·Brussel#2·

692 23 1
                                    

·Wolfs·

We lopen nou al twee uur in Brussel. Hier kom je niet verder zonder geld.'Wolfs..' zei Eva op een vermoeide toon.'Ja?' 'Ik ben moe..' zucht ze. Ik eigenlijk ook. Hoe komen we nou ooit thuis als niemand ons helpt? Helpen? Natuurlijk! De Brusselse collega's! Hoe stom ben ik..'Eef ik heb een idee.' Al die tijd had ik haar hand vast. Nu nog steeds. Aan de overkant van de straat, staat een soort plattegrond van Brussel. Hand in hand lopen we naar de overkant.'Wat is je idee dan?' vraagt Eva als we voor de plattegrond staan. Ik laat mijn ogen over de plattegrond rollen. Blijkbaar snapt Eva het want ze wijst naar een icoontje dat politiebureau aangeeft.'Goed zo.' zeg ik op een plagende manier en aai speels over haar hoofd. Eva kijkt mij gemaakt boos aan. Ik zie ook wel dat ze moet lachen.'Zullen we?' zei ik lachend en pakte haar hand weer vast. Eva knikte en we vervolgden onze weg naar het bureau.

·Eva·

Het politiebureau van Brussel is anders. Nog steeds groot hoor daar niet van. Wolfs en ik liepen door de twee grote schuifdeuren naar binnen.

We liepen samen naar de balie. Wolfs zou het woord doen. Aangezien hij toch een collega is. 'Hallo.' zei de agent achter de balie.'Hallo, Floris Wolfs recherche Maastricht.' zei Wolfs. De agent keek nu naar ons op. 'Kan iemand ons terug brengen naar Maastricht.' zei Wolfs.'Ik zal even bellen.' zei de agent. Hij pakte de telefoon en op de bovenverdieping hoorden we een telefoon afgaan. Zo lui zijn ze toch niet om even naar boven te lopen?

History..·FM·Where stories live. Discover now