ma.

,, Je mi jedno kvôli čomu ste sem merali cestu. Nevydám svoju sestru do rúk neschopnému kráľovstvu. Toto manželstvo by nebolo prínosom pre Densissimovské kráľovstvo, nájdite si slabšiu krajinu a tam zapusťte korene," poviem chladne a narovnám sa. Svoje emócie sa mi podarilo dostať do úzadia a oči sa mi varovne zmenili na žltú farbu. Kráľ nenápadne ustúpi no výraz na jeho tvári hovorí o niečom inom.

Zodiac (SK)Where stories live. Discover now