5. Bölüm

2.8K 163 40
                                    


🔥

Tanrı'nın bir küçük tuzağı tarafından kapana kısılmış hissediyordum. Bana bu kadar kötülüğü üflemiş, ardından yaptığım kötülükleri cezalandırarak canımı sıkmaya çalışıyordu. Onun, insanların düşündüğü kadar merhametli ve şefkatli biri olmadığına dair fikirlerimi bir kez daha güçlendirmiş, her an biraz daha nefretle dolmaya başlamıştım.

Fisun'a akşam yemeği için tatlı yapmasını söyledikten sonra odama çıkmış ve bir yığın düşünceyle yatağıma uzanmıştım. Elisa'yla olan kısa ve hoş olmayan sohbetimiz canımı sıkmıştı. Dışardaki kızlar beni gördüğünde salyalarını akıtarak bakarken, o göz göze geldiğimizde memnuniyetsizce yüzünü buruşturmuştu. Hâl ve hareketlerinin, bağlı olduğu dine göre şekillendiğini tahmin etmek zor değildi. Şimdi ona tanrısının aslında sandığı kadar merhametli olmadığını, insanları cehennemle tehdit edecek bir kötülüğe sahip olduğunu anlatsam, muhtemelen bir daha yüzüme bile bakmazdı. Tanrısı kendi yarattıklarını onun kurallarına itaat etmezlerse yakacağını söylüyor, onları zoraki bir itaate mecbur kılıyordu. Eminim ki Elisa dünyanın en kötü adamının bile canının yandığını görse üzülecek bir insandı. Kesinlikle tanrısından daha saf ve daha merhametli olduğunu düşünüyordum.

Yatağımda uzanarak zihnimi Elisa'yla doldurduğum dakikalarda, sokak kapısının çalınmasıyla irkildim. Babam ve Toprak gelmiş olmalıydı. Kapıyı Elisa'nın açma ihtimali zihnime kemirgen bir kurt misali düştüğünde, hızlıca uzandığım yerden doğruldum ve odanın dışına attım kendimi. Hızlı adımlarım merdivenlere yöneldiğimde, "Hoş geldiniz." diyen Elisa'nın sesiyle adımlarımı yavaşlattım. Babam ona karşılık verdikten sonra tok adımları holü doldurdu ve ardından salona yöneldi. Merdivenleri usulca inmeye başladım ve kapı görüş açıma girdiğinde duraksadım.

Bir dakika!

Elisa, Toprak'ın yüzüne mi bakıyordu?

Gördüğüm manzaraya karşın dehşetle gözlerimi büyüttüm ve titreyen ellerimi yumruk yapıp, öfkeden sarsılan bedenimi merdiven kenarına yasladım. Benim yüzüme bakmaya dahi tenezzül etmeyip, Toprak'a mı bakıyordu cidden? Yan profilinden gördüğüm bakışlarını saniyelerce Toprak'ın yüzünde gezdirip, kızarmaya başladığında bakışlarımı hemen karşısındaki Toprak'a diktim. Büyük hayranlıkla Elisa'ya bakıyor, gözünü bir an bile kırpmıyordu.

İBLİS'İN VELİAHTI (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now