Érdekességek

151 12 5
                                    

Sziasztok! Máris elérkeztük a történet végére, úgyhogy- mint több könyvemben - itt az ideje, hogy megtudjatok néhány műhelytitkot.

*A sztorit Erich Kästner: A két Lotti című könyvének első pár fejezete ihlette.

* A történetet 2018. augusztus 6-18-ig írtam, 5007 szóból áll, ami akkor a leghosszabb sztorimnak számított.

* Évfordulós fic lévén belegyúrtam 6 régebbi Beatles történetemet (ebből 4 itt a Wattpadon is olvasható). Továbbá egy, tervbe vett sztorira is van benne utalás. (amit a mai napig sem kezdtem el, de a jegyzetek megvannak hozzá)

* A cowboyos öngyújtó első nekifutásra Elvis-es lett volna, ám  az énekes-színész '54-ben még nem volt annyira népszerű, hogy arcképe különböző használati tárgyakat dekoráljon. 

* Eredetileg csak Ringo és George jöttek volna össze, de akkoriban volt egy nagy McLennon-fan barátnőm, és a kedvéért összehoztam végül Pault és Johnt is.

* Szintén a barátnőmnek köszönhető, hogy a Vihar c. részben Paul nem kap csomagot: eredetileg akkor értesült volna anyja betegségéről, de mivel a lánynak is épp rákkal diagnosztizálták az apját, a rá való tekintettel megváltoztattam a történetet.

* A Nyári lecke című fejezetben, mikor Richie sikítva menekül(ne) ki a vízből, valós esetet írtam le: Ringo ugyanezt tette, mikor úszni tanult, és először volt mély vízben.

*John együtt bandázott volna Mick Jaggerrel, ám Mick egyidős Harrisonnal, így ez visszázs lett volna, ezért kimaradt.

* A házikó száma egy utalás arra, hogy a banda ebben a felállásban 62-ben alakult meg. (Már korábban ezen a néven léptek fel, csak 62 augusztusában Pete Best dobost lecserélték)

*Az emeletes ágyakon való elhelyezkedés burkolt szexuális utalás.

* Amikor George nem akar vacsorázni, saját életből való: még '97-ben egy táborban azt mondták a tanárok, miután valami rossz fát tettünk N-nel a tűzre, hogy mi ketten nem mehetünk a strandra, ezt mi komolyan vettük és a szobánkban maradtunk. a tanárok majd' frászt kaptak hogy hol lehetünk, K-t küldték vissza értünk, és kaptunk a fejünkre.

Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta, kommentelt vagy szavazott!

A jövőre nézvést lassan lerakom a fenekem és elkezdek írni, van 4 könyvre való ötletem, szóval nyugi, nem tűnök el, amint lehet, jönnek az új könyvek, addig pedig különböző könyvek komment-szekcióiban találkozunk!

Puszi

R-R-R

A 62-es házikó | The BeatlesWhere stories live. Discover now