40ο

187 30 57
                                    


Οι φωτεινές ακτίνες του ήλιου ξεπρόβαλλαν δειλά δειλά από τις μικρές σχισμές, που είχαν παραμείνει ανοιχτές στα πατζούρια, και χτυπούσαν το πρόσωπο μου, ενοχλώντας με και κάνοντας με να ξυπνήσω αναγκαστικά.

Στριφογύρισα εκνευρισμένη, μερικές φορές, στο κρεβάτι μου μα δεν κατάφερε ο Μορφέας να με αγκαλιάσει ξανά ρίχνοντας με σε έναν ξεκούραστο μα συνάμα βαρύ ύπνο.

Άνοιξα τα μάτια μου με βαριά καρδιά κι έκανα κίνηση να σηκωθώ από το στρώμα. Η απότομη αυτή κίνηση, όμως, μου προκάλεσε ζαλάδα και ξανά κάθισα απότομα στο μαλακό στρώμα του κρεβατιού μου.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόταν να συμπεριφερθώ τόσο παιδιάστικα και να πιω τόσα ποτήρια βότκα, εχθές. Εντάξει δεν λέω δεν είναι πολλά αλλά όταν είσαι σε κακή και ανισόρροπη, θα έλεγα, ψυχολογική κατάσταση, μπορεί να σε ρίξει γρήγορα στα δίχτυα της μέθης.

Άκεφη, πήγα στο μπάνιο να πλύνω το πρόσωπο μου και κατευθύνθηκα στη κουζίνα για να ετοιμάσω κάτι να φάω.

Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που είχα ρίξει τροφή στο στομάχι μου. Πλέον, με έκανε παρέα με τους δυνατούς του θορύβους.

Έκανα ένα πρόχειρο τοστ με κασέρι και έκατσα στην νησίδα, η οποία ήταν ενσωματωμένη με την κουζίνα, αγναντεύοντας την βροχή έξω.

Για μένα η βροχή είναι μία περιγραφή, μία αφήγηση, μία ιστορία. Η κάθε μικρή μικρή σταγόνα, η οποία αποτελείται από εκατομμύρια μόρια, είναι ένας άνθρωπος και το κάθε μόριο που την αποτελεί είναι μία στιγμή, μία ανάμνηση, ένα συναίσθημα.

Έτσι, προβάλλονταν στο μυαλό μου το φαινόμενο αυτό. Ως μία παρομοίωση του ανθρώπου και του ψυχικού του κόσμου.

Από τις σκέψεις μου με έβγαλε ένας ηλεκτρονικός ήχος, ο οποίος σήμανε την άφιξη νέου μηνύματος. Η περιέργεια με έτρωγε.

Σηκώθηκα με γρήγορα βήματα από την θέση μου και κατευθύνθηκα προς τον, σε απόχρωση εκρού, καναπέ στο κέντρο του σαλονιού, όπου είχα παρατήσει βιαστικά και τελείως τεμπέλικα την τσάντα μου , εχθές, αφότου γύρισα από την μεγάλη, και γεμάτη σε γεγονότα, έξοδο.

Πήρα στα χέρια μου το κινητό μου και με το άνοιγμα της συσκευής, δεν άργησαν να ακουστούν οι ειδοποιήσεις που είχα.

7 Αναπάντητες κλήσεις από τον Ricardo

3 Μηνύματα εκ των οποίων τα δύο είναι από τον ίδιο αποστολέα και ένα και μοναδικό από τον Αχιλλέα.

𝚁𝚎𝚊𝚕𝚒𝚝𝚢 [ON HOLD] #CatAwardsSC2K20 #ΒΤΑ20 #SBC2020Where stories live. Discover now