Prolog

4.5K 126 21
                                    

Severus poklekl na jedno koleno a pokorně sklonil hlavu před Temným pánem. Věděl, že má problém a modlil se ke všem známým bohům, aby toto soukromé setkání přežil neporušený a alespoň relativně zdravý.

Temný pán měl od svého návratu značné potíže s verbováním nových smrtijedů. A po fiasku na Ministerstvu, kde se mu Potter opět ocitl tváří v tvář a zase unikl bez vážnější újmy, když před tím s několika dětmi velmi účinně vzdoroval šesti plně vyškoleným smrtijedům z Pánova vnitřního kruhu, byla Voldemortova pověst poznamenána natolik, že zmizelo i sedm dříve naverbovaných rekrutů ve výcviku. Také proto trvalo jen pár týdnů, než si šel vyzvednout těch pět smrtijedů, kteří skončili v Azkabanu. Severus nechápal, proč je ministr neustále odkládá tam, kam si pro ně Voldemort chodí jako pro housky do pekárny i přesto, že už byl donucen přiznat jeho návrat. Ale od Popletala nelze očekávat logické myšlení a jeho podřízení nemají mnoho možností, jak stupiditu svého ministra eliminovat.

Temný pán si s jejich osvobozením pospíšil především proto, že měl velkolepé a dlouhodobé plány na ovládnutí celého světa a rozhodl se, že si zajistí dostatek věrných stoupenců z těch stávajících, když nábor nových poddaných tak vázne.

Nikdy nezapomene na zoufalou Narcisu Malfoyovou, když jí Lucius oznámil, že byl nucen zaslíbit Temnému pánovi jejich jediného syna stejně jako všichni smrtijedi, kteří měli již nějaké potomstvo. Dokonce i mladý Avery musel přinést svou tříletou dceru, aby mohla být označena dětskou následnickou značkou. Nebyla jako znamení zla a ani neměla stejné funkce. Byla to jen malá magická značka v podpaždí, která dítě odsoudila být majetkem Temného pána. Pokud by se ztratilo z jeho vlivu a nenastoupilo do výcviku od svých patnácti let během prázdnin a po absolvování školy nepřijalo znamení zla, zemřelo by, nebo, v lepším případě, ztratilo svou magii.

Ti smrtijedi, kteří ještě potomstvo neměli, dostali důrazný příkaz, aby co nejrychleji počali. Severus vařil velkou šarži různých plodnost podporujících lektvarů. Jen Bellatrix potřebovala několik z nich. Podle Severusova mínění byla její neplodnost božím darem, protože se obával, že šílenství rodu Blacků je dědičné. Ale ona se vrhla do nového projektu svého milovaného mistra s takovým nadšením, že Rodolfus málem dostal záchvat paniky. Severus nepochyboval, že kdyby Voldemort po svém znovuzrození získal lidské pohlavní orgány, Bella by nadšeně plodila i jeho malá, místy šupinatá a beznosá mláďata.

Pro ty smrtijedy, kteří ještě nezaložili rodinu, byly naverbovány (rozumějte - uneseny a magicky ovládnuty) mladé ženy z řádných čistokrevných rodin. Všichni dostali příkaz, aby si vybrali a po prosté vazbě z rukou Parkinsona, který jako člen Starostolce měl právo oddávat, začali horečně plodit potomstvo. Dokonce i čistokrevní jedináčci se teď mohli těšit na záplavu sourozenců. Teorie bohaté kasty, že jeden dědic je víc než dost, protože nebude potřeba dělit majetky, vzala za své. Služba u Pána zla byla nebezpečná, takže hrozilo vymírání čistokrevných rodů. I Narcisa se po několika urputných hádkách s Luciusem rozhodla přestat užívat antikoncepční lektvar...

oOo

„Severusi, jsem s tebou velmi nespokojen," oznámil chladně Temný pán. „Ještě sis nevybral matku svých dětí, jak mi včera oznámil Parkinson. Nelíbí se ti moje nabídka mladých žen?"

„Je mi líto, můj pane, ale byl jsem velmi zaneprázdněn vařením lektvarů pro vaše následovníky," snažil se omluvit svůj nezájem Severus.

„Nebo má pravdu Lucius a raději bys přijal pouto s mladým mužem? Můžeš mít kteréhokoli z mých nezadaných následovníků či mladých zaslíbených," velkoryse mu nabídl Voldemort.

Měnič [Snarry] ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat