ș a s e

19 1 0
                                    


Alexander P.O.W


    Când am văzut-o cu lacrimi în ochii privindu-mi masca am simțit un junghi în inimă...Nu mă mai duruse de atâția ani încât nu am știut cum să reacționez.Magdalena trebuia să fie specială...Ea....se vedea clar că nu era ca celelate și deși sună nebunesc și clișeic știam că ochii ei ce emană căldură erau defapt goi....

    Dar magia aia s-a spulberat când tatăl ei și ducele au intrat și în momentul când am văzut-o lovită am crezut că îl omor cu mâinile goale.Dar ea m-a prins de mână și m-a strâns tare.Am privit-o confuz,iar ea mi-a zâmbit asigurându-mă că totul e bine.Dar citeam dincolo de ochii ăia ca nimic nu era bine.


- Tu,îi spuse bătrânul ei tată.Cum ai putut trăda onoarea familiei?


- Cred că,îi spuse ea calmă.Trebuie să vorbim în privat...


- Soțului tău îi vei da explicații,nu mie,îi răspunse bărbatul dur


        Am simțit că înnebunesc.Am prins-o pe Magdalena de încheieturi și am ținut-o lângă mine,punând-o în spatele meu.M-am apropiat calm de duce și de tatăl ei ce mă priveau cu groază.Adoram asta.Adoram să citesc groaza din ochii lor.


- Aici e castelul meu,am mârâit.Vreau să port o conversație cu voi,am spus rece.Acum!


- Dar,conte...,vru ducele să intervină


- Dacă nu vrei să vorbești,fie,i-am trânti-o.Nu am de ce să-mi bat capul cu un fost servitor de-al tatei ce...încă îmi datorează bani...


       Ducele se albi.Am zâmbit mândru de isprava mea.Măcar îl luasem de lângă ea.Simțeam nevoia nebună s-o știu în siguranță,s-o știu bine și să știu că nimic nu i se va întâmpla.Când m-am apropiat de ea am simțit că-i este frică și atunci mi-am dat seama că trebuia să fac ceva,trebuia să fac ceva să-i fie bine.


- Vrei să-i fi soție,am întrebat-o direct


     Credeam că mă va lua cu smiorcăieli.Credeam că îmi va spune că nu știe ce să facă,că tatăl ei o va forța,dar nu.M-a privit senină și cu un zâmbet sincer,cel mai sincer zâmbet mi-a spus:


- Nu,și dacă nu izbutești să mă scapi trimite-mi vorbă și voi fugi.Nu am să sacrific nimic pentru nimeni,căci nici ei nu au făcut-o!


- Așteaptă-mă aici,i-am spus dintr-o dată.Vreau să-ți vorbesc,am spus apoi am plecat tulburat.


Nu mă așteptam la asta.Dar vreau să-i vorbesc.

Contele de Monte-CristoWhere stories live. Discover now