Henri en Elise

9 2 0
                                    

Henri en Elise zijn het typische middelbareschoolkoppel. Je weet wel ... Het koppel waarvan iedereen weet dat ze voor altijd samen zullen blijven, omdat ze elkaar als sinds de lagere school kennen en sinds hun veertiende samen zijn. Of volgens sommige juist niet samenblijven, aangezien ze naar de universiteit gaan en uit elkaar gaan groeien en volwassen worden.

Zowel Henri als Elise zijn knap en populair, en totaal geen wonder dat ze een koppel vormen. Zij twee samen vormen het droomkoppel volgens zo goed als iedereen van hun school. Henri, met zijn een meter tachtig en gespierd lichaam, is de mannelijke stereotype van een rijke en populaire middelbarescholier. Zjin bruin, licht krullend haar en bruine ogen maken het helemaal af. Aan zijn zijde is zo goed als altijd Elise terug te vinden. Elise kan je beschrijven als de vrouwelijke stereotype van een populaire middelbarescholiere: blond stijl haar tot halverwege haar rug, helder groene ogen en een goed gevulde decolleté (waarmee ze ook veel showt, tot overgrote ergernis van hun leerkrachten). Nog een andere reden waarom ze gezien worden als het droomkoppel, want wat een knap stel vormen zij met hun tweeën.

Als je aan iedereen van hun jaar - eigenlijk heel de school ook - vraagt hoe hun relatie gaat, zouden ze allemaal hetzelfde antwoorden: heel goed. Perfect zelfs. Dat is wat de buitenwereld erover denkt. Zelf doen Henri en Elise er alles aan om deze schijn op te houden. Natuurlijk hebben ze zo hun koppelproblemen, maar ze hebben ook een voorbeeldfunctie en dit willen ze niet in gevaar brengen. Dus 's avonds na school en in het weekend hebben ze ruzie over de kleinste dingen - of minder grote dingen. In september gaan ze allebei naar de universiteit in Leuven en het is meer dan dringend tijd om te beslissen waar ze op kot zouden gaan. Samen (duh, dat is toch logisch, aldus Elise) of apart (we moeten toch niet altijd samen zijn, aldus Henri). Henri zijn idee maakt Elise chagrijnig, want ze krijgt het gevoel dat Henri niet meer zo in to haar is. Waarom zou je apart gaan als je al zo lang het ideale koppel vormt? Henri op zijn beurt kijkt er dan weer niet naar uit om een kot met Elise te delen. Als achttienjarige wil hij ook wel eens goed op café gaan, beetje cantussen en de boel op stelten zetten. Dat gaat natuurlijk niet als je de meeste controlerende vriendin bij jou op kot hebt wonen die zich sowieso gaat bemoeien met alles en zijn moeder gaat uithangen. Ben je nu weer weg? Heb je nu weer gedronken? Toch niet veel zeker? Henri ziet het al helemaal voor hem en dat ziet hij dus absoluut niet zitten. Bovendien wil hij ook naar zijn lessen gaan en studeren, zonder dat Elise de hele tijd aan zijn kop zit te zagen.

En dat is nog maar een van hun vele ruzies. Maar toch doen ze hun best om hun relatie te laten werken. Of dat laten ze toch uitschijnen. Of toch een iemand. Na deze laatste nacht is hun relatie helemaal anders. 

De laatste nachtWhere stories live. Discover now