II

26 3 2
                                    

2. Dansul demonului

"Demonul cu chip de înger îmi distrase toată atenția, dansând în centrul sălii."

— Să înceapă distracția. Spune Scarlett uitându-se în oglindă, un zâmbet întinzându-se pe fața sa.

***

Prințul își alege hainele, Jace ținând pe brațe costumele preferate ale prințului Harry. Un costum negru, cu un simplu papion îi atrage atenția, acesta fiind un cadou de la tatăl său și pe care nu îl purtase niciodată. Îl ia din mâna angajatului său și merge în camera lui ca să îl probeze.

Costumul îi vine perfect. Pieptul său tonifiat este vizibil prin cămasa albă, desenele de pe pielea lui făcându-l mult mai atractiv decât e. Pantalonii îi stau mulați pe corp, picioarele sale slabe ieșind în evidență. Arată ca un adevarat model. Își așează papionul negru la gât, după care își acoperă umerii săi lați cu sacoul costumului.

Merge înapoi la Jace, băiatul blond rămânând șocat de imaginea din fața sa. Prințul poate fi asemănat cu un zeu al perfecțiunii după părerea sa. Harry își trece degetele lungi și subțiri prin părul său scurt și ușor cârlionțat. Pe perete este un tablou cu tânărul prinț, părul său ajungând până la umeri și fiind extrem de creț. În tablou avea o privire serioasă, imaginea sa făcându-l să pară mai intimidant decât era el de fapt. Toată lumea știa că Harry iubea să se aranjeze, lăsându-și părul să crească, rămânând șocați când acesta a renunțat la părul său perfect.

— Nu mă mai privi așa, Jace. Râde prințul, arătându-și dinții imaculați, gropițele din obrajii săi ieșind în evidență.

— Am înțeles, Harry. Zâmbește ușor blondul, incă privindu-l pe prințul atrăgător din fața sa. Adevărul este că Harry si Jace s-au înțeles de prima oară de când Jace venise să lucreze la castel. Harry îi permite să se comporte cu el ca un frate, urând apelativele care îl fac să îi pară superior.

— Sper să îți găsești la bal viitoarea regină, ca să poți scăpa de plângerile tatălui tău cum că o să rămâi un rege singuratic.

Harry merge la Jace și îl bate pe umăr urmând să plece din camera sa, coborând in sala unde urmează să fie balul.

***

Scarlett își aranjează costumul de servitoare deoarece a fost chemată urgent în bucătărie. Își așează hainele pentru bal pe pat, ștergându-și ușor machiajul din jurul ochilor.

Coboară grăbită pe scările palatului, izbindu-se cu putere de o figură inaltă, nereușind să vadă cine este. Icnește și își ridică privirea, o mică sclipire apărând în ochii ei oceanici. Prințul stă în fața ei, privind-o serios. O mică încruntătură i se formează pe frunte, ochii lui verzi neavând nicio reacție. Părul său este frumos aranjat, fata coborându-și privirea urmând să îl privească pe prinț din cap până în picioare, privirea rămânându-i blocată pe pieptul său.

— Îmi pare foarte rău să te întrerup Scarlett, însă din câte știu amândoi trebuie să fim undeva în acest moment. Spune Harry serios, fără nicio emoție pe chip și trece rapid pe lângă servitoarea sa, fără să-i acorde atenție. Micuța fată rămâne pe loc, uitându-se în gol pentru câteva momente și gândindu-se cu ce i-a greșit prințului. Îndepărtează acest gând și coboară la bucătărie unde o femeie de vârstă mijlocie, pe care aflase că o cheamă Linda îi prezintă și restul colegilor ei de muncă.

***

Harry privește sala uriașă, imaginându-și cum va dansa în această noapte cu viitoarea sa logodnică. Mesele sunt uriașe, urmând un ring de dans destul de spațios, sute de oameni urmând să apară la balul din castelul familei Styles, vestea ajungând în tot regatul. Diferite lumini colorate luminează întreaga încăpere, dând o atmosferă aparte locului. În două ore trebuie să apară toată lumea iar prințul își dorește ca totul să fie perfect.

Diferiți servitori aranjează lucrurile prin sala, mintea sa zburând la noua sa servitoare. Era destul de drăguță, însă ce îl deranjează la ea este faptul că este destul de timidă, observându-i reacțiile pe care le are în jurul său.

***

Scarlett își aranjează rochia care îi ajunge până jos. Aceasta îi accentuează formele voluptoase și îi scoate în evidență ochii de culoarea cerului, porecla ei din trecut fiind Sky, venind de la culoarea ochiilor ei. Părul ei blond îi era ondulat si întins pe spate, machiajul ei fiind unul natural.

Când aude că sosește lumea își pune masca pe față și urcă scările, ajungând în fața sălii pline de oameni. Toți erau mascați, neputând vedea fețele nimănui. Intră cu pași micuți în imensa incăpere și într-un colț îl observă pe prințul care lumina toată sala cu frumusețea sa.

Se indreaptă timidă către o masă cu băuturi, luându-și un pahar cu un lichid maroniu în interiorul său.

Harry își așează părul, analizând pe toată lumea ce intră în sală, până când o blondă atrăgătoare îi atrage atenția. Acesta o observă cum merge către masa cu băuturi și pleacă în urma fetei.

— Îmi permiți să aflu care este numele tău? Spune prințul pe un ton răgușit, afișând un zâmbet șarmant.

Fata se întoarce către el și îi zâmbește, șoptindu-i încet:

— Rose. Spune si pleacă de lângă el, într-un colț îndepărtat de restul lumii plictisitoare.

Pe fundal se aude o melodie de dragoste, lentă. Prințul merge nesigur la cea pe care pusese cu câteva momente în urmă ochii. Îi întinde mâna, semn că o invită la dans. Mâna ei micuță acoperită de o mănușă neagră o apucă pe a lui și este trasă în mijlocul ringului de dans. Toată lumea îi privește zâmbind, prințul și fata lui fiind în centrul atenției. Fata este ușor intimidată, nefiind obișnuită cu atât de multă atenție din partea oamenilor.

— Rose, nu am avut ocazia să te cunosc până acum dar vreau să știi că ești cu adevărat superbă. Prințul spune cu o privire sinceră, smaraldul din ochii săi licărind la vederea zeiței din fața sa. Fata rosește și buzele ei de un roșu șângeriu formează un zâmbet larg, plin de bucurie.

Mai urmează câteva melodii de dragoste, rapide și lente, Harry ținând-o pe "Rose" a lui strâns de talie în timp ce nu își poate muta privirea din ochii ei minunați. O învârte, rochia bufantă a fetei ridicându-se puțin de sol. O învârte pe sus, fata continuând să zâmbească, inima ei luând-o la goană. Prințul din fața ei este ireal de drăgăstos si nu o deranjează acest lucru.

La ora doisprezece ceasul bate, tatăl prințului anunțând că toți din sală să își dea măștile jos. La auzul acestor vorbe Scarlett se panichează și face ochii mari, urmând să fugă din sală, lucru greu de făcut din cauza sălii pline de oameni. Prințul fuge după ea iar fata o ia la stânga, el pierzându-i urma. Masca de pe fața ei se află pe jos, prințul ridicând-o și uitându-se în gol, jurând că își va găsi viitoarea regină cât de curând.

Regina Întunericului ; h.s Where stories live. Discover now