Henri en Daniël

7 1 0
                                    

Henri en Daniël zijn al vrienden van in de kleuterklas. Al sinds het moment waarop Daniël een speelgoed van Henri nam, dit niet wou teruggeven, Henri begon te wenen, Daniël hem dan maar sloeg en de kleuterjuf hun uit elkaar moest halen en elk in een hoek moest zetten. Je zou niet direct denken dat dit zou leiden tot de beste vriendschap ooit, maar toch is zo hun vriendschap begonnen. Of toch nadat Daniël een uurtje later zijn speelgoed deelde met Henri. Toen waren ze vrienden.

Sindsdien werden ze altijd samen gezien - of toch totdat Henri verkering kreeg met Elise, waarna zij al de aandacht opeiste. Nochtans komen Daniël en Elise best goed overeen. Ze zijn nu niet de beste maatjes maar ze tolereren elkaar. Dat is volgens Henri ook al een goed begin. Hij wil natuurlijk ook niet dat ze te close worden. Elise is een zeer knappe jongedame en de consensus is dat Daniël ook wel iets heeft. Hij heeft natuurlijk niet het perfecte uiterlijk zoals Henri. Met zijn een meter zeventig is hij kleiner dan Elise - ja, zelfs als ze geen hoge hakken draagt - en zijn zwarte haren zijn gewoon kort in een niet-gespecificeerd model. Zelf heeft hij heel vaak de intentie gehad om te gaan sporten en beetje spieren te kweken om zo wat extra vrouwelijke aandacht te krijgen, want met zijn lichtjes dikkere buik kijken meisjes eerder naar Henri, die altijd naast hem loopt. Vaak draagt hij contactlenzen in plaats van zijn bril - je ziet er minder een nerd uit zonder bril, volgens Elise - al verkiest hij toch liever zijn zwarte, ronde bril.

Wat ervoor zorgt dat hij toch wel iets heeft, zijn zijn gevoel voor humor en vriendelijkheid. Daniël is iemand die altijd positief in het leven staat en heeft Henri meer dan een keer opgevrolijkt wanneer het weer eens tegen zat. Dat is pas echte vriendschap.

Henri heeft al vaker te horen gekregen dat hij beter een andere beste vriend moet hebben dan Daniël, maar daar heeft hij geen oren naar. Bovendien kan niemand Daniël vervangen. En dus heeft Elise zich dus ook moeten neerleggen bij het feit dat ze Henri moet delen met Daniël. In tegenstelling tot Henri gaat Daniël niet naar Leuven, maar gaat hij in Antwerpen studeren. Niet omdat hij niet in dezelfde stad als Henri wil zijn, maar wel omdat Daniël zijn broer daar al studeert en een appartement heeft dat ze vanaf volgend academiejaar delen. Daniël vindt het niet zo erg; ze zullen elkaar sowieso elk weekend zien, zo hebben ze afgesproken. De grotere afstand die vanaf september tussen de twee beste vrienden zit, zal hen er niet van weerhouden om de beste vrienden te blijven tijdens hun studentenleven. Hun vriendschap zal dat soort vriendschap zijn dat nog lang na hun middelbaar zal blijven bestaan. Of dat was toch de situatie voor de laatste nacht. Na deze laatste nacht zal hun vriendschap voor altijd anders zijn. Als er dan nog sprake is van een vriendschap. Misschien zijn ze vijanden geworden. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 07, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

De laatste nachtWhere stories live. Discover now