Kesit

61 7 2
                                    

Multi: Cerrah Moon Ho
⬇️⬇️⬇️

"Kafana göre böyle bir müdahalede nasıl bulunursun?!" 

"Hocam? Ölmek üzereydi."

"Hasta ölmek üzere olsa bile, benim haberim olmadan nasıl böyle bir müdahalede bulunabilirsin Derin?"

"Size çağrı bırakmışlar ama ulaşamamışlar, ulaşabildikleri tek kişi bendim. Adrenalin yapıldı ama işe yaramadı. Satürasyonu düşmüş, tansiyonu yükselmiş ve nabzı durmak üzereydi. Hasta nefes alamıyordu. Ne yapsaydım? Ölmesini mi bekleseydim? Zaman yoktu."

"Ya trakeyi kötü yaptıysan? Ya kanamaya sebep olursa? O kanama ciğerlerine inerse, solunum yolu kanla dolarsa? O zaman da ölecek!"

"En azından ben ölmemesi için birşeyler yaptım. Birşey yapsam da, yapmasam da ölecekti. En azından ben onun yaşaması için elimden geleni yaptım!"

"Başka birine ulaşabilirdin!"

"Hocam, zamanımız yoktu." Elini bana doğru uzattı 'sus' işareti yaptı.

"Daha fazla dinlemek istemiyorum. Hastane dışında insanları kurtarmak için birinden izin almana gerek yoktur çünkü orada bir hiyerarşi yoktur. Işte orada gerçek zamanla mücadele vardır. Ama burada hiyerarşi var. Ben olmasam da başka birine ulaşabilirdin. Doktorluğun en önemli ikinci noktası da budur. Kriz anında çözüm üretebilmek. Hastayı ne şartta olursa olsun kurtar, birinci kuraldır. Ama bunu gerçekten iyiysen yapmalısın. Yenisin, toysun bazı şeylerin farkında değilsin. Ama burada işler böyle yürür. Senin ufak bir hatan en üstteki kişiyi bile etkiler. Hata yapmamalısın. Bu hata sadece kendini korumak için değildir. Biz doktorlar hata yapmamalıyız. Çünkü biz hata yaparsak insanlar ölür."

Haklı mıydı? Evet...

Ama bende haklıydım.

"Şimdi Derin git. Bu dediklerimi düşün."

"Hocam?"

"Git!"

Cerrah Moon Ho'ya bakıp, arkamı dönüp yürümeye başladım. Gözümden düşen tek damlayı elimin tersiyle hızla sildim.

🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Minnacık bir kesit sizinle... sizce haklı olan kim? Devamı yakın olduğunu düşündüğüm bir tarihte gelecek. Zamanım olursa biliyorsunuz yazmaya çalışıyorum😊

Sizi seviyorum💜

Baksana TaliheWhere stories live. Discover now