#14 - Bűnbánat

144 15 5
                                    

– Szóval – forgatta a poharát Rizi, majd óvatos pillantást vetett felém – most már hivatalosan is a szektánk tagja lettél? – kérdezte Vasárnaptól. 

A fiú megborzongott, tollai viccesen álltak a karján. – Ezt most tőle kérdezed vagy tőlem? Csak mert rá néztél közben – mutatott felém.

– Ha még nem tűnt volna fel – vágott közbe Anna –, Abby a főszereplője a kolis kalandok zömének. Csillgatúrás megmentő, prefi, izgatóbácsi kedvenc diáklánya, egyedül lakik egy háromágyasban, para élményei vannak, tiszta király spéci mágiája van... majdnem olyan jó, mint a szexmágia – vonogatta a szemöldökét. – Amúgy már egy ideje meg akartam kérdezni, ha azt mondod valakinek, hogy legyen orgazmusa, ami történetesen a szexmágiánál mintha alap lenne, de mindegy... szóval akkor lesz neki? 

– Nem tudom Anna, sosem próbáltam... – mormoltam én is a poharamat forgatva.

– ÁH! A könyvtárból kihoztál a múltkor egy könyvet – kiáltott fel Zoé majd hátrahajolt és levett a hűtő tetejéről egy bordó bőrbe kötött könyvet, amit nem lehetett kinyitni, mintha össze lettek volna ragasztva az oldalak. – Szóval ez AZ. 

– Revelet Deus absconsa tua – suttogta az orra alatt Sunday, ami nagyjából annyit tesz: tárd fel a titkaid. A könyv pedig kinyílt. Anna lángvörös arccal kapott a kötet után. – Egy Coetus kötet? – happolta el Anna elől a könyvet a fiú. – Kispályás. Csak halkan mondom,  ebbe a suliba jár jelenleg is az, akit a téma ászának tartanak – mosolygott Annára. – Írt pár jó dolgot még zugos korában, most már könyvei is vannak szinte minden varázssuli könyvtárában. 

Mikor látta az egyöntetű megrökönyödést fiúkon-lányokon egyaránt és Anna lángvörös arcát kínos, buta mosoly terült szét az arcán és egyből fülig vörösödött. 

– Komoly lehetőségek vannak benne, nem értem miért így álltok hozzá. Energiaátvitel és például... egyszer egy Ronniehoz hasonló utazó egy másik világon rekedt, ezzel a fajta mágiával a legkönnyebb utazni. Akik ismerik a praktikákat tudnak lebegni. Komoly dolog, tényleg. 

Attól, hogy erőltette a témát nem lett sokkal jobb. Ez a társaság csak vicc szintjén foglalkozott néha a dologgal. A fülem mögé tűztem a hajam. Most vállaljam fel, hogy van némi ismeretem a témában? Zoé, Rizi és Meer előtt? Nem. 

–  Az Olah-féle könyvekre gondolsz? – kérdezte Rizi élesen szívva be a levegőt.

– Te értesz hozzá és nem adtál tippet? – horkant fel Anna.

– Nem kérted ki a véleményem – vont vállat a fiú és beletúrt fekete hajába. 

– Mert nem gondoltam volna, hogy van tapasztalatod! – duzzogott be Anna. –  Vagy, hogy érdekel egyáltalán – tette hozzá alig hallhatóan. 

– Ezért nem beszélünk ilyesmiről – sóhajtott Zoé. – Lehetetlen. Ha a komoly részéről beszélnél valaki – pillantott Meer aztán Anna felé – biztos leragad ott, hogy haha-szex-haha... vagy – nézett rám.

– Eskü a C koli szellemére, volt már pasim és csináltuk is. És kikérem magamnak én...!

– Abby, a pasi akivel legutóbb randiztál szörnyeteg lett. Olyan, mint az alagsorban élő pókszörnyek csak épp a holdra szokott ugatni.

– Nem volt mindig szörnyeteg – csavartam az ujjam köré a hajam. Ronnie csettintett az ujjával.

– Róka? 

– Jóságos ég – hűlt el magától Meer. 

– Péntek, a fél állatkerttel...? – kérdezte elhaló hangon Rizi.

A Kárpátok varázslói (Magicians AU)Where stories live. Discover now