yanık sana akşamdan

94 6 20
                                    

Baekhyun ile tanışma hikayemiz sorulduğunda yaptığımız ilk şey göz göze gelmek, ikinci şey ise apayrı yerlere bakmak olurdu hep. Her seferinde bilinçsizce süregelen bu olaylar zincirini ise uyduruk bir hikaye tamamlardı, sözde lisenin ilk yılı aynı sınıfa düşmüştük de o zamandan beri hiç ayrılmamıştık.

Kolpa.

Baekhyun ile tanışmamız tam olarak lisenin ikinci yılında, ergenliğimizin sınırlarını yarıştırdığımız sıralarda gerçekleşti. Tahmin edilebileceği üzere kendi hâlimde takılan, sessiz sakin bir çocuktum ve inanılır gibi olmasa da Baek de öyleydi, bu sebepten ne ismini duymuşluğum vardı ne de yüzünü görmüşlüğüm. İşte bunu fırsat bilen sevgili erkek arkadaşım(ız)ı bir gün çocuğun biriyle soyunma odasına girerken gördüm, hatta daha da fazlasını gördüm ki yalnızca görmekle kalmayıp hem sevgilimi hem de sevgilisini -daha çok sevgilisini- bir güzel öptüm. Öyle hırçın ve insani hislerden uzak bir şekilde öpmüşüm ki farkında olmadan, belki de sonraki üç hafta boyunca ikisi de ortalarda görünmedi.

Öpmedim.

Baek bu hikayede tam olarak sevgilimin sevgilisi rolünü oynuyordu fakat yaklaşık bir dönem sonra aynı sınıfa düştüğümüzde nasıl veya ne zaman olduğunu anlamasam da öylece giriverdi hayatıma. Olayı atlatmamız hiç de öyle kısa sürmedi, hatta ilk zamanlar Baek'i sınıfa her girdiğinde tekrar öpesim geliyordu amma velakin bir süre sonra ergenliğimizi ve maalesef ki bunun bir getirisi olan beyinsizliğimizi kabul edip iki yakın arkadaş olma yolunda büyük adımlar attık.

İşte şimdi Chanyeol ile tekli koltukta zar zor sıkışırken nasıl tanıştığımız sorusunu birbirimize kaçamak bakışlar atarak duymamış gibi yapma çabasındaydık. Ben dudaklarımı birbirine bastırmış Chanyeol'ün parmaklarıyla oynarken Baek de elleriyle yastığın üzerinde tuttuğu ritme baş sallayarak eşlik ediyordu. Fazla sürmedi bu hâlimiz çünkü sorduğu soruya cevap alamayan sevgilim kıçımı zorla koltuğun bir yerlerine yerleştirdiğim bedenimi biraz daha kendine yaslayarak ona bakmamı sağladı, ben de omuz silkerek lisenin ilk yılından beri arkadaş olduğumuzu söyledim. Lisenin ilk yılından beri arkadaş falan değildik.

Küçük salonumuzdaki sessizliğin saçma sebepleri vardı ki birincisi Baek'in Chanyeol ile daha iki aylık olamamış ilişkimize ciddi anlamda kafa patlatıp uygun bir çift olmadığımız kanısına varmasıydı. Fırsat bulduğu her anda yanımızda bitip hem ona karşı güvensizliğini teyit etme amacıyla bir açığını arıyor hem de bir şeyler anlatmak ister gibi yaptığı saçma yüz ifadelerini anlamamı bekliyordu, anlamıyordum işte.

Sessiz oluşumuzun ikinci sebebi ise Chanyeol'ün de garip bir şekilde Baek'ten ve sürekli etrafımızda olmasından aşırı rahatsız olmasıydı. Daha birlikte olduğumuz ilk haftadan yalnız kalamadığımızdan ve bu nedenle bir özelimizin kalmadığından yakınmaya başlamıştı ve hâlâ da buna devam ediyordu.

Eh, haklıydı.

"Gitsene sen evden ya."

Aynı anda iki taraftan duyduğum cümleyle yüzümü buruşturdum. Olmuyordu işte, anlaşmayı geçtim aynı ortamda yarım saatten fazla bulunamıyorlardı bile. Dinlemeye gerek duymadığım atışmalar, küçük dozda hakaretler havada uçuşmaya başladığında ise daha fazla dayanamayaraktan kalkıverdim yerimden. Şu gece vakti uyku bile daha verimli olurdu burada oturmaktan.

Ne sessizce kalkıp odama ilerlerken ne de masa başında saatlerce oturmaktan sırtımın her santimine kramplar girerken soran soruşturan olmadı. Baekhyun tarafından pek umursanmamaya alışkın olsam da, cilveleşmediğimiz zamanlar sevgilim olduğunu unuttuğum sevgilimin üç saattir odamın kapısının ucundan bile geçmemesi zaten çok da mutlu olmayan suratımı iyice asmama sebep oldu. İşte tam o an, masamdaki küçük mumların yaydığı cılız sarı ışık haricinde karanlığa gömülmüş odamda öylece otururken, önümdeki ders notlarının bir köşesine kim olduğunu bilmediğim birini çizerken -çöp adam- ikinci kez düşündüm Chanyeol ile daha iki aylık olmamış ilişkimizi. İlk düşündüğümde Baek bir gece aniden ağlayarak odama girip Chanyeol'ün bana layık olmadığını hatta üstüne bir de benimle popülarite için beraber olduğunu söylemişti. Hiç popüler olmamam dışında bir sorun yoktu söylediklerinde, ben de o kucağımda ağlayarak uyuyakaldığında sabaha kadar içinde bulunduğumuz bu saçma durumun sebebini ve Baek'in söylediklerinin doğru olması ihtimalinde ne yapacağımı düşündüm.

parmak uçlarında yıldızlar حيث تعيش القصص. اكتشف الآن